15 Σεπ 2015

Αυτοί είναι οι bloggers της Famiglia Bianconera

Την ημέρα που η Γιούβε δίνει τον πρώτο της φετινό αγώνα στο Champions League αποφασίσαμε να σας παρουσιάσουμε τους bloggers που γράφουν στην Famiglia Bianconera αλλά και να αναφέρουμε μερικά στοιχεία που θεωρούμε εξαιρετικά ενδιαφέροντα.

Και επιλέξαμε μια τέτοια μέρα γιατί θεωρούμε πως η ομάδα των αρθρογράφων που έχουμε δημιουργήσει είναι για… Champions League.

Εδώ και λίγους μήνες, λοιπόν, η Famiglia Bianconera σας συντροφεύει με καθημερινή αρθρογραφία. Γράφουμε επειδή, πρώτα απ’ όλα, αρέσει σε εμάς τους ίδιους. Γράφουμε για την αγάπη μας, το πάθος. Γράφουμε για την Γιουβέντους μας.

Τέσσερις προϋποθέσεις είχαμε θέσει ως βασική μας αρχή για να προχωρήσουμε το εγχείρημα:
α) να γράφει ο καθένας ελεύθερα και χωρίς περιορισμούς ό,τι θέλει
β) να μην προσβάλει κανέναν και τα κείμενά του να έχουν επίπεδο
γ) να έχει γνώσεις για την ομάδα
δ) να γράφει σωστά ελληνικά

Αυτός είναι ο μοναδικός οδηγός που προχωράμε. Και έτσι θα συνεχίσουμε.

Μέσα σε λίγους μήνες, το εγχείρημα της Famiglia Bianconera έχει αγκαλιαστεί από χιλιάδες αναγνώστες. Και το χιλιάδες βγαίνει από τα στατιστικά στοιχεία του blog τα οποία και παραθέτουμε.

Από το πρώτο μας post μέχρι σήμερα, το blog το έχουν επισκεφθεί 17.190 διαφορετικοί χρήστες ενώ έχουμε 125.251 σελιδοπροβολές! Νούμερα άκρως εντυπωσιακά για ένα (σχεδόν) μονοθεματικό blog. Τα στοιχεία προκύπτουν από τα Google Analytics και ακολουθεί η σχετική εικόνα από το διαχειριστικό της κορυφαίας διαδικτυακής εταιρείας του πλανήτη.



Είναι μεγάλη τιμή για εμάς, ένα τόσο νέο blog, να έχει τόσο μεγάλη απήχηση. Η συντακτική ομάδα έχει την ανάγκη να σας ευχαριστήσει για την παρέα που μας κάνετε καθημερινά και μοιράζεστε μαζί μας την αγάπη σας αλλά και τους προβληματισμούς σας για την Γιούβε. Ευχαριστούμε παιδιά. Ειλικρινά σας ευχαριστούμε.

Ποιοι όμως σας κρατάνε καθημερινή παρέα, γράφοντας τις απόψεις τους με τις οποίες συμφωνείτε ή διαφωνείτε και έχετε την δυνατότητα να τις κρίνετε μέσω σχολιασμού; Ακολουθεί μια σύντομη παρουσίαση του κάθε blogger της Famiglia Bianconera. Οι αρθρογράφοι απαντούν στις ίδιες ερωτήσεις, δίνοντας το στίγμα τους.

Blogger Don Luciano


- Άρχισε να βλέπει Γιουβέντους από το… 1993.
- Μια ποδοσφαιρική στιγμή που δε θα ξεχάσει ποτέ είναι… το αντίο του Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο.



- Θεωρεί ότι ο… Πάβελ Νέντβεντ είναι ο ποδοσφαιριστής που αντιπροσωπεύει το DNA της Γιουβέντους.
- Θα ήθελε να μπορούσε να περάσει κάποιες ώρες και να κουβεντιάσει για τη Γιουβέντους με τον… Λουτσιάνο Μότζι γιατί είναι αυτός που έχει αφήσει το στίγμα του στον σύλλογο.
- Λατρεύει και τιμά τον ποδοσφαιριστή… Τζανλουίτζι Μπουφόν.
- Το μπιανκονέρο μότο του είναι… la storia siamo noi!
Εδώ μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα του blogger Don Luciano στη Famiglia Bianconera.

Blogger Don Vito

- Άρχισε να βλέπει Γιουβέντους από το… 1982.
- Μια ποδοσφαιρική στιγμή που δε θα ξεχάσει ποτέ είναι… το χαμόγελο σιγουριάς και ηρεμίας του Γιούγκοβιτς στο νικητήριο πέναλτι με τον Άγιαξ στον τελικό του Champions League το 1996. Ήξερε πως θα σκοράρει και πως θα γίνει πρωταθλητής Ευρώπης.



- Θεωρεί ότι ο… Γκαετάνο Σιρέα είναι ο ποδοσφαιριστής που αντιπροσωπεύει το DNA της Γιουβέντους.
- Θα ήθελε να μπορούσε να περάσει κάποιες ώρες και να κουβεντιάσει για τη Γιουβέντους με τον… Τζάνι Ανιέλι. Θα ήταν ένα μάθημα ζωής.
- Λατρεύει και τιμά τον ποδοσφαιριστή… Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο.
- Το μπιανκονέρο μότο του είναι… «Μόνοι μας εναντίον όλων...»
Εδώ μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα του blogger Don Vito στη Famiglia Bianconera.

Blogger Drugho

- Άρχισε να βλέπει Γιουβέντους από τον… τελικό του Χέιζελ και μετά.
- Μια ποδοσφαιρική στιγμή που δε θα ξεχάσει ποτέ είναι… η εμπνευσμένη κορεό απέναντι στην Ιντερ, όταν τους δείξαμε πως μας έχουν βουτήξει δύο πρωταθλήματα που δεν τους ανήκουν. Καλομελέτα κι έρχονται και αυτά ξανά πίσω.



- Θεωρεί ότι ο… Τζανλουίτζι Μπουφόν είναι ο ποδοσφαιριστής που αντιπροσωπεύει το DNA της Γιουβέντους.
- Θα ήθελε να μπορούσε να περάσει κάποιες ώρες και να κουβεντιάσει για τη Γιουβέντους με τον… Beppe Rossi και να μάθει από πρώτο χέρι πως κατάφερε και έφτιαξε τον μεγαλύτερο σύνδεσμο οπαδών των μπιανκονέρι.
- Λατρεύει και τιμά τον ποδοσφαιριστή… Εντγκαρντ Ντάβιτς.
- Το μπιανκονέρο μότο του είναι… μια φορά ultra, πάντα ultra.
Εδώ μπορείτε να δείτε όλα τα άρθρα του blogger Drugho στη Famiglia Bianconera.

Blogger Il Consigliere

- Άρχισε να βλέπει Γιουβέντους από… τα τέλη του ’80
- Μια ποδοσφαιρική στιγμή που δε θα ξεχάσει ποτέ είναι… πολλές. Άπειρες. Αυτή όμως που του έρχεται πρώτη πρώτη στο μυαλό είναι το 3-1 επί της Ρεάλ Μαδρίτης στο Ντέλε Άλπι για τα ημιτελικά του Champions League 2002/03. Το πέναλτι του Φίγκο που έσωσε ο Μπουφόν, τη γκολάρα του Πάβελ και την κάρτα που τον άφησε εκτός τελικού. Η μεγαλύτερη αδικία ever...



- Θεωρεί ότι ο... Πάβελ Νέντβεντ είναι ο ποδοσφαιριστής που αντιπροσωπεύει το DNA της Γιουβέντους.
- Θα ήθελε να μπορούσε να περάσει κάποιες ώρες και να κουβεντιάσει για τη Γιουβέντους με τον... Tζάνι Ανιέλι. Χρειάζεται και ερώτημα; Δεν θα ήταν μόνο συζήτηση για τη Γιούβε, αλλά και για το Gruppo Fiat, την Ιταλία, την παγκόσμια οικονομία.
- Λατρεύει και τιμά τον ποδοσφαιριστή… Τζίτζι Μπουφόν.
- Το μπιανκονέρο μότο του είναι… «Είμαστε το άλλοθι όποιου δεν νικάει ποτέ...»
Εδώ μπορείτε να δείτε όλα τα άρθρα του blogger Il Consigliere στη Famiglia Bianconera.

Blogger La Capolista

- Άρχισε να βλέπει Γιουβέντους από τo... 1995-96.
- Μια ποδοσφαιρική στιγμή που δε θα ξεχάσει ποτέ είναι… όλη η πορεία της Ιταλίας το 1994 στις ΗΠΑ και τo χαμένο πέναλτι του Ρομπέρτο Μπάτζο στον τελικό. Η ταύτιση του με τους ατζούρι του Σάκι ήταν τέτοια, που ευθύς κατάλαβε ότι το μέλλον του ως ποδοσφαιρόφιλος θα είναι πλέον άρρηκτα δεμένο με την Ιταλία και κατ’ επέκτασιν τη Γιουβέντους. Ήταν η πρώτη φορά που δέθηκε με οποιαδήποτε ομάδα και εδώ και 20 χρόνια την ακολουθεί πιστά τόσο αυτήν όσο και τη μεγάλη Γιούβε.



- Θεωρεί ότι ο… Τζανλουίτζι Μπουφόν είναι ο ποδοσφαιριστής που αντιπροσωπεύει το DNA της Γιουβέντους.
- Θα ήθελε να μπορούσε να περάσει κάποιες ώρες και να κουβεντιάσει για τη Γιουβέντους με τον… Λουτσιάνο Μότζι, εύκολα. Αλλά θα είχε μαζί του και έναν ορό της αλήθειας, καθώς θα τον ρωτούσε γαργαλιστικές λεπτομέρειες, που κανείς μας δεν έχει μάθει ποτέ.
- Λατρεύει και τιμά τον ποδοσφαιριστή… Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο. To απόλυτο σύμβολο της Μεγάλης Κύριας. Πέρα του γεγονότος ότι έσπασε όλα τα ρεκόρ της ομάδας και ότι κατέκτησε τα πάντα, η καριέρα του μοιάζει να είναι βγαλμένη από ποδοσφαιρικό κόμικ. Πάντα παρών, σε όλες τις φάσεις της καριέρας του και της ομάδας, με ήθος, τιμή, αστείρευτο ταλέντο και πάνω απ όλα αγάπη για φανέλα. Ο κύριος λόγος που ο γράφων λάτρεψε τη Γιουβέντους.
- Το μπιανκονέρο μότο του είναι… salutate la capolista. Είναι ένα σύνθημα εριστικό για τον αντίπαλο και ενδεικτικό της ανωτερότητας που χαρακτηρίζει τη φανέλα της Μεγάλης Κυρίας.
Εδώ μπορείτε να δείτε όλα τα άρθρα του blogger La Capolista στη Famiglia Bianconera.

Blogger Mr. Black

- Άρχισε να βλέπει ιταλικό ποδόσφαιρο από τις… αρχές της δεκαετίας του ’90.
-Μια ποδοσφαιρική στιγμή που δε θα ξεχάσει ποτέ είναι… είναι ο πανηγυρισμός του Μάρκο Ταρντέλι στον τελικό του Μουντιάλ του 1982 με την Γερμανία. Είναι ο απόλυτος πανηγυρισμός όσα χρόνια κι αν έχουν περάσει.


- Θεωρεί ότι ο… Γκαετάνο Σιρεά είναι ο ποδοσφαιριστής που αντιπροσωπεύει το DNA της Γιουβέντους αλλά και ολόκληρης της ιταλικής ποδοσφαιρικής σχολής.
- Θα ήθελε να μπορούσε να περάσει κάποιες ώρες και να κουβεντιάσει για την Γιουβέντους και το ιταλικό ποδόσφαιρο με τον… Μαρτσέλο Λίπι. Το στυλ συναντά την φινέτσα, την πρωτοπορία και την επιτυχία. Υπάρχει κάποιος άλλος καλύτερος λόγος;
- Λατρεύει και τιμά τον ποδοσφαιριστή… Γκαετάνο Σιρέα.
-Το ποδοσφαιρικό μότο του είναι… τα παιχνίδια δεν τα κερδίζουν μόνο οι επιθετικοί.

Γίνε αρθρογράφος

Η Famiglia Bianconera θέλει να μεγαλώσει. Όποιος νομίζει πως μπορεί να ακολουθήσει την λογική μας και να αρθρογραφεί στο blog, είναι καλοδεχούμενος. Επικοινωνήστε μαζί μας στο μέιλ famigliabianconera@gmail.com και γράψτε για την αγαπημένη μας Γιούβε. Forza Juve!

4 σχόλια:

  1. Τα σέβη μου σε όλο το τιμ. Είστε ότι καλύτερο έχει βγει στο ίντερνετ για την Γιούβε μας. Συνεχίστε έτσι. Συγχαρητήρια σε όλους σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τιμή μας τα λόγια σου. Αυτό που είμαστε σίγουρα, είναι αληθινοί και έτσι θα παραμείνουμε. Forza Juve!

      Διαγραφή
  2. Καταρχην οι αριθμοι για site ομαδικου-οπαδικου ενδιαφεροντος ειναι εξαιρετικοι, ευγε...
    Απο εκει και περα χαιρομαι για την οπαδικη πορεια του καθενος και ευχαριστω για την προσπαθεια αν και διαφωνουμε αρκετες φορες πραγμα που με κανει -εμενα προσωπικα- να παρακολουθω το blog...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Δημήτρη. Χαιρόμαστε που υπάρχει ένας ωραίος διάλογος. Γενικά όλοι οι αναγνώστες που σχολιάζουν έχουν επίπεδο. Αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Εδώ είμαστε να τα λέμε. Forza Juve!

      Διαγραφή