26 Ιαν 2016

Οι σκέψεις του Αλέγκρι για το ματς με την Ιντερ και η συμβουλή στον Αλβαρο Μοράτα

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι προανήγγειλε αλλαγές στην 11άδα της Γιουβέντους για τον πρώτο ημιτελικό του Coppa Italia με την Ιντερ και έδωσε την συμβουλή του στον Αλβαρο Μοράτα.

Ο allenatore έχει πει πολλές φορές ότι το ρόστερ του δίνει εγγυήσεις λόγω της δουλειάς που γίνεται, με τελευταίο παράδειγμα τον προημιτελικό του κυπέλλου με την Λάτσιο. Αλλαγές έκανε στη Ρώμη, αλλαγές θα κάνει τώρα και στον πρώτο ημιτελικό με την Ιντερ, με τον Μοράτα να προορίζεται για βασικός.

Ο Ισπανός φορ είναι μονίμως θέμα συζήτησης επειδή έχει να σκοράρει από τις... 4 Οκτωβρίου και ο Αλέγκρι είχε μια συμβουλή για αυτόν, αλλά και γενικά για την ομάδα, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Ο Αλβαρο θα πρέπει να μείνει ήρεμος και να σκέφτεται λιγότερο. Είναι νέος, έχει την εμπιστοσύνη μας και θα πρέπει να έχει λιγότερες σκέψεις. Πρέπει να ηρεμήσει και όλα θα πάνε καλά, κόντρα στην Ρόμα έκανε αυτό που έπρεπε στο τελευταίο 10λεπτο ενώ με την Λάτσιο πλησίασε στο γκολ. Πρέπει απλά να ηρεμήσει. Το ίδιο θέλω από όλους. Οι νεαροί, όπως ο Πογκμπά και ο Ντιμπάλα, έχουν ενθουσιασμό και θα πρέπει να μην βάζουν πολλά στο κεφάλι τους. Πρέπει να κρατήσουμε μια ισορροπία, όχι πολύ ενθουσιασμό, όχι πολλές σκέψεις. Και να έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι ακόμη δεν πετύχαμε τίποτα, η Νάπολι είναι μπροστά μας στη βαθμολογία» είπε σχετικά ο Αλέγκρι, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στα πλάνα του για την 11άδα του πρώτου ημιτελικού με τους νερατζούρι.

«Ο Μαρκίσιο είναι στο όριο καρτών στο κύπελλο οπότε θα δούμε αν θα παίξει αυτός ή ο Ερνάνες, ο οποίος είναι σε καλή κατάσταση, έκανε καλό ματς στη Γένοβα με την Σαμπντόρια και θα είναι χρήσιμος ως το τέλος της σεζόν. Θα υπάρξουν αλλαγές, θα παραταχθεί η καλύτερη 11άδα για αυτό το ματς, έχοντας στο μυαλό μας ότι δεν κρίνονται όλα αύριο καθώς υπάρχει και ρεβάνς. Ο Κεντίρα δεν θα αγωνιστεί, προτιμώ να τον αφήσω να δουλέψει όλη την εβδομάδα για το ματς του πρωταθλήματος, όπως δεν θα αγωνιστεί και ο Τζάτζα επειδή συμπλήρωσε κάρτες με τη Λάτσιο».

Από εκεί και πέρα, σε ερώτηση για το ποιος είναι ο κατάλληλος για να ξεκουράσει τον Μπονούτσι, είπε πως είτε θα αγωνιστεί στο κέντρο της άμυνας, αν αυτή είναι σε σύστημα 3-5-2, ο Μπαρτσάλι ή θα αλλάξει σύστημα (4-3-1-2) και ακολούθως έκανε ένα σχόλιο για την Ιντερ: «Το Coppa Italia είναι σημαντικό και θέλουμε να πάμε στον τελικό, όπως το θέλουν και οι αντίπαλοι μας. Περιμένω μια θυμωμένη Ιντερ μετά την ισοπαλία με την Κάρπι. Κατά την άποψη μου η Ιντερ δεν είναι μια ομάδα σε δύσκολη κατάσταση, είναι ακόμη στη μάχη του τίτλου. Οι αποστάσεις, άλλωστε, στη βαθμολογία δεν είναι μεγάλες. Αύριο θα είναι ένα πολύ δύσκολο ματς, στο οποίο θα πρέπει να είμαστε καλοί».

Τέλος, αφού ξεκαθάρισε για ακόμη μία φορά ότι δεν υπάρχει λόγος να γίνει κάποια μεταγραφή τον Ιανουάριο απλά για να γίνει παρά μόνο αν βρεθεί κάποιος παικταράς -κάτι που θεωρεί πολύ δύσκολο να συμβεί στα μέσα της σεζόν- ο Αλέγκρι είπε ότι το θέμα της παραμονής του Κουαδράδο θα συζητηθεί ανάμεσα σε Γιουβέντους και Τσέλσι, τόνισε ότι ο Κάσερες είναι σε καλή κατάσταση και ολολήρωσε επαναλαμβάνοντας τα περί ηρεμίας.

«Η Ρόμα την Κυριακή έπαιξε κλειστά και υπό αυτές τις συνθήκες χειριστήκαμε σωστά την κατάσταση, για να κριθεί το ματς από μια ενέργεια μεγάλου παίκτη που έκανε ο Ντιμπάλα. Πρέπει, επαναλαμβάνω, να βάζουμε λιγότερες σκέψεις στο μυαλό μας και να κρατάμε μια ισορροπία. Η ομάδα έχει δουλέψει καλά αυτή την περίοδο και στο θέμα της φυσικής κατάστασης για τη συνέχεια ενώ σιγά-σιγά επιστρέφουν όλοι. Θα γυρίσουν και οι Περέιρα-Λεμινά που είναι οι μόνοι μη διαθέσιμοι αυτοί την στιγμή. Από εκεί και πέρα, ο Πογκμπά ξεκουράστηκε με την Λάτσιο και ο Ασαμόα έπαιξε μια χαρά στη θέση του. Νικάμε ακόμη κι όταν αλλάζουμε και αυτό είναι σημαντικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου