22 Οκτ 2015

Ο περήφανος πρεσβευτής της γιουβεντίνικης ιδέας

Έχει φορέσει τη φανέλα της Γιουβέντους για 48.839 λεπτά. Ο Τζανλουίτζι Μπουφόν έγραψε Ιστορία καθώς είναι πλέον ο ποδοσφαιριστής με τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής στην ομάδα. Μια ζωντανή και ενεργή Ιστορία για τον σύλλογο. Τι σημαίνει 48 χιλιάδες και 839 λεπτά;

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Vito

Σημαίνει πως αγωνίζεται στην ομάδα, χωρίς σταματημό, για 34 μέρες! (ο αρχικός υπολογισμός, όπου είχε ξεχαστεί μια επιπλέον διαίρεση, διορθώθηκε μετά από ένα σωστό αλλά άκομψο σχόλιο). Ο μοναδικός Τζίτζι Μπουφόν μας έκανε και πάλι υπερήφανους. Σημασία δεν έχει μόνο να γίνονται ρεκόρ αλλά και ποιοι τα κάνουν.

Και όταν το πετυχαίνει ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής, τότε το χαίρεσαι ακόμη περισσότερο. Ο Μπουφόν είναι ο τελευταίος των ηγετών που υπάρχουν στην ομάδα και όταν έρθει η στιγμή να σταματήσει την ενεργό δράση, θα διαπιστώσουμε ακόμη περισσότερο την προσφορά του αλλά και τον ρόλο του.

Ο Τζίτζι, μαζί με τον Αλεξ, έχει ιδιαίτερη θέση για εμάς που παρακολουθούμε την Γιούβε εδώ και δύο-τρεις δεκαετίες. Γιατί τους είδαμε από την αρχή μέχρι το τέλος. Δεν είναι σαν τις περιπτώσεις παλαιότερων. Για τον Σίβορι διαβάσαμε και είδαμε κάποιες φάσεις μέσα από αφιερώματα. Το ίδιο για Μπέτεγκα και Μπονιπέρτι. Ή το θωρηκτό της επίθεσης που άκουγε στο όνομα Τζον Τσαρλς. Τον Σιρέα δεν τον προλάβαμε σε όλη τη δράση του. Πόσω μάλλον τον Ντίνο Τζοφ. Ούτε τον Καμπρίνι ή τον Ταρντέλι.

Τον Μπουφόν τον ζήσαμε σε όλες τις στιγμές του. Τον ζήσαμε στην πρώτη του χρονιά όταν μετακόμισε από την Πάρμα στο Τορίνο, τον ζήσαμε όταν όλη η ποδοσφαιρική Ευρώπη έλεγε πως είναι ο καλύτερος γκολκίπερ του κόσμου. Τον καμαρώσαμε πρωταθλητή κόσμου, τον ζήσαμε όταν επέλεξε να μείνει στην ομάδα στην Serie B. Τον ζήσαμε σε έναν ακόμη χαμένο τελικό του Champions League.

Κόσμημα για τον σύλλογο αλλά και για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει δικαιωματικά θέση στο Hall of fame της στρογγυλής θεάς. Είσαι ή δεν είσαι Γιουβέντους, τον σέβεσαι και τον τιμάς.

Ο Τζίτζι είναι ένας περήφανος Γιουβεντίνος όσο λίγοι. Μαχητής με τα όλα του, ποδοσφαιριστής με ήθος, αρχές και φιλοσοφία. Πλούσιος αλλά όχι όπως προτάσσει η μόδα του lifestyle, έχει δώσει πάρα πολλά και καλώς πήρε άλλα τόσα. Μαζί με τον Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, είναι δικαιωματικά οι πραγματικοί πρεσβευτές της Γιουβέντους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου