30 Ιουλ 2015

Ενας μόνο μπορεί να απειλήσει την κυριαρχία της Γιουβέντους

Τα τέσσερα σερί πρωταθλήματα της Γιούβε καθιστούν την ομάδα φαβορί και για το πέμπτο. Η ομάδα που ξέρει να κυριαρχεί ξεκινάει πάντα από τη θέση του οδηγού σε κάθε νέο σκουντέτο. Αυτό δε σημαίνει πως θα το κατακτήσει με κεκτημένη ταχύτητα όμως.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Vito

Το λυπηρό περιστατικό μεταξύ Μοράτα-Αλέγκρι (διαβάστε εδώ αναλυτικά το θέμα) στο φιλικό της Τετάρτης με την Λέχια Γκντανσκ τάραξε τα ήρεμα νερά που νομίζαμε όλοι πως υπήρχαν στην επιτυχημένη ομάδα της περσινής σεζόν.

Λένε πως όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος. Στην προκειμένη περίπτωση ο νοικοκύρης είναι ο κουμανταδόρος της ομάδας, ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Χθες μάθαμε κι εμείς κάποια πράγματα αφού ο προπονητής της Γιούβε ξεστόμισε δυο-τρεις ατάκες που αμφισβητούν την ηρεμία και το καλό κλίμα στα αποδυτήρια.

Ασχολούμαστε όλοι χρόνια με το ποδόσφαιρο κα ξέρουμε πως τέτοια περιστατικά συμβαίνουν. Δεν ήρθε δα και η συντέλεια του κόσμου ή συνέβη μια ανεπανόρθωτη καταστροφή. Σε λίγο καιρό όλα αυτά μπορούν να είναι παρελθόν και να μην τα θυμόμαστε καν. Αρκεί να γίνουν οι σωστές κινήσεις. Αρκεί, χρησιμοποιώντας λέξεις του προπονητή μας, να μην έχει μολύνει αυτή η κατάσταση ολόκληρη την ομάδα.

Όσο δύσκολο είναι να δημιουργηθεί μια ομάδα με την απόλυτη σημασία της λέξης, τόσο εύκολο να χαλάσει ένα τέτοιο οικοδόμημα. Τώρα που είναι νωρίς, στα τέλη του Ιουλίου είμαστε ακόμη, θα πρέπει να μπει άμεσα ένα τέλος σε αυτό. Ο Αλέγκρι θα πρέπει να τραβήξει τα λουριά.

Ο πιο παλιός και αρχηγός μας, Τζίτζι Μπουφόν, θα πρέπει να αναλάβει ηγετικό ρόλο και να κρατήσει τα αποδυτήρια ενωμένα. Ο τεχνικός διευθυντής, Μπέπε Μαρότα, αλλά και ο πρόεδρος, Αντρέα Ανιέλι, θα πρέπει να δείξουν που όχι μόνο παρακολουθούν την κατάσταση αλλά δεν θα επιτρέψουν να υπάρξει συνέχεια.

Όλοι αυτοί θα πρέπει να δουλέψουν χωρίς να βγει προς τα έξω τι είπαν, πώς το είπαν και σε ποιους το είπαν. Μια ομάδα δεν χρειάζεται να γνωστοποιεί τα πάντα. Μόνο τα απαραίτητα.

Η φετινή Γιουβέντου βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο. Με σημαντικές αλλαγές στη σύνθεσή της και κατ’ επέκταση στην εικόνα της, πρέπει να δείξει σε όλους πως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την κυριαρχία της.

Θεωρώ πως ακόμη δεν έχουμε ενισχυθεί όσο θα έπρεπε. Χρειάζονται κάποιες βασικές μονάδες επιπλέον για να παρουσιάσουμε ένα σύνολο αντάξιο των τελευταίων ετών. Θεωρώ όμως ότι κανείς δεν μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα, αν δεν το επιτρέψουμε εμείς. Δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από τους αντίπαλούς μας αλλά πάνω απ’ όλα δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν αντίπαλό μας στην Ιταλία.

Ενας μόνο μπορεί να αμφισβητήσει την κυριαρχία μας στη Serie A. Ο κακός εαυτός της Γιουβέντους. Κανένας άλλος. Γι’ αυτό μη δώσουμε κανένα δικαίωμα σε κανέναν να μπορέσει να μας κοιτάξει στα μάτια. Δεν είναι δύσκολο μια καλή ομάδα να αποτύχει αν δεν είναι ομάδα. Χρειάζεται προσοχή.

4 σχόλια:

  1. Λυπάμαι πολύ! Εκεί που ο Μοράτα έλεγε πως είναι πολύ καλά στην Γιούβε.. τώρα υπάρχουν προβλήματα!! Η διοίκηση δεν έπρεπε να τ` αφήσει να δημιουργηθούν και, έστω τώρα, πρέπει να παρέμβει αποτελεσματικά, αλλιώς θα φανεί ότι είναι μέσα σε κάποιο ``κόλπο`` να χάσει φέτος το σκουντέτο η ομάδα.. αφού πέντε συνεχόμενες φορές είναι πάρα πολλές..!! Ή, ακόμα, αν είναι κάτι εσκεμμένο, ώστε να θελήσει αναγκαστικά να φύγει ο Μοράτα.. και του χρόνου να έρθει ο Μπεράρντι.. έτσι κι` αλλιώς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πας αρκετά παρακάτω στην σκέψη. Με μπόλικο παρασκήνιο.

      Διαγραφή
  2. Θα συμφωνησω με το αρθρο αλλα εχω να προσθεσω κατι ακομη: "Δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από τους αντίπαλούς μας αλλά πάνω απ’ όλα δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν αντίπαλό μας στην Ιταλία." αυτο οσον αφορα και την ευρωπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην Ευρώπη νομίζουμε πως τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά και ίσως ένα κλικ πιο κάτω από πέρσι. Οι απώλειες αυτών που έφυγαν είναι πιο σημαντικές για την Ευρώπη παρά για την Ιταλία. Θα δούμε...

      Διαγραφή