17 Αυγ 2015

Τα δύο μεγάλα deals με αστρονομικά ποσά της οικογένειας Ανιέλι

Οσο εμείς περιμένουμε να πάρει η Γιουβέντους έναν παικταρά για να ολοκληρώσει το παζλ, η οικογένεια Ανιέλι σαρώνει επιχειρηματικά.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Luciano

Το γεγονός ότι η Γιούβε έβαλε φρένο στην υπόθεση Σικέιρα, πάνω που υπήρχε συμφωνία τόσο με τον ίδιο όσο και με την Ατλέτικο Μαδρίτης, σημαίνει ότι άλλαξε στρατηγική.

Από εκεί που πήγαινε για ένα αριστερό μπακ και ένα 10άρι, ο στόχος τώρα είναι ένα χαφ και ένα 10άρι ή ένα χαφ και ένα εξτρέμ. Για να γίνουν αυτά, βέβαια, θα πρέπει να πέσει χρήμα και αυτή την στιγμή, αν κρίνουμε από το γεγονός ότι για τον Ντράξλερ δεν ανεβαίνει η προσφορά, δεν είναι πιθανό κάτι τέτοιο.

Το γιατί, το ξέρουν καλύτερα αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις. Εμείς μπορούμε μόνο να διαβάζουμε τα ιταλικά ρεπορτάζ για να σχηματίζουμε άποψη.

Ενα από αυτά τα ρεπορτάζ, του Ιταλού δημοσιογράφου Paolo Bargiggia της Mediaset, λέει ότι «ίσως για πρώτη φορά σε αυτή την μεταγραφική περίοδο η Γιουβέντους δυσκολεύεται κάπως επειδή η ιδιοκτησία έχει αποτρέψει τους διευθυντές (Μαρότα, Παράτιτσι) να χρησιμοποιήσουν τα 40 εκατ. ευρώ από την πώληση του Βιντάλ. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να υπολογίσουν αλλιώς τα πράγματα για να βγουν τα λεφτά, άρα δεν βοηθάει καθόλου το γεγονός ότι ο Γιορέντε δεν πωλήθηκε ακόμη επειδή ο ίδιος θέλει να περιμένει την Ρεάλ».

Το γιατί δεν θέλει η ιδιοκτησία να χρησιμοποιηθούν τα 40 εκατ. ευρώ από την πώληση του Χιλιανού, δεν το ξέρουμε. Αυτές τις ημέρες, πάντως, βγήκαν και δύο άλλες ειδήσεις, οι οποίες αφορούν την ιδιοκτησία της Γιουβέντους. Την οικογένεια Ανιέλι, δηλαδή.

Τον πρόεδρο Αντρέα και τον ξάδερφο Τζον Ελκαν, ο οποίος είναι πρόεδρος στην Exor, την επιχείρηση της οικογένειας που έχει τις μετοχές της Γιούβε. Ποιες είναι αυτές οι δύο ειδήσεις;

α) Η Exor συμφώνησε να δώσει... 6,9 δισ. δολάρια για να αγοράσει την πλειοψηφία των μετοχών της PartnerRe, μία από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρίες του πλανήτη. Η συμφωνία θα επισημοποιηθεί στις αρχές του 2016 και την έχει ήδη επιβεβαιώσει, σε πανηγυρικό φυσικά κλίμα, ο Ελκαν.

β) Η Exor συμφώνησε να δώσει άλλα... 624 εκατ. δολάρια για να γίνει μεγαλομέτοχος στον όμιλο του The Economist, για να γίνουν μεγαλομέτοχοι και εκεί αφού θα εκτοξεύσουν το ποσοστό τους από το 4,7% στο 43,4%.

Με λίγα λόγια, μέσα σε λίγες μέρες, η οικογένεια Ανιέλι έκλεισε deals 7,5 δισ. δολαρίων για να ισχυροποιηθεί κι άλλο, δίνοντας συνέχεια στην επιχειρηματική δυναστεία της.

Μπράβο στους Ανιέλι που φροντίζουν ώστε να μαζεύουν όλο το χρήμα, αποδεικνύοντας ότι κάποιες οικογένειες η κρίση δεν τις αγγίζει, αλλά με εκείνο το έρμο το 10άρι της Γιουβέντους τι θα γίνει;

2 σχόλια:

  1. Από τα 624 δώσε ρε Αντρέα τα 24 να πάρουμε κανα παίκτη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε σχέση με τα ποσά που διαβάσαμε στο άρθρο, δεν είναι δα και πολλά αυτά που ζητάς.

      Διαγραφή