28 Σεπ 2015

Η Γιουβέντους εκτός από ένα ταρακούνημα χρειάζεται και ένα σοβαρό ξεσκαρτάρισμα

Η διοίκηση της ομάδας θα πρέπει να «επενδύσει» πάνω στην αγάπη και την ωριμότητα των οπαδών και να χτίσει εκεί τη νέα Γιουβέντους. Κακά τα ψέματα, η χρόνια σε ό,τι αφορά το Καμπιονάτο φαίνεται χαμένη. Μην χάσουμε περισσότερο χρόνο όμως.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Vito

Ο κόσμος λατρεύει την ομάδα και το δείχνει σε κάθε του δραστηριότητα. Και μπορεί να δεχτεί πως θα χαθεί ένα πρωτάθλημα. Δεν θα έρθει δα και η συντέλεια του κόσμου. Οι μοναδικοί με τρία αστέρια είμαστε, την στιγμή που άλλοι έχουν μόλις ένα. Ας βγει μπροστά η διοίκηση και ας μιλήσει στον κόσμο. Οι τιφόζι της Γιούβε ξέρουν να ακούνε…

Το καλοκαίρι έγιναν κάποιες κινήσεις, οι οποίες μάλλον ήταν βεβιασμένες και χωρίς συγκεκριμένο πλάνο. Μέχρι τώρα, δεν βγήκε καμία από αυτές. Την ίδια στιγμή, ο προπονητής δείχνει να πελαγοδρομεί και να τα κάνει μούσκεμα.

Κάτι δεν πρέπει να γίνει για να ανατραπεί η κατάσταση;

Ευκαιρία είναι. Οι περισσότεροι οπαδοί έχουν ήδη συνειδητοποιήσει πως δύσκολα θα μπούμε σε τροχιά σκουντέτο. Όταν ο ίδιος το αρχηγός της ομάδας δηλώνει πως «θα πρέπει να ξεχάσουμε το πρωτάθλημα», καταλαβαίνουμε πως τα πράγματα είναι πιο δύσκολα από ό,τι τα βλέπουμε όλοι εμείς έξω.

Σε επίπεδο προπονητή, θα πρέπει αρχικά να αποφασίσουν τι θα κάνουν με τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Θα τον κρατήσουν; Θα τον διώξουν; Ας κάνουν ό,τι νομίζουν, αλλά να το αποφασίσουν. Αν μείνει, θα πρέπει να τον στηρίξουν επίσημα ώστε να ξέρει και ο ίδιος την θέση του στην ομάδα και δουν όλοι μαζί πώς θα δουλέψουν. Αν φύγει, να φέρουν μια καλή λύση. Την καλύτερη που μπορούν τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Σε επίπεδο ρόστερ, θα πρέπει να δουν ποιοι μας κάνουν και ποιοι όχι. Ονόματα δεν χρειάζεται να αναφέρουμε. Λίγο πολύ γνωρίζουμε ποιοι είναι οι αδύναμοι κρίκοι, ποιοι απλά συμπληρώνουν την ενδεκάδα και ποιοι προσφέρουν και είναι χρήσιμοι.

Αφού ξεκινήσαμε όπως ξεκινήσαμε, ας το εκμεταλλευτούν για να στηθεί η νέα Γιούβε. Μια Γιούβε που θα έχει αρχή και τέλος, μια Γιούβε που θα έχει πλάνο, μια Γιούβε που θα έχει αστέρια στην ενδεκάδα της, μια Γιούβε που θα έχει ηγέτη μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Και την τωρινή Γιούβε, λείπουν όλα αυτά.

Η Γιουβέντους δεν χρειάζεται μόνο ένα ταρακούνημα. Χρειάζεται σοβαρό ξεσκαρτάρισμα. Και μόλις γίνουν αυτά, τότε θα περάσουμε στο επόμενο στάδιο. Να αναζητηθούν οι ευθύνες για το πώς έφτασε σε αυτήν την κατάσταση η ομάδα. Και αυτό δεν είναι μόνο έργο Αλέγκρι…

10 σχόλια:

  1. Ωριμη και σωστή τοποθέτηση. Δεν χρειάζεται κανενας πανικός. Δράση χρειάζεται. Συμφωνώ μέχρι τελείας στο άρθρο……

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε όσα κείμενα έχουν δημοσιευθεί στο blog αλλά και σε όσα θα δημοσιεύονται, μόνο πανικό δε θα διαβάζεις από εμάς. Ζούμε την ομάδα αρκετά χρόνια, έως δεκαετίες κάποιοι, για να πανικοβληθούμε με τρεις ήττες και δύο ισοπαλίες.

      Διαγραφή
  2. Φαμίλια κάνεις πολύ σοβαρή αρθρογραφία. Απόψεις με επιχειρήματα. Συμφωνείς ή διαφωνείς, βάζεις θέματα για συζήτηση και προβληματισμό. Συμφωνώ για το ξεσκαρτάρισμα. Τέλος με τους Παντοίν και λοιπούς στην ομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΞΈΡΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΕΓΚΡΙ; Ο ΜΑΡΟΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ; ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ; ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον γιατί ακόμη δεν έχουν αποφασίσει τι θα κάνουν. Η αλήθεια είναι πως δεν μπορούν να εκτεθούν. Διοίκηση είναι, όχι… bloggers.

      Διαγραφή
  4. Σίγουρα δεν έχουμε έναν ηγέτη που θα πάρει την ομάδα τις πλάτες του, αν εξαιρέσεις φυσικά τον Μπουφόν. Δεν συμφωνώ, ότι δεν έχουμε αστέρια στην ομάδα μας, ιδίως οι παλιοί(πχ.Κιέλο,Μπονούτσι,Μαρκίζιο) είναι. Επίσης πιστεύω ότι έχουμε κάποιους εκκολαπτόμενους αστέρες. Οι Ντιμπάλα, Λεμινά και Άλεξ Σάντρο είναι τέτοιοι! Ακόμα και οι πιο παλιοί Μοράτα και Πογκγμπά, αν δεν θεωρούνται από κάποιους αστέρια, θα γίνουν γιατί είναι τέτοια τα προσόντα τους. Και θεωρώ, ότι ανάμεσα σε αυτούς, συν τις προσθήκες μερικών άλλων, βρίσκεται ο αυριανός ηγέτης. Το θέμα είναι, αν έχουνε τον σωστό καθοδηγητή για να τους άγει προς αυτή την κατεύθυνση. Αναφέρομαι αρχικά στους γυμναστές, που είναι σε στενότερη επαφή με τους ποδοσφαιριστές. Και τέλος, ο ίδιος ο μάνατζερ όπως λένε και οι Άγγλοι, ο προπονητής δηλαδή μπορεί να παρακινήσει αυτούς τους ποδοσφαιριστές για να γίνουν καλύτεροι και έτσι να δυναμώσει και η ίδια η ομάδα! Η άποψη μου είναι, και κλείνω με αυτό, ότι το ξεσκαρτάρισμα πρέπει να γίνει πρωτίστως στο προπονητικό τιμ, των φυσιοθεραπευτών κλπ. και μετά στο ρόστερ της ομάδας! Από το κεφάλι ξεκινάνε όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Don Vito: Μεγάλη κουβέντα για το ποιοι είναι αστέρια και ποιοι όχι. Και τι σημαίνει είμαι αστέρι. Θα διαφωνήσω μαζί σου για την τριάδα που έχεις στην παρένθεση Κιελίνι, Μπονούτσι, Μαρκίσιο. Κανένας από τους τρεις δεν θεωρώ αστέρι (ειδικά τους αμυντικούς). Για τον Μαρκίσιο είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής μεσαίου επίπεδο που χρειάζεται να έχει δίπλα του καλούς παίκτες για να φανεί. Μόνος του δεν κάνει την διαφορά.

      Διαγραφή