28 Αυγ 2015

Πλήρης ανάλυση του ομίλου της Γιουβέντους

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των ομίλων του Champions League για τη σεζόν που ξεκίνησε. H κληρωτίδα δεν ήταν ιδιαίτερα φιλική με τη Γιουβέντους φέτος, μιας και ο τέταρτος όμιλος στον οποίο και θα λάβουμε μέρος,bμάλλον ως ένας πολύ δυνατός όμιλος μπορεί να χαρακτηριστεί.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger La Capolista

Στον ουδέτερο φίλαθλο σίγουρα θα προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον, στους οπαδούς των τεσσάρων ομάδων, μάλλον κάποιο άγχος παραπάνω. Ας πάμε όμως να ρίξουμε μια διεξοδική ματιά στους τρεις φετινούς μας αντιπάλους.

Μάντσεστερ Σίτι

Μέσος όρος ηλικίας: 27,6
Διεθνείς παίκτες: 17
Αξία ρόστερ: 443,35 εκατ. ευρώ

Ή αλλιώς η ομάδα-trend του πετροδόλαρου, των αλόγιστων σπαταλών, που δε σέβεται το οικονομικό flar-play και είναι από τους κύριους λόγους που το σύγχρονο ποδόσφαιρο βρωμάει και ζέχνει. Ας αφήσουμε όμως τα ιδεολογικά και ας περάσουμε στο αγωνιστικό της προφίλ, που είναι και αυτό που μας καίει.

Μια ομάδα γεμάτη από σταρ, που στην Αγγλία την τελευταία πενταετία έχει καταφέρει να καθιερωθεί ανάμεσα στους κορυφαίους. Πήρε 2 πρωταθλήματα (2012,2014), μερικά από τα κύπελλα που έχουν εκεί στην Αγγλία αλλά στην Ευρώπη δεν έχει ακόμα καταφέρει να προχωρήσει πέρα των «8» του Champions League.

Όσα λεφτά και να διαθέτει ο πρόεδρος, η φανέλα έχει ακόμα βάρος πούπουλου και αυτό έχει φανεί σε αρκετές περιπτώσεις νοκ-άουτ αγώνων τα τελευταία χρόνια, που αποκλείστηκε από ισάξιες θεωρητικά ομάδες με κατεβασμένα τα χέρια.

Φέτος στα μεταγραφικά κινήθηκε σχετικά συντηρητικά, μιας και ξόδεψε περίπου όσα ξόδεψε και η Γιουβέντους. Πραγματοποίησε δύο ηχηρές μεταγραφές. Απέκτησε τον 20χρονο Ραχίμ Στέρλινγκ από τη Λίβερπουλ έναντι 62 εκατ. ευρώ, που πολύς κόσμος και δικαιολογημένα τον χαρακτηρίζουν ως το μέλλον του αγγλικού ποδοσφαίρου, τον 27χρονο σέντερ-μπακ Νικόλα Οταμέντι από τη Βαλενθια για 45 εκατ. ευρώ, τον Φαμπιάν Ντελφ από την Αστον Βίλα για 11,5 εκατ. ευρώ και επένδυσε και στους 18χρονους Πατρικ Ρόμπερτς από τη Φούλαμ και τον Ενές Ουνάλ από τη Μπούρσασπορ. Αποχώρησαν οι Νεγρέδο, Γιόβετις, Νάσταζιτς, Ντζέκο, Ρίτσαρντς, Μίλνερ και Σινγκλέρ.

Με λίγα λόγια, ενισχύθηκε σημαντικά και σχετικά συνετά, αν αναλογιστεί κανείς τα προηγούμενα χρόνια. Αγκουέρο, Τουρέ, Χαρτ, Σίλβα, Κομπανί και λοιποί... σεσημασμένοι θα προσπαθήσουν να βάλουν δύσκολα στη Γιουβέντους, που όμως κατά τη γνώμη μου δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από τους από τους γαλάζιους του Μάντσεστερ αν αγωνιστεί ως Μεγάλη Κυρία.

Μπορεί οι άγγλοι να έχουν παραπάνω ταλέντο στα πόδια, όμως η Γιούβε μας έχει να αντιπαραθέσει χαρακτηριστικά όπως η σφριγηλή και έμπειρη άμυνα, το κίνητρο των νέων να αποδείξουν την αξία τους στο ανώτερο επίπεδο και φυσικά το Juventus Stadium. Προβλέπω δυο φανταστικές, αμφίρροπες αναμετρήσεις που ίσως και να κρίνουν και την πρωτιά στον όμιλο.

Σεβίλλη

Μέσος όρος ηλικίας: 27,2
Διεθνείς παίκτες: 10
Αξία ρόστερ: 181 εκατ. ευρώ

Μπορεί οι Ανδαλουσιάνοι να έχουν να πανηγυρίσουν πρωτάθλημα από το 1957, αλλά πεινασμένους δε θα μπορέσει κάποιος να χαρακτηρίσει τους οπαδούς της. Μέσα στα χρόνια της παντοδυναμίας της Μπαρτσελόνα και της Ρεαλ Μαδρίτης, οι Σεβιγιάνοι έχουν πανηγυρίσει 4 (!) παρακαλώ Europa League μέσα στα τελευταία εννιά χρόνια και δυο Copa Del Rey. Για το βεληνεκές της Σεβίλλης και την σύγχρονη ποδοσφαιρική συγκυρία, δε τα έχει πάει και άσχημα.

Πέρυσι, βγήκε πέμπτη στο πρωτάθλημα 2 βαθμούς πίσω από την τρίτη Ατλέτικο Μαδρίτης. Μεταγραφικά υπήρξε αρκετά δραστήρια μιας και απέκτησε τον 26χρονο αμυντικό χαφ, Steven N’Zonzi από τη Στόουκ έναντι 10 εκατ. ευρώ, τον 27χρονο επιθετικό Iago Aspas από τη Λίβερπουλ έναντι 6 εκατ. ευρώ, τον Gael Kakuta από την Τσέλσι έναντι 6 εκατ. ευρώ ,καθώς και τους Μαριάνο (29χρονο δεξί μπακ από τη Μαρσέιγ), Ραμί (29χρονο αμυντικό από τη Μίλαν) και Εσκουδερο (25χρονο αριστερό μπακ από τη Χετάφε).

Άφησα για το τέλος τους... δικούς μας Ιμόμπιλε που αγωνίζεται εκεί ως δανεικός από τη Ντόρτμουντ και τον Γιορέντε ως αποκτήθηκε ως ελεύθερος από την Κυρία. Είχε δύο βαρβάτες αποχωρήσεις-απώλειες καθώς πωλήθηκε το κανόνι της Κάρλος Μπάκα στη Μίλαν και το δεξί μπακ Αλέιξ Βινταλ στη Μπαρτσελόνα.

Καλό, συμπαγές ρόστερ, καυτή έδρα και αποτελεσματικότητα είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά της Σεβίλλης, η οποία στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση στην Ευρώπη μπορεί να αποτελεί φόβητρο, στα σαλόνια του Champions League δεν έχει όμως ακόμα καταφέρει να κάνει την υπέρβαση. Τελευταία της συμμετοχή στα... δύσκολα, τη σεζόν 2007/2008,όπου και αποκλείστηκε από τη Φενερμπαχτσέ στους «16».

Σίγουρα, θα μπορούσαμε να πετύχουμε κάποια πολύ πιο εύκολη ομάδα από το τρίτο γκρουπ δυναμικότητας, κρύβουν παγίδες τα δύο ματς με τους Ισπανούς, αλλά η σοβαρή Γιουβέντους μπορεί και πρέπει να πάρει αυτό που θέλει.

