26 Ιαν 2016

Σκάνδαλο με «δυνατά ονόματα» στην Serie A και «ντου» σε γραφεία

Σκάνδαλο φοροδιαφυγής, με την ονομασία «Επιχείρηση Οφσάιντ», ελέγχουν οι αρμόδιες αρχές στην Ιταλία και εμπλέκουν 35 ομάδες και περισσότερα από 100 άτομα, ανάμεσα στα οποία και δυνατά ονόματα.

Τα νέα ήρθαν στη δημοσιότητα την Τρίτη, όταν κυκλοφόρησαν λίστες με τα ονόματα αυτών που ελέγχονται για φοροδιαφυγή ενώ το αρμόδιο τμήμα της αστυνομίας φέρεται να έκανε... ντου στα γραφεία της Μίλαν!

Οι ροσονέρι είναι μία από τις ομάδες που εμπλέκονται, όπως είναι και οι Λάτσιο, Νάπολι και Φιορεντίνα. Βασικά, για την Μίλαν ελέγχεται ο Αντριάνο Γκαλιάνι ενώ για τους υπόλοιπους από τους προαναφερθέντες οι Κλαούντιο Λοτίτο (πρόεδρος Λάτσιο), Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις (πρόεδρος Νάπολι) και Αντρέα Ντέλα Βάλε (ιδιοκτήτης Φιορεντίνα).

Από κοντά και τα αφεντικά των Τζένοα και Παλέρμο, Ενρίκο Πρετσιόζι και Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι, όπως επίσης και ο αρχηγός της Αταλάντα Χέρμαν Ντένιτς, ο επιθετικός της Τορίνο Τσίρο Ιμόμπιλε, ο μέσος της Μίλαν Αντόνιο Νοτσερίνο και ο εξτρέμ της Παρί Σεν Ζερμέν και πρώην παίκτης της Νάπολι, Εζέκιελ Λαβέτσι.

Προς το παρόν δεν έχει αποδοθεί επισήμως καμία κατηγορία σε κανέναν αλλά θα γίνουν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι και από εκεί και πέρα θα αναλάβει η δικαιοσύνη. Σύμφωνα με νομικούς που έχουν ήδη πάρει θέση για όσα έχουν αποκαλυφθεί, ακόμη κι αν υπάρξουν κατηγορίες, αυτές θα αφορούν φυσικά πρόσωπα και όχι ομάδες, εκτός κι αν κάποιοι το έχουν... παρακάνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου