23 Αυγ 2015

Μια ενδεκάδα χωρίς αστέρες και με την πιο φτωχή επιθετική δυάδα των τελευταίων χρόνων

Βλέποντας κανείς την 11άδα της Γιούβε που ξεκίνησε στην πρεμιέρα (με απουσίες, τραυματίες αλλά και με μη συμπληρωμένο το παζλ), εύκολα διαπιστώνει κανείς πως είναι φτωχή από αστέρες. Και μια ομάδα χωρίς πάγκο.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Mr. Black

Δεν εξετάζουμε αν τιμούν την φανέλα που φοράνε και αν την ιδρώνουν. Ή αν τους αγαπάμε και τους γουστάρουμε. Συζητάμε αν μας ικανοποιούν αυτά τα ονόματα, χωρίς να μπούμε στην διαδικασία να «ζυγίσουμε» την αξία του καθενός ή να τον συγκρίνουμε με κάποιον άλλον. Και μιλάμε για την συγκεκριμένη 11άδα και όχι για την συνολική εικόνα της Γιούβε.

Στο ματς με την Ουντινέζε παρατάχθηκαν οι παρακάτω έντεκα: Μπουφόν, Κιελίνι, Μπονούτσι, Μπαρτσάλι, Εβρά, Λιχστάινερ, Πογκμπά, Παντοΐν, Περέιρα, Κομάν, Μάντζουκιτς.

Ο Τζίτζι είναι ο μόνος ποδοσφαιριστής παγκόσμιας κλάσης σε αυτή την ομάδα. Κανένας άλλος. Τελεία και παύλα. Η τριάδα στα μετόπισθεν αλλά και τα δύο αμυντικά άκρα είναι γνωστοί από πέρσι και οι περισσότεροι εδώ και χρόνια. Ως εδώ μπορούμε να πούμε πως είμαστε «ok», περιμένουμε και την ενσωμάτωση του Αλεξ Σάντρο.

Πιο μπροστά, είδαμε να ξεκινάει μια χρονιά με όνειρα με τον Παντοΐν βασικό. Τον Περέιρα δίπλα του και τον Πογκμπά με το «10» στην πλάτη (ναι, το ξέρω πως είναι τραυματίας ο Μαρκίσιο και ο Κεντίρα και πως ψάχνουμε έναν μέσο). Δεν το λες και κέντρο που βγάζει φόβο στους αντιπάλους.

Στην επίθεση ο Μάντζουκιτς και ο Κομάν (προφανώς θα έπαιζε ο Μοράτα αν ήταν). Το δίδυμο που ξεκίνησε σήμερα κόντρα στην Ουντινέζε, πρέπει να είναι η πιο φτωχή επιθετική δυάδα εδώ και πολλά χρόνια.

Γνωρίζω δεν είναι η ομάδα έτοιμη και πως θα έρθουν και άλλοι ποδοσφαιριστές. Αύριο Δευτέρα λένε πως περιμένουμε συμφωνία με τον Κουαδράδο. Δεν προτρέχω, ούτε λέω πως δεν θα τα πάμε καλά. Λέω πως η συγκεκριμένη ενδεκάδα έδειξε πολύ φτωχή στα μάτια μου.

Πιστεύω πως θα τα πάμε καλά ακόμη κι αν ο προπονητής έριξε στη μάχη για να γυρίσει το ματς έναν παίκτη που έχει ξεγραμμένο, τον Γιορέντε, και τον Ισλα. Θα βρει τον δρόμο της η Γιούβε, απλά δεν είναι τα πράγματα τόσο εύκολα όσο ίσως νομίζουμε. Και ξέρετε πότε μου πέρασε από το μυαλό να γράψω αυτό το θέμα για το σημερινό παιχνίδι;

Πριν καν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο. Όταν κερδίσαμε ένα φάουλ σε καλή θέση, λίγο έξω από την περιοχή της Ουντινέζε, και είδα πως το χτύπησε ο… Μπονούτσι. Γουστάρω το πάθος του Λεονάρντο αλλά, συγγνώμη, όχι να παίρνει πάνω του χτυπήματα που είχε αναλάβει για χρόνια ο Ντελ Πιέρο και μετά ο Πίρλο.

7 σχόλια:

  1. Πικρα μεγαλη. Μπορει να μου πει καποιος ο Guadrado που θα παιξει ακριβως και σε τι συστημα?

    Δημητρης Λαρισα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πίκρα Δημήτρη αλλά έχουμε δρόμο ακόμη. Ο Κουαδράδο, σύμφωνα και με όσα θα κοστίσει στην ομάδα, μπορεί να προσφέρει. Ισως και περισσότερο από κάποιους που δαπανήθηκαν περισσότερα χρήματα.

      Διαγραφή
  2. @ Τραγική η ομάδα στην πρώτη αγωνιστική. Δεν λέω πως θα είναι αυτή η εικόνα αλλά με προβλημάτισε.

    @ Η γκέλα ήταν βαριά.

    @ Οποιοι νομίζουν πως αυτοί έφυγαν αντικατασταθηκαν, θα διαψευστούν. Δυστυχώς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα δεν έγιναν οι κινήσεις που θα έπρεπε αλλά η ομάδα μπορεί να τραβήξει και έτσι όπως είναι. Για να δούμε και την εικόνα αλλά και το αποτέλεσμα της 2ης αγωνιστικής.

      Διαγραφή
  3. ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ. ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΧΑΣΑΜΕ ΜΟΝΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΗΜΑΣΤΑΝ ΑΝΟΥΣΙΟΙ. ΑΠΕΛΙΣΤΙΚΑ ΑΝΟΥΣΙΑ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΤΡΩΣΟΥΝ. ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τις ευθύνες τις έχουν πάντα όσοι κανονίζουν τα θέματα, οπότε αν δεν πάει κάτι καλά, ευθύνη έχει η διοίκηση. Ευθύνεται και για τα καλά όμως. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα με μια ήττα εκτός προγράμματος.

      Διαγραφή
    2. ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ. ΔΕΝ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ.

      Διαγραφή