25 Αυγ 2015

Κάποιος πρέπει να δώσει εξηγήσεις γιατί η ομάδα πέταξε 18 εκατ. ευρώ

Δεν υπάρχει τίποτα πιο εκνευριστικό από το να φτάνουμε στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου και να περιμένουμε να ολοκληρωθεί το ρόστερ.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Luciano

Αν μας έλεγαν στην αρχή του καλοκαιριού ότι θα φτάναμε στις 25 Αυγούστου και ακόμη θα περιμέναμε να δούμε ποιος θα φύγει και ποιος θα έρθει στην Γιουβέντους, δεν θα το πιστεύαμε. Και δεν θα το πιστεύαμε γιατί το γεγονός ότι οι περισσότερες κινήσεις έγιναν νωρίς έδειχνε ότι υπήρχε ένας προγραμματισμός.

Αν προέκυψε κάτι απρόβλεπτο και έφερε τα πάνω-κάτω, το ξέρουν μόνο όσοι είναι στην διοίκηση και παίρνουν τις αποφάσεις. Σίγουρα, πάντως, δεν είναι φυσιολογικό να γίνονται συζητήσεις για τον δανεισμό ενός ποδοσφαιριστή που αποκτήθηκε με 18 εκατ. ευρώ.

Για τον Τζάτζα ο καθένας μπορεί να έχει την άποψη του. Η δική μου είναι ότι κακώς αποκτήθηκε αυτός φέτος και όχι ο Μπεράρντι. Αρα, κατά τη γνώμη μου πάντα, το μεγάλο λάθος της Γιουβέντους ήταν το γεγονός ότι αποφάσισε να δώσει αυτά τα λεφτά στην Σασουόλο για αυτόν τον ποδοσφαιριστή.

Δεν θα πω ότι θα λυπηθώ αν φύγει ο Τζάτζα γιατί θα είναι ψέματα αλλά σίγουρα δεν χαίρομαι με το γεγονός ότι λίγα 24ωρα πριν κλείσει η μεταγραφική περίοδος, αποφασίστηκε να δοθεί δανεικός μια επένδυση 18 εκατ. ευρώ.

Και εδώ, χωρίς να είμαστε στο Τορίνο για να ξέρουμε μέσα από την ομάδα τι ακριβώς γίνεται, μπορούμε να εκφράσουμε κάποιες απορίες. Γιατί, για παράδειγμα, δόθηκαν 18 εκατ. ευρώ για έναν ποδοσφαιριστή που δεν πείθει, όπως φαίνεται, τον προπονητή;

Γιατί θα πρέπει η Γιουβέντους να... αγχώνεται για το αν θα έχει χρόνο συμμετοχής ο Τζάτζα -γιατί αυτό γίνεται με το να ψάχνουμε να του βρούμε ομάδα- σε μια σεζόν που οδηγεί στο Euro, προσπαθώντας έτσι να βοηθήσει και την εθνική ομάδα αφού ο ομοσπονδιακός προπονητής θέλει αυτόν για βασικό; Γιατί αυτά τα 18 εκατ. ευρώ δεν έμειναν στο ταμείο για να χρησιμοποιηθούν για το 10άρι που θέλει ο προπονητής;

Την ίδια μέρα, εν τω μεταξύ, που μιλάνε με την Γουέστ Χαμ για τον Τζάτζα, προσγειώθηκε στο Μιλάνο και αποθεώθηκε ο Κουαδράδο. Τον ξέρουμε όλοι τον Κολομβιανό, είναι παίκτης που ξέρει το ιταλικό πρωτάθλημα και μπορεί να δώσει ταχύτητα, τεχνική, ασίστ, γκολ και τακτικές λύσεις (αφού παίζει είτε εξτρέμ είτε και όλη την πλευρά στο 3-5-2 αν χρειαστεί, όπως έκανε με επιτυχία στην Φιορεντίνα) αλλά το θέμα είναι η απόκτηση του να φέρει... ακόμη έναν. Ο Κουαδράδο έρχεται με δανεισμό αντί 1,5 εκατ. ευρώ, πράγμα που σημαίνει ότι το ταμείο δεν ματώνει.

Μακάρι αυτό να σημαίνει ότι θα ακολουθήσει κι άλλη μεταγραφή. Γιατί αν δεν ακολουθήσει, η Γιουβέντους θα πρέπει να ζει με την γκρίνια. Τουλάχιστον μέχρι να έρθουν τα αποτελέσματα...

6 σχόλια:

  1. Τι να πει κανείς. Ποια άλλη ομάδα έχει τέσσερα αριστερά μπακ και τρία δεξιά και 4 κλασσικά σέντερ φορ. Λέει έδωσαν το Ντε Τσέλιε και τον Μαρόνε δανεικούς. Γιατί δεν τους πουλάνε? Αφού για την Γιούβε δεν κάνουν. 18 μύρια για τον Τζατζά και 10 από Γιορέντε αν τον πουλούσε σου φέρνουν τον Ντράξλερ. Επιτέλους να γίνει ξεσκαρτάρισμα στο ρόστερ.

    Δημήτρης Λάρισα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ξεσκαρτάρισμα που αναφέρεις, Δημήτρη, είναι αναγκαίο. Και φέτος με τόσες αλλαγές ήταν καλή ευκαιρία να γίνει. Μάλλον δεν τον κάναμε όμως.

      Διαγραφή
  2. Παιδες κανει μπαμ. Το συστημα θα παει σε 4 3 3. Κραταμε λογικα λιορεντε και τον κροατη μπροστα. αριστερα μορατα με κομαν και δεξια γκουαρδαδο με ντιμπαλα. κεντρο μετα μαρκισιο κεντιραα πογμκα περειρα στουραρο ασαμοα και ο σουπερ παντοιν. τελος . Σωστες αποφασεις μεχρι στιγμης. Λογικα ο ζαζα δεν πρεπει να εκανε για τον αλεγκρι . Με γνωμονα τα περσυνα σωστα κανουν οτι νομιζει ο προπονητης.

    ΝΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σίγουρο είναι πως ο προπονητής πρέπει να αποφασίζει. Δεν νομίζουμε πως υπάρχει στάνταρ σύστημα. Ο Αλέγκρι θα προσαρμόζει την ομάδα ανάλογα με τους αγώνες. Για να δούμε και την τελική εικόνα της Γιούβε Νίκο.

      Διαγραφή
  3. Don Luciano;
    Σεβομαι την αποψη σου αλλα πιστευω οτι θα κανουν λαθος αν τον δωσουν δανεικο...
    Εγω παλι αναρωτιεμαι πως ειναι δυνατον ενας παικτης σαν τον Pedro , που τον διεκδισκουσαν Chelsea και MU να πηγε με 30 στην Αγγλια και μεις να δωσαμε 40 για εναν παικτη απο το εξωχικο ...Παλερμο...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό ερώτημα αυτό που θέτεις.

      Σχετικά με τον Τζάτζα, ο καθένας φυσικά έχει την δική του άποψη. Θα δούμε και την πορεία του στο κοντινό μέλλον.

      Διαγραφή