Γκλάντμπαχ

Μέσος όρος ηλικίας: 25,5
Διεθνείς παίκτες: 10
Αξία ρόστερ: 144,4 εκατ. ευρώ

Ο αστάθμητος παράγοντας που μπορεί να τερματίσει τέταρτη και καταϊδρωμένη, μπορεί και να κάνει το γκρουπ άνω κάτω. Οι νεότεροι σίγουρα δεν ξέρετε και πολλά για αυτήν την ομάδα, μιας και τα τελευταία χρόνια, δεν περνούσε και την καλύτερη περίοδο της ιστορίας της (μετράει και έναν υποβιβασμό το 2007), αλλά οφείλετε να ξέρετε ότι η Γκλάντμπαχ είναι μια ιστορική ομάδα της Γερμανίας, η οποία την δεκαετία του ‘70 πήρε πέντε πρωταθλήματα, δυο κύπελλα UEFA και έχει αναδείξει ένα κάρο παιχταράδες.

Τελευταίος τίτλος της ένα κύπελλο το 1995, με τους πρωταγωνιστές τους Έφενμπεργκ, Νταλίν (Σουηδός φορ που έλαμψε στο Μουντιάλ των Η.Π.Α.) και Πφλίπσεν. Ναι αυτόν που πέρασε τη διετία 99-01 ανεπιτυχώς από τον Παναθηναϊκό.

Μετά από μια τεράστια κοιλιά, οι Βεστφαλοί πέρυσι έκαναν ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα, τερμάτισαν τρίτοι πίσω από Μπάγερν και Βόλφσμπουργκ και τώρα ζούνε το όνειρο αγωνιζόμενοι στο Champions League.

Δυνατά της χαρτιά ο Βραζιλιάνος επιθετικός Ράφαελ, ο Ελβετός χαφ Γκρανίτ Χακά και ο δαιμόνιος ακραίος Πάτρικ Χέρμαν.

Μπορεί να έχασε τον καλύτερο της παίκτη, τον σέντερ φορ Μαξ Κρούσε, ο οποίος μετακόμισε στη Βόλφσμπουργκ, απέκτησε όμως στη θέση του τον 22χρονο Γιοσίπ Ντρίμιτς από τη Λεβερκούζεν, καθώς και τους Θόργκαν Αζάρ από την Τσέλσι και τον αριστερό μπακ Νίκο Σούλτζ από τη Χέρτα.

Και μόνο το γεγονός ότι πρόκειται για γερμανική ομάδα με αρκετά ενδιαφέρον DNA, καθιστά την κλήρωση άσχημη. Μετά τη Βόλφσμπουρκ ήταν η δεύτερη δυσκολότερη ομάδα από το τελευταίο γκρουπ δυναμικότητας.

Παρά το ταλέντο και τον ενθουσιασμό των γερμανών όμως, η απειρία τους και το βεβαρημένο πρόγραμμα θεωρώ ότι θα καθορίσουν τη μοίρα των πράσινων του Γκλάντμπαχ υπέρ της Γιουβέντους και των λοιπών του ομίλου.

Ποτέ δε ξέρεις βέβαια, αλλά δε το νομίζω.

4 σχόλια:

  1. Εξαιρετική ανάλυση La Capolista. Συνεχίστε την πολύ καλή δουλειά που κάνετε στην Famiglia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια. Συνεχίζουμε όπως βλέπεις όλο και πιο δυναμικά.Forza Juve!

      Διαγραφή
  2. Χαιρετω το φιλο La Capolista!Αψογο αρθρο οπως παντα!
    Τελευταιες 2-3 μερες ανακαλυωα το μπλογκ σας και ειμαι πολυ εντυπωσιασμενος απο τα αρθρα σας!Πολυ καλη δουλεια!

    δημητρης/μελβουρνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια και επί προσωπικού και επί του συνόλου της δουλειάς μας.

      Διαγραφή