30 Ιουλ 2015

Ένας σοβαρός λόγος που με χάλασε που πούλησαν τον Βιντάλ

Δύο λόγοι με έκαναν να στεναχωρηθώ με την πώληση του Αρτούρο Βιντάλ. Ο πρώτος είναι προσωπικός. Ο δεύτερος κάτι δείχνει για την ομάδα.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Vito

Εχουμε και λέμε. Δεν νομίζω πως υπάρχει Γιουβεντίνος που δε θεωρούσε τον Χιλιανό άσσο ένα πολύτιμο σκληροτράχηλο μηχανάκι στο χώρο του κέντρου της Γιούβε μας. Επίσης πολλοί από όλους εμάς που θεωρούν τον Βιντάλ ό,τι είπαμε παραπάνω, τον γουστάραμε ως ποδοσφαιριστή.

Αυτή η ωραία αλητεία, με την σφραγίδα Λατινοαμερικάνου, που έβγαζε μέσα στο γήπεδο είναι κάτι που σε έλκυε ισάξια με το ποδοσφαιρικό του ταλέντο. Ιδιόρρυθμος χαρακτήρας που ακροβατούσε μεταξύ τρέλας και λογικής, σε κέρδιζε με μια κίνηση. Με μια γκριμάτσα.

Τα τέσσερα χρόνια που έμεινε στον σύλλογο πρόσφερε πολλά και πήρε πολλά. Πρόσφερε πολλά και στην κερκίδα. Ήξερε καλά να πωρώνει το γήπεδο. Μια κίνησή του αρκούσε να ξεσηκώσει το Juventus Stadium και να γίνει κολαστήριο για τον αντίπαλο.

Αυτά μπορεί να θεωρηθούν υποκειμενικά και μην τα ενστερνίζονται όλοι. Αφήνουμε το οπαδικό συναίσθημα και πάμε σε καθαρά ποδοσφαιρικές σκέψεις. Ο Βιντάλ έφυγε από την Κυρία στα 28 του. Είχε δηλαδή 3-4 καλά χρόνια μπροστά του. Μπορεί και περισσότερα, αλλά 3-4 σίγουρα.

Φόρεσε τη φανέλα της Γιούβε 171 φορές και πέτυχε 48 γκολ. Καλή συγκομιδή, δεν μιλάμε για σέντερ φορ εξάλλου. Οσο για τις συμμετοχές του, όλες του οι χρονιές ήταν γεμάτες. Χωρίς να είναι από τους παίκτες που ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς, παρά το μαχητικό και σκληρό παιχνίδι του, ήταν πολύτιμος και κομβικής σημασίας.

Η διοίκηση επέλεξε να πει «ναι» στην πρόταση της Μπάγερν Μονάχου. Μια σημαντική λεπτομέρεια είναι πως νωρίτερα είχαν φύγει Τέβες και Πίρλο. Πάνω στον Βιντάλ μπορούσε να στηθεί η νέα Γιούβε. Καλοί Πογκμπά και Μαρκίσιο, αλλά ο Αρτούρο έδινε κάτι παραπάνω από τους συμπαίκτες του. Και είναι και ηγετική φυσιογνωμία.

Ο Βιντάλ, σύμφωνα με τον Μπέπε Μαρότα, ζήτησε ο ίδιος να φύγει. Αυτό επιτρέψτε μου να πω πως μπορεί να είναι ένας… ένας έντιμος συμβιβασμός μεταξύ των δύο πλευρών (Γιούβε και Βιντάλ). Με τη δήλωση αυτή, ο τεχνικός μας διευθυντής έβγαζε όλη την ευθύνη από την διοίκηση. Ολοι λέμε πως παίκτης που επιθυμεί να φύγει, να το κάνει γιατί δε λέει να μείνει ενώ δεν θέλει.

Παρόλα αυτά, ο Χιλιανός στον χαιρετισμό του δήλωσε για πάντα Γιουβεντίνος και παθιασμένος με την ομάδα. Μας ευχήθηκε να έχουμε όλη την τύχη του κόσμου και δε θα μας ξεχάσει ποτέ. Να είναι καλά, αλλά δεν μας εξήγησε ποτέ γιατί ζήτησε να φύγει.

Μήπως δεν ζήτησε; Μήπως ζήτησε επειδή δεν του άρεσε κάτι; Μήπως έβλεπε ή ένιωθε πως κλείνει ένας κύκλος και τότε αναζήτησε κάτι νέο; Είπαμε, γούσταρε και δέθηκε με την Γιούβε αλλά ούτε μπιανκονέρο από κούνια ήταν, ούτε παίζει μπάλα για χόμπι. Η μοναδική απάντηση που πήραμε για την πώληση Βιντάλ ήταν επειδή ήθελε ο ίδιος. Τόσο απλά.

Προσωπικά με χάλασε η κίνηση της διοίκησης να πουλήσει τον Βιντάλ. Περισσότερο γιατί μου έδειξε πως τα πλάνα αλλάζουν ανάλογα με τις διαθέσεις των ξένων και όχι με τις δικές μας, παρά γιατί χάσαμε μια σημαντική μονάδα για την ομάδα.

Ουδείς αναντικατάστατος. Εδώ έφυγαν άλλοι και άλλοι και προχωρήσαμε. Ούτε λέω πως η νέα Γιούβε δε θα πάει καλά επειδή έφυγε ο Αρτούρο. Λέω πως η νέα Γιούβε επέλεξε τα ζεστά εκατομμύρια των Γερμανών στα ταμεία της παρά να επιχειρήσει να χτίσει σε γερά θεμέλια την ομάδα της επόμενης τριετίας-τετραετίας.

Καλός και ο Μπονούτσι και ο Μαρκίσιο που ανανέωσαν, αλλά την φυσιογνωμία και το ηγετικό εκτόπισμα του Βιντάλ δεν το έχουν. Ούτε την προσφορά του. Όπως δεν έχουμε πλέον και εμείς τον Χιλιανό που έκανε την διαφορά. Προχωράμε και κοιτάμε μπροστά γιατί πάντα ο σύλλογος είναι παραπάνω από τους παίκτες. Καλή του τύχη και όταν βρεθούμε αντίπαλοι, θα πρέπει να τον νικήσουμε. Απλά αν τον είχαμε, θα μπορούσαμε να νικούσαμε πιο εύκολα την Μπάγερν.

7 σχόλια:

  1. Aπό τη στιγμή που ένας παίκης έρχεται στη διοίκηση και σου λέει ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΥΓΩ,δε γινεται να τον κρατήσεις!Γιατί πολύ απλά,τίποτα δεν θα είναι το ίδιο μετά από αυτήν την απαίτηση.Ο Βιντάλ είτε ήθελε αλλαγή σκηνικού,είτε είδε ότι η Γιούβε που χτίζεται δεν είναι τόσο δυνατή για να χτυπήσει Τσου Λου,είτε ήθέλε(το πιο πιθανόν από όλα) τα παραπάνω φράγκα που του πρόσφερε η Μπάγερν και δε μπορούσε να του δώσει η Γιούβε!Εδω και 2 χρόνια,η διοίκηση είναι ξεκάθαρη στο ότι δεν πουλάει πρωτοκλασάτους εκτος και αν αυτοί θέλουν να φύγουν.Αποκλείεται κανείς στη Γιούβε να ήθελε να πουλήσει τον Βιντάλ,γιατί πολύ απλά θα το είχε κάνει έναντι 60-70εκ και δεν θα τον σκότωνε για 40.Ο Μαρότα είναι μανούλα σε αυτά,δε χαρίζει.Τον έβγαλε στο σφυρί,λόγω απαίτησης του παίκτη και πουλούθηκε σε μια συμβιβαστική τιμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά όσα λες και κάποια από αυτά αναφέρονται στο άρθρο. Αναφέρεται όμως και κάτι περί... έντιμου συμβιβασμού. Τροφή για σκέψη και κουβέντα...

      Διαγραφή
  2. Ενας απο τους καλυτερους κεντρικους στο κοσμο. Περυσι τον ζητουσε η Μαντσεστερ με 60 εκ και ενα παιχτη και δεν τον δωσαμε. Φετος τρεξαμε να τον ξεφορτωθουμε οπως οπως. Η απουσια του θα ειναι αισθητη. O Khedira δεν εχει καμμια σχεση σαν παιχτης με το Βινταλ. Ισως μονο ο Περειρα μπορει να ακολουθησει τα βηματα του και ας ελπισουμε να το κανει.

    Δημητρης Λαρισα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό με το ποσό είναι εύστοχη τοποθέτηση. Αναφέρεται και στο παραπάνω σχόλιο. Χαμένοι και οικονομικά και σε αγωνιστικό επίπεδο Δημήτρη.

      Διαγραφή
  3. ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΚΙ ΕΓΩ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΘΗΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ Ο ΒΙΝΤΑΛ ΑΛΛΗ Η ΟΜΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η καλύτερη άποψη επί του θέματος αγαπητέ.Η Γιούβε πάνω από όλα και από όλους.Εξάλλου πολύ πιθανών η φυγή αυτή να κάνει καλό στην ομάδα!

      Διαγραφή
  4. Συμφωνώ σχεδόν με όλα,εκτός από τα κομμάτια των Μπονούτσι και Μαρκίζιο.Για μένα και οι δύο είναι πιο σημαντικοί παίχτες για το σύλλογο μας.Και οι δύο φανατικοί Γιουβεντίνοι,εκ των οποίων ο ένας όντας τραυματίας έχει παρακολουθήσει ματς με τους οργανωμένους οπαδούς μας,και ο δεύτερος είναι βέρος Τορινέζος,σπλάχνο της "Κυρίας" και ένας από τους αρχηγούς μας. Επίσης και οι δύο είναι κορυφαίοι ποδοσφαιριστές παγκοσμίου επιπέδου.Κλείνοντας,να προσθέσω ότι,όταν έγινε η μεταγραφή του Ζιντάν είχαμε ακριβώς την ίδια αντίδραση με τώρα.Τα αποτελέσματα και οι ποδοσφαιριστές που ήρθαν τότε είναι γνωστά σε όλους φαντάζομαι!Ο ένας ακόμα αγωνίζεται στην ομάδα μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή