26 Ιουλ 2015

Δύο blogs που άλλαξαν την οπαδική ενημέρωση των Γιουβεντίνων στην Ελλάδα

Σήμερα με το ίντερνετ να βρίσκεται στο απόγειό του φαντάζει πολύ εύκολο να δημιουργήσει κάποιος ένα σάιτ/blog ή fan page στο Facebook για το χόμπι του, την αγάπη του. Στην προκειμένη περίπτωση κάτι για την Γιουβέντους. Δεν ήταν όμως πάντα έτσι.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Drugho

Οι Γιουβεντίνοι στην Ελλάδα οφείλουν πολλά σε δύο συγκεκριμένες διαδικτυακές κινήσεις που δεν άλλαξαν απλά την ιστορία αλλά δημιούργησαν την ιστορία. Το blog της Famiglia Bianconera είναι η πιο νέα προσπάθεια στον δικό μας τομέα. Παρόλα αυτά, ακόμη κι αν είμαστε νέοι, όπως ενημερώθηκα από τους κεντρικούς διαχειριστές, έχουμε πολύ καλές επιδόσεις.

Χάρηκα γιατί είναι κάτι το ανιδιοτελές και αφιερώνουμε αρκετό χρόνο για να υπάρξει αυτό το αποτέλεσμα. Τι χρειάζεται να για να πιάσει τόσο γρήγορα ένα blog; Δύο πράγματα: α) ποιοτικό και διαφορετικό περιεχόμενο και β) πρόσφορο έδαφος.

Το πρώτο είναι δημιούργημά της εδώ ομάδας μας. Για το δεύτερο φρόντισαν κάποιοι άλλοι, χρόνια πριν. Το εμπνεύστηκαν. Το έφτιαξαν. Το εδραίωσαν. Γι’ αυτούς θα ήθελα να πω μια σκέψη επί προσωπικού.

Αναφέρομαι σε δύο blogs που σήμερα βρίσκονται μεταξύ στασιμότητας και υπολειτουργίας, χωρίς τίποτα να θυμίζει τις διαδικτυακές δόξες του παρελθόντος. Μιλάω για το blog του Gruppo Greco και το blog του Gobbo.

Θα ανέλυα τον ρόλο τους αν ήταν κάτι άγνωστο στον κόσμο. Αρκεί να σκεφτεί ο καθένας από εμάς, την ενημέρωση που πρόσφεραν και μάλιστα ο ένας αλληλοκάλυπτε τον άλλον. Αρθρογραφία του Gruppo Greco, ροή ειδήσεων με άποψη ο Gobbo. Και ο ένας σεβόταν και αναγνώριζε την δουλειά του άλλου. Μάλιστα κάποιες φορές πατούσε στο  θέμα που παρουσίαζε το άλλο blog για να δώσει την προέκταση.

Κοινή πορεία είχαν και στο ότι και τα δύο blogs ανακοίνωσαν που κλείνουν και τελικά επέστρεψαν, έστω και χωρίς να υπάρχει η παλιά τους κατάσταση. Το σαράκι τους έτρωγε μάλλον.

Η Famiglia Bianconera, από την άλλη για να επιστρέψουμε στο σήμερα, είναι κάτι διαφορετικό και από τα δύο. Είναι μια μάζωξη ανθρώπων που έχουν άποψη και ξέρουν να την γράφουν. Ούτε ειδήσεις μπαίνουν στο blog, ούτε εκπροσωπούμε κάποιον σύνδεσμο. Bloggers είμαστε που σεβόμαστε τον εαυτό μας και τους αναγνώστες μας.

Πατάμε στο σήμερα μαθαίνοντας από τους προκατόχους μας. Τις προάλλες γράφτηκε  θέμα για μια μεγάλη αλλαγή που έχει γίνει και δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη. Μου αρέσει  να βλέπω όμορφα πράγματα στην οικογένεια της Γιουβέντους. Είναι θέμα αισθητικής, είναι θέμα DNA…

15 σχόλια:

  1. Τιμή και στου δύο. Έγραψαν ιστορία. Το ίδιο εύχομαι και για εσάς παιδιά. Ευχαριστούμε για τα άρθρα.

    Κώστας από Πάτρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Κώστα. Δεν είμαστε η συνέχεια των παιδιών όμως, ούτε θέλουμε να συγκριθούμε με παλιότερες προσπάθειες.

      Διαγραφή
  2. @ Ωραίες εποχές μας θύμισες.

    @ Στο θέμα αισθητικής που λέτε, θέλω να τονίσω την ωραία εικόνα του σάιτ σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λείπουν και οι δύο. Από το Gobbo ξεκινούσε η καθημερινή μου ενημέρωση για τη Γιούβε. Τους πρόλαβα και τους δύο στα πολύ καλά τους. Μια στον έναν, μια στον άλλον. Ωραίες εποχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε παιδιά ξέρεις κανείς ποιος ήταν ο Gobbo?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΦΙΛΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΕΘΙΞΕΣ. ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΙΜΑΣ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ. ΔΙΑΒΑΖΑ ΚΑΙ GRUPPO GRECO KAI GOBBO.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για να λέμε και την αλήθεια, το δικό σας μπλογκ εχει στηθεί στη λογική της αρθρογραφίας που είχε το γκρούπο γκρέκο. Δε σας κατηγορω γι αυτό. Ειδατε πως υπήρχε κενό και το καλύψατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείς να το πεις και έτσι φίλε Ανώνυμε. Η αρθρογραφία του Gruppo Greco ήταν κάτι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα. Από τότε που σταμάτησε, το κενό δεν αντικαταστάθηκε ποτέ.

      Πατήσαμε πάνω σε αυτό αλλά παρουσιάζουμε κάτι διαφορετικό, με τη δική μας σφραγίδα και την προσωπικότητα όλων εμάς των bloggers που γράφουμε εδώ.

      Διαγραφή
    2. Δημιούργησαν σχολή που κανείς δεν κατάφερε να συνεχίσει. Είχαν προσωπικότητα. Αυτό τους έκανε ξεχωριστούς. Για να δούμε τι θα καταφέρετε και εσείς. Καλή εικόνα δείχνετε μέχρι τώρα πάντως.

      Διαγραφή
    3. μακαρι....
      για να δούμε τι θα πετύχει η φαμίλια σας
      προσωπικά στηρίζω γιατί βλέπω ενδιαφερον και διαφορετικότητα

      Διαγραφή
  7. Δε θα ήταν ψέμα να πούμε πως και οι δυο κράτησαν ψηλά το γιουβεντίνικο συναίσθημα αφού μεγαλούργησαν στα πέτρινα χρόνια της Κυρίας. Τους ευχαριστούμε αλλά όπως έλεγαν και τα διάφανα κρίνα, έγινε η απώλεια συνήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το κράτησαν γιατί όταν η αντιγιουβεντίνικη πλευρά της Ελλάδας έδινε ρεσιτάλ τα δύσκολα χρόνια που πέρασε η ομάδα, τα δύο blogs έδιναν μάχη. Και ήταν οι μόνοι που το έκαναν αυτό.

      Διαγραφή
  8. Οι παλιοί και τακτικοί αναγνώστες θα θυμούνται που βούταγαν θέματα από τον Gobbo και τον καυγά μέσω σχολίων που είχε δημιουργηθεί τότε. Κι όμως, ο κλέφτης έμεινε και ο νοικοκύρης σταμάτησε. Αθάνατη Ελλαδάρα. Η χώρα που ότι δηλώσεις είσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή