17 Αυγ 2015

Η Πάρμα πουλάει τα τρόπαιά της, προτείνω έναν που θα θέλει να τα αγοράσει

Με την Πάρμα δεν είχαμε ιδιαίτερες σχέσεις. Οι οπαδοί μας ακόμη χειρότερες. Η Πάρμα πάντα ήταν μια σεβαστή αντίπαλος, όπως και η έδρα της. Θα κάνουμε αρκετά χρόνια να ξαναπαίξουμε μαζί τους.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Mr. Black

Διάβασα πριν λίγες ημέρες, την λυπηρή απόφαση των δικαστικών λειτουργών να πουλήσει τα τρόπαιά της, καθότι είναι περιουσία της. Αν δεν κάνω λάθος, αυτό γίνεται πρώτη φορά και είναι πολύ λυπηρό. Μια ομάδα αναγκάζεται να πουλήσει την ιστορία της.

Έτσι, 8 τίτλοι (το Κύπελλο Ιταλίας του 1992, το Κύπελλο Κυπελλούχων του 1993, το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ του 1994, το Κύπελλο UEFA του 1995, το Κύπελλο Ιταλίας του 1999, το Κύπελλο UEFA του 1999, το Σούπερ Καπ Ιταλίας του 1999 και το Κύπελλο Ιταλίας του 2002) θα βγουν στο σφυρί.

Λογικά θα βρεθούν κάποιοι οπαδοί της ομάδας που έχουν χρήματα και θα τα αγοράσουν με σκοπό να τα επιστρέψουν πίσω στον σύλλογο, εκεί που ανήκουν. Αυτό είναι και το σωστό.

Αν πάλι «στραβώσει» το plan A, υπάρχει και plan B. Η πρότασή μου είναι να τα πάρει η Ιντερ και να πληρώσει ο Μάσιμο Μοράτι. Μαθημένοι οι νερατζούρι να παίρνουν τίτλους που δεν τους ανήκουν, θα βάλουν με έναν σπάρο, οκτώ κύπελλα στην τροπαιοθήκη τους. Δεν είναι και άσχημα.

Εδώ πριν μια δεκαετία χάλασαν ολόκληρο το ιταλικό ποδόσφαιρο για να πάρουν έναν στα χαρτιά και μερικά ακόμη χωρίς αντιπάλους. Τώρα θα κολλήσουν που δεν θα προκαλέσουν και κάποιο πρόβλημα. Ο Μοράτι λεφτά έχει, η Πάρμα έχει ανάγκες, οπότε… να η μεγάλη ευκαιρία. Να ανοίξουν και την χρονιά με κάποια μορφής φιέστα.

5 σχόλια:

  1. Αιχμηρότατος!Χαχαχαχα,πολύ πετυχημένο και συνάμα πολύ εύστοχο. "Ο Βορράς θυμάται" όπως λένε και στο Game of Thrones, και έτσι και εμείς δεν ξεχνάμε ποτέ!Ακόμα και αν την θέλουμε δυνατή για να υπάρχει ανταγωνισμός,ως φιλεύσπλαχνοι και ελεήμονες που είμαστε, δεν θα πάψουμε να την σιχαινόμαστε ποτέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποτέ δεν ξεχνάμε Δημήτρη. Πάντα θα θυμόμαστε και πάντα θα τους περιμένουμε.

      Διαγραφή
  2. εφοσον πουληθουν τους ευρωπαικους τιτλους μπορει να τους παρει οποια ομαδα θελει που ειναι εκτος ισπανιας ετσι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λογικά όποιος πλειοδοτήσει, θα τους πάρει. Αλλά η λογική λέει πως θα τους πάρει κάποιος οπαδός (ή ακόμη και ο Δήμος) που έχει λεφτά για να τους δωρίσει εκεί που ανήκουν. Στην ομάδα.

      Εκτός κι αν θέλει να κάνει ο… Μοράτι την έκπληξη!

      Διαγραφή