19 Δεκ 2015

Γιατί ο Μουρίνιο δε θα δούλευε ποτέ στη Γιουβέντους

Το πολύκροτο διαζύγιο της φετινής περιόδου. Ο Ζοζέ Μουρίνιο απολύθηκε από την Τσέλσι. Πώς τα φέρνει η ποδοσφαιρική ζωή, ε; Ο Μασιμιλιάνο Αλέγρι να παραμένει στη θέση του και ο «Special One» να απολαμβάνει την ηρεμία του και τα εκατομμύριά του ως… άνεργος.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Vito

Για τη Γιούβε δεν τίθεται θέμα προπονητή. Δεν τίθεται θέμα αντικατάστασης του Μαξ. Στο υποθετικό σενάριο, αν η Γιούβε θα μπορούσε να προσλάβει τον Ζοζέ Μοουρίνιο, η απάντηση είναι μάλλον εύκολη: Όχι.

Ο Πορτογάλος είναι ο απόλυτος προπονητής-σταρ της τελευταίας 15ετίας. Οι επιτυχίες του πολλές. Οσοι τον θυμόμαστε στα χρόνια του στην Πόρτο, είχαμε δει και καταλάβει από τότε που ο Μουρίνιο θα ήταν ένα ξεχωριστό κεφάλαιο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Και έτσι έγινε…

Πέτυχε στην Τσέλσι, με τα εκατομμύρια του Ρομάν Αμπράμοβιτς, πέτυχε στην Ιντερ, με τα εκατομμύρια του Μάσιμο Μοράτι και ένα σκηνικό διαλυμένου ιταλικού ποδοσφαίρου. Δεν πέτυχε στην Ρεάλ. Πέτυχε ξανά στην Τσέλσι. Και σήμερα έφυγε ως αποτυχημένος.

Ιδιόρρυθμος, εγωιστής, μυστήριος χαρακτήρας, δουλευτάρας, επαγγελματίας. Τον Μουρίνιο τον αγαπάς ή τον μισείς. Αλλά όλοι του βγάζουν το καπέλο. Και όμως, ένας τέτοιος προπονητής δε θα μπορούσε να έρθει στο Τορίνο και να προπονεί τη Γιούβε.

Δε θα μπορούσε για έναν πολύ απλό λόγο. Ο Μουρίνιο έχει μάθει να τους αγοράζουν ό,τι θέλει. Σαν ένα κακομαθημένο παιδί πλούσιας οικογένειας, έχει μάθει ο εκάστοτε πρόεδρος να μην του χαλάει κανένα χατίρι και να ξοδεύει όσα του ζητάει ο προπονητής.

Στο Τορίνο δεν υπάρχουν τέτοιοι κανόνες. Δεν υπάρχουν πλέον λαμπερές μεταγραφές. Δεν υπάρχει σχέδιο εκατομμυρίων. Υπάρχει μια συγκεκριμένη πολιτική που δουλεύει η ομάδα και ο Μουρίνιο δεν έχει μάθει κάτω από τέτοιες συνθήκες.

Δεν ξέρω πόσοι από εσάς θα τον θέλατε στην ομάδα και πόσοι όχι. Το γεγονός πως κοουτσάρισε την Ιντερ στην εποχή του σκανδάλου-φάρσα, δεν τον κάνει και τόσο αγαπητό πρόσωπο στο Τορίνο. Αν ξεπεράσουμε όμως αυτό, γιατί μιλάμε για επαγγελματικό ποδόσφαιρο, θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τον Μουρίνιο με το σήμα της Γιούβε στο κοστούμι του.

Γιατί αν ερχόταν, θα το δεχόταν τους όρους της ομάδας. Και σίγουρα θα ήταν ένα τεράστιο στοίχημα και για τον ίδιο και για τη Γιουβέντους.

2 σχόλια:

  1. Καμία απολύτως σχέση με οτιδήποτε έχει να κάνει με τη Γιουβέντους αυτός ο ανεκδιήγητος attention whore.Δεν ταιριάζει ότι στο ελάχιστο στο προφίλ της ομάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πράγματι δεν έχει καμία σχεση με τη Γιούβε ο αλλαζόνας Μουρίνιο αλλά θα είχε ενδιαφέρον να δουλέψει κα΄που χωρίς το καθιερωμένο τεράστιο μπάτζετ που του δίνουν. Εγω πάντως ειμαι από αυτούς που δεν θα τον ήθελαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή