31 Αυγ 2015

Ας καταλάβουν γρήγορα πως καταστρέφεται ο Πογκμπά

Όταν αποφασίστηκε να δοθεί η φανέλα με το Νο 10 στο Πολ Πογκμπά, όλοι οι Γιουβεντίνοι ενθουσιάστηκαν. Μαζί τους και εγώ. Μετά από δύο σοβαρά 90λεπτα, γιατί το Σούπερ Καπ είναι περισσότερο ένας αγώνας προετοιμασίας, βλέπω την κίνηση αυτή καταστροφική για το παιχνίδι της ομάδας.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Vito

Ο Γάλλος έχει αναλάβει έναν ρόλο που δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να τον εκπληρώσει. Παρατηρώντας τον πολύ προσεχτικά τους δύο πρώτους αγώνες της Serie A, βλέπω ένα Πογκμπά που δεν έχει καμία σχέση με όσα ξέραμε τα προηγούμενα χρόνια.

Πρώτα απ’ όλα έχει χάσει την εκρηκτικότητά του. Ο Γάλλος έκανε κάποιες κινήσεις από το πουθενά μέσα στο γήπεδο που ήταν πλεονέκτημα για την επίθεση της ομάδας. Αυτό δεν υπάρχει πια.

Επιπλέον, αναγκαστικά έχει γυρίσει πιο πίσω μέσα στο γήπεδο με αποτέλεσμα σε αρκετές επιθέσεις της Γιούβε να βρίσκεται μακριά από εκεί που διαδραματίζεται η φάση. Έτσι χάνουμε το καλό και απρόβλεπτο σουτ που έχει και γενικά παίρνει λιγότερες προσπάθειες πάνω του.

Αντίθετα με τα παραπάνω, δεν έχω δει να μοιράζει ή να δημιουργεί παιχνίδι. Απλά πασάρει, όπως οι υπόλοιποι συμπαίκτες του, χωρίς να βγάζει ασίστ ή κάθετες μπαλιές που μπορούν να γίνουν ευκαιρίες.

Στο ματς με την Ρόμα τον είδα να εκτελεί πλάγιο, σε μια οργανωμένη επίθεση που δεν υπήρχε λόγος βιασύνης. Τον είδα, ενώ ήμασταν πίσω με 1-0, να πασάρει δυο-τρεις φορές, και χωρίς να πιέζεται, πίσω σε Μπονούτσι και Κιελίνι, λες και δεν ήξερε τι να κάνει την μπάλα.

Το σύστημα ανάπτυξης της ομάδας στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στο λεγόμενο δεκάρι και στα άκρα. Στα πλάγια δεν έχει αλλάξει τίποτα. Όπως παίζαμε, παίζουμε. Στο κέντρο όμως, η ομάδα έχει δυσκολία ανάπτυξης. Όχι μόνο μέχρι τώρα δεν έχουμε πάρει κάτι από τον Πογκμπά σε αυτόν τον ρόλο αλλά έχουμε χάσει και τον Πογκμπά που ξέραμε.

Η ομάδα όχι μόνο δεν έχει καμία φαντασία στο παιχνίδι της αλλά δεν ξέρω και αν υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο ανάπτυξης. Δεν έχουμε δει ούτε έναν συνδυασμό μεταξύ των παικτών, δεν έχουμε δει τίποτα. Και ας μην μας βγει. Απλά να δούμε πως πάει να δημιουργηθεί κάτι. Αυτό δεν είναι θέμα προετοιμασίας αλλά θέμα σχεδίου.

22 σχόλια:

  1. Εξαιρετική ανάλυση παιδιά. Ας μιλήσουμε και λίγο για μπάλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιλάμε για ό,τι μας επιτρέπει η επικαιρότητα Αργύρη. Σ’ ευχαριστούμε για την κριτική σου.

      Διαγραφή
  2. ΕΥΣΤΟΧΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΛΛΟ. ΚΑΙ ΓΩ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΒΛΕΠΩ. ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΙΣΤΑΚΤΙΚΟΣ.

    ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠ ΟΛΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΝΩΣΕΙΣ. ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ. ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΑΣ. ΔΙΝΟΥΝ ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΤΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΓΙΟΥΒΕΝΤΙΝΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ.

    FORZA JUVE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, είναι και διστακτικός όπως λες. Απόρροια των παραπάνω.

      Διαγραφή
  3. Αποχωρησαν φετος οι Βινταλ και Πιρλο οι οποιοι πρωταγωνιστησαν 4 χρονια στη Γιουβε και δεν αποκτηθηκε καποιος πρωτοκλασσατος μεσος!
    Ο προπονητης φερνει απο τον παγκο τον Περειρα ο οποιος ειναι πολυ καλος παιχτης με τεχνικη,καλη πασα και εκρηκτικοτητα γιατι θελει να αλλαξει την ροη του αγωνα!
    Οταν ομως δεν υπαρχουν οι βινταλ,πιρλο και ο τραυματιας μαρκιζιο μαλον πρεπει να ξεκιναει βασικος!
    Επισης ο Περειρα ειναι εκεινος που πρεπει να ψηθει για τον ρολο του οργανωτη και ο Πογμπα να κανει πιο ελευθερο παιχνιδι οπως περυσι!
    Η αναπαυλα τωρα θα βοηθησει τη Γιουβε να ανασυνταχθει και με Μορατα,Μαρκιζιο,Σαντρο θα γινει καλυτερη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ανάπαυλα θα βοηθήσει αλλά πρέπει να βοηθήσουν και οι άνθρωποι που δουλεύουν με την ομάδα. Ο χρόνος δεν γιατρεύει λάθος συστήματα και τέτοιου είδους προβλήματα.

      Οι επιστροφές των τραυματιών και η ενσωμάτωση των νέων μεταγραφών μόνο υπέρ μας είναι.

      Διαγραφή
  4. Συμφωνώ αλλά μήπως θα πρέπει να δώσουμε λίγο περισσότερο χρόνο και στον ίδιο για να μάθει τον νέο του ρόλο; Τι λέτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμείς; Όσο χρόνο χρειάζεται. Δεν βιαζόμαστε για τίποτα Κατερίνα. Τα προβλήματα επισημαίνουμε. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

      Διαγραφή
    2. Ναι, ναι. Γενικά το λέω και όχι επί προσωπικού. Η ομάδα έχει αλλάξει και χρειάζεται πολυ δουλειά. Κι εγώ προβληματίζομαι αλλά αισιοδοξώ

      Διαγραφή
  5. μην βιάζεστε αλάνια. ολα θα γίνουν στην ωρα τους. πρωταρχικός μας σκοπός είναι να πιστεύουμε στην ομαδάρα μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καμία βιασύνη φίλε. Μια ποδοσφαιρική ανάλυση δε σημαίνει πως βιάζεται κάποιος αλλά γράφει όσα βλέπει μέχρι τώρα που μιλάμε.

      Διαγραφή
  6. Καλησπέρα στην παρέα. Σας διαβάζω κάποιες εβδομάδες και πρώτη φορά αποφάσισα να γράψω.
    Διακρίνω μια ποιοτικού επιπέδου αρθρογραφία. Τα περισσότερα άρθρα σας είναι εμπεριστατωμένα, χωρίς να σημαίνει πως συμφωνώ με όλα. Διαβάζω όμως επιχειρηματολογία ενώ βλέπω πως το παρελθόν παντρεύεται με το παρόν σε αρκετά από τα θέματά σας. Και επειδή είμαι λίγο κολλημένος με την ελληνική γλώσσα, σας συγχαίρω για το στυλ σας και το ύφος σας. Μας κάνετε καλή διαδικτυακή παρέα.

    Fino alla fine
    Ανώνυμος οπαδός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η επιχειρηματολογία είναι συνώνυμη της αρθρογραφίας. Άποψη έχουν όλοι. Το θέμα είναι τι λένε εκφράζοντάς την. Μπορείς να γράφεις ένα σωρό λέξεις και να μην λες τίποτα και γράψεις μια παράγραφο και να τα πεις όλα.

      Το τι πετυχαίνουμε εμείς, εσείς το κρίνετε. Το κέφι μας κάνουμε και θα το κάνουμε με ανιδιοτέλεια.

      Fino alla fine forza Juventus

      Διαγραφή
  7. Καλή, μην παίρνετε όρκο αγαπητοί φίλοι πως όλοι επιχειρηματολογούν. Το ίντερνετ εκτός από την μεγάλη προσφορά του στην πρόσβαση της είδησης κρύβει και πολλές παγίδες.

    Στο θέμα μας πάντως και για να μην κουράσω τους υπόλοιπους συνοπαδούς μου, ο Πογκμπά είναι σαν να τον έχουν πετάξει στην θάλασσα χωρίς να γνωρίζει κολύμπι. Χαμένος μέσα στο γήπεδο, ψάχνεται συνεχώς. Εύχομαι και ελπίζω να αλλάξει το συντομότερο η κατάσταση. Η ομάδα τον χρειάζεται. Δεν έχουμε περιθώρια να μην «τραβάνε» και οι καλοί μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. για να πουλήσουν φανέλες του 10 το έκαναν. Καλός ο Αλέγκρι αλλά δεν έχει λόγο στην ομ΄δα. Ότι του λένε κάνει….. εγώ αυτό πιστεύω μάγκες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πας λίγο μακριά αλλά δεν μπορεί να σου απαγορεύσει κανείς να σκέφτεσαι έτσι.

      Διαγραφή
  9. κάτω τα χέρια από τον ΠΟΓΚΜΠΑ ρε......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στην περίπτωση του Πογκμπά έχουν γίνει δύο λάθη κατ' εμέ: πρώτο και μεγαλύτερο η τόση διαφήμιση και η ιστορία για τον παίκτη των 100+ εκατομμυρίων. Δεύτερο, η φανέλα με το 10 σε οποιαδήποτε ομάδα έχει το βάρος της. Στη Γιούβε ζυγίζει πολλούς μα πάρα πολλούς τόνους. Θεωρώ επιπόλαιη την κίνηση να του δώσουν το 10 και δεν γνωρίζω το κατά πόσο τον είχαν προετοιμάσει ψυχολογικά για κάτι τέτοιο... Συγχαρητήρια για την εξαιρετική δουλειά σας... Άλλο επίπεδο μακριά από καφρίλες. Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και στα δύο ποτ αναφέρει μας βρίσκεις σύμφωνους. Μαζί σου.

      Ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια.

      Διαγραφή
  11. Μόλις έμαθα ότι ο Πογκμπα θα έχει το 10 για φέτος εκτός από το γεγονός ότι δεν το περίμενα με αφησε με μια περίεργη αίσθηση η κίνηση αυτή.
    Αυτό γιατί θεωρώ πως η κίνηση αυτή είναι ένα ρίσκο που άμα μας βγει θα έχουμε ισως τον πιο ολοκληρωμένο ποδοσφαιριστη στον κόσμο..... Δηλαδή τον παίχτη που έβγαζε ματιά για κάτι λιγότερο από δύο μήνες περσυ και έβαζε σε κάθε ματς Γκολ.
    Τα χαρίσματα του Πογκμπα τα ξέρουμε όλοι και οι προοπτικές είναι ατελείωτες, το μόνο που μένει είναι να περνει πάνω του το παιχνίδι και αυτήν την τρομερή πίεση που δέχεται να την μετατρέπει σε απίστευτες εμφανίσεις στο γήπεδο, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε να δούμε την Γιουβε μας ξέροντας ότι οι μήνες που έρχονται ΜΠΟΡΕΙ να γραφτούν με χρυσά γράμματα στην ιστορία μας.
    Υ.Γ ένα αφιέρωμα στον Ντυμπαλα που παρόλο που δεν τον έχουμε δει καιρό έχουμε όλοι αυτήν την αίσθηση σιγουριας και θαυμασμού στο πρόσωπο του, δεν μπορώ ξα το εξηγήσω αυτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά τα λες αλλά θα πρέπει να τα δούμε και στην πράξη. Αισιόδοξο το μήνυμά σου και αυτό είναι το σωστό αλλά τα δικά μας και τα δικά σου λόγια δεν θα κάνουν ολοκληρωμένο ποδοσφαιριστή τον Πογκμπά. Μόνο η δουλειά του και η πρόοδος του.

      Γενικά όλοι έχουμε στηρίξει πολλά πάνω του, ίσως περισσότερα απ’ όσα μπορεί να κουβαλήσει. Σίγουρα ο Πολ θα βγει πιο ώριμος στο τέλος αυτής της σεζόν. Ελπίζουμε να βγει, πάλι, και πρωταθλητής.

      Σημείωση: Ελήθφη το μήνυμα για Ντιμπαλά

      Διαγραφή