17 Νοε 2015

Το… «αλλοιωμένο πρωτάθλημα» και οι εξηγήσεις που δεν ήταν αναγκαίες

Ο Πάολο Ντε Πάολα αποφάσισε να... συστηθεί στους τιφόζι της Γιουβέντους μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η επιστροφή του στην Tuttosport.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Luciano
Ο νέος διευθυντής της εφημερίδας (ο Βιτόριο Ορέτζια, λένε, θα είναι ο... συνδιευθυντής), μέσω ενός βίντεο που ανέβηκε στην ιστοσελίδα της Tuttosport θέλησε να ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα. Αυτό, άλλωστε, φαίνεται και από το γεγονός ότι ο τίτλος του βίντεο είναι «γιατί μετά το Γιούβε-Ρόμα βγήκαμε με τίτλο campionato falsato».

Το «campionato falsato», όπως εύκολα μπορεί να καταλάβει ο καθένας, σημαίνει «αλλοιωμένο πρωτάθλημα» και ήταν ο τίτλος της Corriere dello Sport, στην οποία ήταν διευθυντής ο Ντε Πάολα, μετά το περσινό Γιουβέντους-Ρόμα 3-2.

Αυτός ο τίτλος, όπως και πολλά άλλα που είχε γράψει και είχε πει τότε, τον έκαναν persona non grata για τους τιφόζι της Γιούβε και σε αυτούς απευθύνθηκε ο Ντε Πάολα μέσω του βίντεο.

Αρχικά, πάντως, μίλησε για την αγάπη του προς την Tuttosport.

«Είναι δυνατά τα συναισθήματα που νιώθω για την επιστροφή μου σε αυτή την εφημερίδα που αγαπώ πάρα πολύ. Εζησα πάρα πολλές μάχες εδώ, από την αρχή του Calciopoli και τις διαμαρτυρίες των οπαδών κατά μιας συμπαθητικής αλλά ηττημένης διοίκησης, όπως ήταν αυτή των Κομπόλι Τζίλι και Μπλαν, ως την ανάληψη της προεδρίας της Γιουβέντους από τον Αντρέα Ανιέλι. Μια δική μας συνέντευξη άλλωστε, το 2008, ουσιαστικά είχε προαναγγείλει αυτή την εξέλιξη. Ημουν στην Tuttosport όταν η Γιουβέντους καλωσόρισε τον Μπέπε Μαρότα, όπως και τον Αντόνιο Κόντε στον πάγκο. Εφυγα από την Tuttosport το 2012, λίγο πριν το πρώτο scudetto του Κόντε, έχοντας αφήσει το ρεκόρ των 400.000 πωλήσεων».

Και αφού είπε όσα είπε, στη συνέχεια πέρασε στο κυρίως θέμα, που ήταν το πώς θα... δικαιολογηθεί για το παρελθόν του. 

«Εκείνο το Γιουβέντους-Ρόμα ήταν σκανδαλώδες, με όλα όσα έγιναν. Το “campionato falsato” αφορούσε την κακή διαιτησία του Τζανλούκα Ρόκι και αποτελεί τιμή για τον ίδιο το γεγονός ότι παραδέχθηκε πως ήταν κακή η διαιτησία του. Από εκείνο το ματς, ο Ρόκι δεν σφύριξε ξανά αγώνα της Ρόμα ενώ μόλις πρόσφατα σφύριξε ξανά αγώνα της Γιουβέντους. Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι: Ποτέ ως διευθυντής της Corriere dello Sport δεν έγραψα και δεν υπονόησα κάτι εναντίον της Γιουβέντους. Ημουν κόντρα στην κακή διαιτησία του Ρόκι, όχι κόντρα στη Γιούβε. Δεν πάω ποτέ κόντρα σε κανέναν, δεν είμαι οπαδός αλλά ένας δημοσιογράφος που αγαπάει το Μέσο στο οποίο εργάζεται και το υπερασπίζομαι πάντα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου