29 Αυγ 2015

Τα σημάδια που δείχνουν πως το ιταλικό ποδόσφαιρο αρχίζει να ξυπνάει

Το πρώτο και σημαντικό βήμα για να ξυπνήσουν οι ιταλικές ομάδες, έγινε. Δεν αρκεί όμως μόνο αυτό για να αρχίσουν να λειτουργούν και πάλι όλα όπως πρέπει.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Luciano

Οι αριθμοί δείχνουν ότι από τα ταμεία των ιταλικών ομάδων φέτος βγήκαν πολλά λεφτά. Βασικά διατέθηκαν περισσότερα από όσα οποιαδήποτε άλλη φορά μετά το 2006 και το Calciopoli.

Αυτό, αν μη τι άλλο, είναι ευχάριστο καθώς αν δεν δώσεις λεφτά, δεν μπορείς να προσελκύσεις καλούς ποδοσφαιριστές. Τέτοιοι ήρθαν φέτος στην Ιταλία κι ας μην προκάλεσαν σεισμό στην Ευρώπη. Γενικά, άλλωστε, δεν είδαμε κάποια μεταγραφή που να προκάλεσε πάταγο, με εξαίρεση ίσως του Βιδάλ στην Μπάγερν.

Μπορεί κάποιος να πει και για αυτή του Ντι Μαρία από την Μάντσεστερ Γ. στην Παρί Σεν Ζερμέν αλλά ο Αργεντίνος δεν είναι τόσο μεγάλος ποδοσφαιριστής όσο έχει καταφέρει να πλασαριστεί.

Ενα πρώτο βήμα, επομένως, το έκαναν οι Ιταλοί. Αρχισαν και πάλι να ξοδεύουν. Το θέμα είναι από εδώ και πέρα να μάθουν να ξοδεύουν σωστά και πάνω από όλα να μάθουν να προγραμματίζουν τις κινήσεις τους γιατί δεν μπορούμε να πούμε ότι το ξέρουν αυτό. Απόδειξη είναι το γεγονός ότι δύο μέρες πριν κλείσει η μεταγραφική περίοδος, οι σημαντικότερες ιταλικές ομάδες κάνουν ακόμη μεταγραφές...

Η Γιουβέντους έχει ήδη αποκτήσει δύο ποδοσφαιριστές το τελευταίο 10ήμερο και θα αποκτήσει και ακόμη έναν. Τον Ντράξλερ, κατά πάσα πιθανότητα. Η Ιντερ προσπαθεί να κλείσει... 2-3 μεταγραφές μέχρι το βράδυ της Δευτέρας. Η Μίλαν πήρε τον Κούτσκα και δεν αποκλείεται να κινηθεί για ακόμη έναν.

Η Ρόμα, η οποία μας μπερδεύει με τον τρόπο που σκέφτεται, κινείται για ακόμη έναν μέσο αν και θα ήταν πιο λογικό να ενδιαφέρεται για την άμυνα της. Η Νάπολι θέλει ακόμη έναν αμυντικό και ένα χαφ.

Η Φιορεντίνα πήρε, χωρίς να το περιμένει κανείς, έναν μέσο χθες και μπορεί να πάει για ακόμη μία μεταγραφή. Η Λάτσιο μοιάζει να είναι η πιο ήσυχη αλλά ποτέ δεν ξέρεις... Εναν επιθετικό, πάντως, τον θέλει και τον ψάχνει.

Τα επτά πιο δυνατά κλαμπ του calcio, δηλαδή, ψάχνουν μέχρι και την τελευταία στιγμή για μεταγραφές. Αυτό δεν θα ήταν κακό, αν είχαν κάνει όλες τις κινήσεις τους σχετικά νωρίς και απλά τους είχε μείνει μια τελευταία στο φινάλε.

Αυτό που γίνεται τώρα, όμως, δεν βοηθάει καθόλου τους προπονητές αφού μέχρι και το βράδυ της 31ης Αυγούστου δεν μπορούν να είναι σίγουροι για το ρόστερ που θα έχουν στη διάθεση τους, άρα θα χρειαστεί κάμποσος χρόνος για να δέσουν οι ομάδες. Καλό, επομένως, να υπάρχουν χρήματα για μεταγραφές αλλά δεν αρκεί αυτό. Χρειάζεται και ο προγραμματισμός.

Κι αν για τις άλλες ομάδες, στην τελική, δεν μας ενδιαφέρει και τόσο πολύ, για την Γιούβε μας ενδιαφέρει. Και όσο καλές κι αν είναι (αφού αποφάσισαν να προχωρήσουν σε ανανέωση) οι κινήσεις που έκανε (τουλάχιστον σε ό,τι αφορά αυτούς που ήρθαν γιατί την πώληση του Χιλιανού δεν την υπολογίζαμε και δεν την θέλαμε), η ποδοσφαιρική λογική λέει ότι θα χρειαστεί χρόνο η ομάδα για να ρολάρει. Και με την κλήρωση που μας έκατσε στο Champions League, ένα ρίσκο το έχουμε πάρει. Μακάρι να μην το πληρώσουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου