9 Αυγ 2018

Ο σερ Αλεξ, οι βιντεοκασέτες, η κακία και η επιστολή που έστειλε για χάρη της Γιούβε

Ξέρετε ότι...
...η Γιουβέντους ήταν το απόλυτο παράδειγμα προς μίμηση για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη δεκαετία του '90; Οι μπιανκονέρι του Μαρτσέλο Λίπι είχαν συναντήσει τους Αγγλους στη φάση των ομίλων του Champions League την σεζόν 1996-97, επικρατώντας τόσο στο Ντέλε Αλπ» (1-0) όσο και στο Ολντ Τράφορντ.

Χρόνια αργότερα, ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον παραδέχθηκε ότι έβαζε συνεχώς κασέτες με αγώνες της Γιούβε στους παίκτες του και τους ζητούσε όχι μόνο να κατανοήσουν την αγωνιστική τακτική της ομάδας του Λίπι αλλά και να παραδειγματιστούν σε ό,τι αφορά το πάθος και την... κακία.


Από τότε ο Φέργκιουσον δεν έκρυψε ποτέ ότι η Γιουβέντους είναι η συμπάθειά του στην Ιταλία ενώ έφτασε στο σημείο να στείλει επιστολή στο δικαστήριο της Νάπολη όπου γινόταν η ποινική δίκη για το Calciopoli, υπερασπιζόμενος τον Λουτσιάνο Μότζι, τον οποίο ανέφερε ως τον πιο έξυπνο και ικανό παράγοντα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.


1 σχόλιο:

  1. Ανερχόμενη δύναμη τότε η ιστορική MUTD δεν θα μπορούσε να μην έχει πρότυπο την καλύτερη ομάδα του κόσμου μαζί με την Μίλαν και τον Άγιαξ της εποχής. Μιας εποχής που παίχτηκε το καλύτερο και πιο ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη. Αυτό σημαίνει ότι οι ομάδες που ξεχώρισαν εκείνη την 10ετία είναι οι καλύτερες όλων των εποχών. Η Γιουβε των 4 σερί ευρωπαικών τελικών η Μίλαν των Ολλανδών ο Άγιαξ των απίστευτων πιτσιρικάδων και η Μπαρτσελόνα του Κρόιφ. Βάλτε τις με όποια σειρά θέλετε... Η τακτική του Κρόιφ; Η εφυία του Αρίγκο Σάκι; Το ταλέντο των πιτσιρικάδων του Φαν Χάαλ, ή η στιβαρότητα η κακία και το εξωγήινο ποδόσφαιρο της αρμάδας του Λίπι; Για μένα ο κλήρος πέφτει στις 2 ιταλικές και λόγω του τεράστιου ανταγωνισμού στο καλύτερο πρωτάθλημα ΟΛΩΝ των εποχών που έτυχε να ήταν τότε το ιταλικό. Γιουβε και Μίλαν ή Μίλαν και Γιούβε οι καλύτερες όλων, μετά ο Άγιαξ και η Μπαρτσελόνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή