31 Ιουλ 2015

Ο ποδοσφαιριστής που είναι ξένο σώμα στην Γιουβέντους

Στο πρώτο φιλικό με την Μπορούσια ήταν στην αποστολή αλλά δεν είχε ούτε ένα λεπτό συμμετοχή την ώρα που ξεμούδιασαν ένα σωρό μπιανκονέρι. Στο δεύτερο φιλικό δεν ήταν μέσα τους 25 που επέλεξε ο Αλέγκρι.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Vito

Ξένο σώμα θα πρέπει να θεωρείται ο Φερνάντο Γιορέντε και η διοίκηση, μετά από προτροπή του προπονητή σε τέτοιες περιπτώσεις, ψάχνεται να τον ξεφορτωθεί. Ένα ικανοποιητικό deal θα ανάψει το πράσινο φως για να μαζέψει ο Βάσκος τα πράγματά του από το Τορίνο.

Ο Γιορέντε ήταν προσωπική επιλογή του Αντόνιο Κόντε. Τον είχαμε κλείσει ελεύθερο από τις αρχές του 2013 και ήρθε στην ομάδα εκείνο το καλοκαίρι. Είχαν προηγηθεί πολλά δημοσιεύματα για το ενδιαφέρον της Γιούβε στο πρόσωπό του. Κάτι σαν διακαής πόθος εκείνης της εποχής μπορούμε να πούμε.

Το βαρύ φορ από την Ισπανία είναι ένας αθλητής με αρετές αλλά ποτέ δεν γέμισε το μάτι. Αρκετοί ήταν επιφυλακτικοί για το αν θα πιάσει στην ομάδα και κάποιοι άλλοι αναρωτιόνταν γιατί είχε φάει ο Κόντε τόσο μεγάλο κόλλημα μαζί του.

Ο Κόντε τον πίστεψε και δούλεψε μαζί του. Στην αρχή ο Γιορέντε δεν είχε εγκλιματιστεί. Προσπαθούσε αλλά δε φαινόταν πουθενά. Στη συνέχεια κάτι άρχισε να κινείται. Ο Βάσκος άρχισε να που και που βρίσκει δίχτυα αλλά χωρίς να εντυπωσιάζει. Στην πρώτη του χρονιά αγωνίστηκε 34 φορές στη Serie A σημειώνοντας 17 γκολ. Δεν ήταν κακός αριθμός. Το κακό ήταν πως λίγα από αυτά τα γκολ ήταν σημαντικά. Σκόραρε συνήθως όταν το ματς είχε κριθεί.

Την δεύτερη χρονιά ο Κόντε έφυγε. Ο Αλέγκρι για να είμαστε δίκαιοι του έδωσε τις ευκαιρίες του. Ο Γιορέντε έκανε 31 συμμετοχές με μόλις 7 γκολ. Πτωτική πορεία. Ο Βάσκος δεν κόλλησε ποτέ στην Γιούβε. Έπρεπε η ομάδα να προσαρμόσει το παιχνίδι πάνω του και όχι αυτός στην ομάδα.

Θεωρείται δεδομένο πως θα φύγει. Απλά η διοίκηση προσπαθεί για την καλύτερη πρόταση. Στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου, αν είναι ακόμη στην ομάδα, θα πουληθεί ίσως και πιο φθηνά.

Τίμιος, δεν κορόιδεψε ποτέ κανέναν, σεμνός μέσα στο γήπεδο, χωρίς να δημιουργεί προβλήματα αλλά όταν θα φύγει δε θα μας λείψει. Είναι από τις μεταγραφές που δε θα θυμόμαστε ιδιαίτερα σε λίγα χρόνια, όσο συμπαθητική φυσιογνωμία κι αν ήταν.

Καλή του τύχη όπου κι αν πάει. Μην ξεχνάμε πως θα φύγει με δύο πρωταθλήματα και ένα κύπελλο στο παλμαρέ του. Και μπόλικες εμπειρίες. Καθόλου άσχημα δηλαδή…

4 σχόλια:

  1. Πολύ καλή ανάλυση.
    Όλη η ουσία νομίζω περικλείεται σε αυτή την πρόταση "Έπρεπε η ομάδα να προσαρμόσει το παιχνίδι πάνω του και όχι αυτός στην ομάδα."
    Τον ευχαριστούμε για την προσφορά του και του ευχόμαστε καλή τύχη.

    H ομάδα "ξεφορτώνεται' ένα ακόμα βαρύ συμβόλαιο θα κάνει καμιά καλή μεταγραφή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μόνο σίγουρο είναι πως χρειαζόμαστε μεταγραφές. Η χρονιά θα είναι διαφορετική. Το έχουμε γράψει εδώ και μέρες αυτό και συνεχίζουμε να το υποστηρίζουμε.

      Διαγραφή
  2. Συφωνω με το σχολιο Don Vito, αλλα αληθεια ποσο καλυτερος ειναι ο Mandzukic που κοστισε 25 χαρτια σε αντιπαραθεση με τον Γιορεντε που ηρθε τζαμπα...
    Για να επαναφερω την αποψη μου περι ελευθερων μεταγραφων vs μεταγραφων που κοστισαν του Μαροττα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ταμείο στο τέλος της χρονιάς Δημήτρη σχετικά με την σύγκριση που θέτεις. Για τον Μαρότα, όπως είχαμε πει και στο προηγούμενό σου σχόλιο, συμφωνούμε. Είναι μια εύστοχη τοποθέτηση.

      Διαγραφή