20 Αυγ 2016

Η ιστορία του Juventus Stadium, ενός γηπέδου που διοργανώνει μόνο φιέστες

Στις 18 Μαρτίου 2008 το διοικητικό συμβούλιο της Juventus Football Club S.p.A. ενέκρινε την κατασκευή του νέου γηπέδου, στη θέση του παλαιού Ντέλε Αλπι.

Αφιέρωμα | Γιουβέντους

Η συνολική επένδυση για την κατασκευή του καινούργιου σταδίου, η οποία αρχικά υπολογίστηκε σε 105 εκατομμύρια ευρώ έφτασε τα 120 εκατομμύρια ευρώ.

Το πρότζεκτ ανατέθηκε στα αρχιτεκτονικά γραφεία Shesa και studio GAU υπό την επίβλεψη των αρχιτεκτόνων Ερνάντο Σουάρες και Τζίνο Τζαβανέλα και του μηχανικού Μάσιμο Ματζοφιέτσκι.

Οι εργασίες κατεδάφισης του Ντέλε Αλπι ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2008 και ολοκληρώθηκαν στα τέλη Μαρτίου 2009 και επέτρεψαν την ανάκτηση όλου του υπόγειου τμήματος του παλαιού σταδίου, συμπεριλαμβανομένης και της περιοχής του αγωνιστικού χώρου.



Το Juventus Stadium, ιδιοκτησίας της Γιουβέντους (το πρώτο γήπεδο στην Ιταλία ιδιοκτησίας συλλόγου και ακολούθησε η Ουντινέζε με το Φρίουλι), το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει 41.000 θεατές, έχει σχεδιαστεί με τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας.

Η πρόσβαση, χωρίς περιορισμούς αρχιτεκτονικούς, πραγματοποιείται από τέσσερις εισόδους στις γωνίες, με ράμπες που ακολουθούν το περίγραμμα των πράσινων λόφων στους οποίους βρίσκεται το γήπεδο και οδηγούν σε ένα δακτύλιο που περιβάλλει το γήπεδο.

Είναι ένα μέρος ασφαλές για τον έλεγχο των εισιτηρίων, αλλά και για τα μέσα υπηρεσίας και διάσωσης. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, η εκκένωση του σταδίου μπορεί να ολοκληρωθεί σε λιγότερο από τέσσερα λεπτά.

Το εξωτερικό
Το γήπεδο, επιπλέον, προσφέρει 4.000 θέσεις στάθμευσης, διαθέτει οκτώ εστιατόρια και 20 μπαρ. Στο εσωτερικό του υπάρχουν τρία αποδυτήρια, το μουσείο της Γιουβέντους, αξίζει επίσης να αναφερθεί το επονομαζόμενο «Cammino delle stelle», ο «δρόμος των αστεριών», ένα είδος Walk of Fame με 50 χρυσά αστέρια που αναγράφουν εντός τους ισάριθμα ονόματα ποδοσφαιριστών που έγραψαν την ιστορία του συλλόγου και άλλα 39 ασημί με τα ονόματα των θυμάτων του Χέιζελ.

Η όλη εγκατάσταση έχει συνολικό χώρο 34.000 τ.μ. για εμπορικές χρήσεις και άλλα 30.000 τ.μ. με πλατείες και γεμάτα πράσινο. Η εξωτερική δομή του Juventus Stadium αποτελείται από 7.000 πάνελ αλουμινίου χρωματισμένο σε διάφορες αποχρώσεις του γκρι και του λευκού που στο μάτι προκαλούν την αίσθηση πως ταλαντεύονται.



Σύμφωνα με τον σχεδιαστή Φαμπρίτσιο Τζουτζάρο, ο οποίος επέβλεψε τον σχεδιασμό του εξωτερικού του γηπέδου, «δίνει την εντύπωση πως πρόκειται για μια σημαία εν κινήσει».

Επιπλέον, μια τρίχρωμη μακριά ζωφόρος περιβάλλει το σύνολο της δομής διακόπτεται σε διάφορα σημεία από τρία κίτρινα αστέρια που κάνουν ανάκληση σε εκείνα που είναι παρόντα στο εσωτερικό του σταδίου στις κούρβες.

Η οροφή
Το σκέπαστρο των εξεδρών είναι κατασκευασμένο από PVC και υποστηρίζεται από ένα σύστημα με συρματόσχοινα και δύο μεγάλες στήλες ύψους 86 μέτρων ώστε να θυμίζουν την δομή του Ντέλε Αλπι.

Η οροφή σχεδιάστηκε σε μια αεροδυναμική σήραγγα, εμπνευσμένη από τα χαρακτηριστικά των φτερών του αεροπλάνου: Ελαφριά, εν μέρει διαφανή και εν μέρει λευκή ώστε και να φαίνεται καλαίσθητη, αλλά και να βοηθάει την είσοδο του φωτός τόσο στην διάρκεια της ημέρας όσο και της νύχτας ούτως ώστε να επιτρέπει την καλύτερη θέαση στο κοινό, ενώ παράλληλα επιτρέπει και τη διέλευση του φωτός μέσα από τους φεγγίτες κατά τέτοιο τρόπο ώστε να βοηθάει στην ανάπτυξη του χόρτου του αγωνιστικού χώρου.



Το τελικό αποτέλεσμα είναι μια λειτουργική εγκατάσταση, άνετη, μοντέρνα και οικονομική. Το κοινό βρίσκεται πολύ κοντά στον αγωνιστικό χώρο και η θέα προς αυτόν είναι εξαιρετική από κάθε εξέδρα, με τους οπαδούς να δημιουργούν μια δυνατή ατμόσφαιρα. Το νέο γήπεδο της Γιουβέντους είναι το πρώτο ποδοσφαιρικό στην Ιταλία δίχως αρχιτεκτονικά εμπόδια και το πρώτο με τους πάγκους στις εξέδρες κατά τα αγγλικά πρότυπα.

Το γήπεδο δε, είναι το πρώτο που χτίστηκε προκειμένου να μην προκαλεί ηχορύπανση και όπου όλα τα υλικά που έμειναν από την κατεδάφιση του παλιού γηπέδου χωρίστηκαν ανά είδος, ανακυκλώθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν εν μέρει στο νέο χώρο εξοικονομώντας περίπου 2,3 εκατομμύρια ευρώ.

Τα εγκαίνια
Το Juventus Stadium εγκαινιάστηκε στις 8 Σεπτεμβρίου του 2011, σε συνδυασμό με τους εορτασμούς για την 150η επέτειο από την ενοποίηση της Ιταλίας, με μια τελετή υπό την επιμέλεια των K-events του Μάρκο Μπάλικ, η οποία είχε ως κορύφωση έναν φιλικό αγώνα ενάντια στη Νοτς Κάουντι, τον αρχαιότερο επαγγελματικό σύλλογο στον κόσμο, από τον οποίο η Γιουβέντους το 1903 σύμφωνα με τον θρύλο «κληρονόμησε» την ασπρόμαυρη φανέλα.



Η τελετή των εγκαινίων, που παρουσιάστηκε από τον Λίνους, γνωστό ραδιοφωνικό παραγωγό και άνθρωπο της τηλεόρασης και με οικοδέσποινα το μοντέλο και showgirl Κριστίνα Κιαμπότο διέτρεξε ολόκληρη την ιστορία της Γιουβέντους, και είχε πρωταγωνιστές μερικούς από τους πιο διάσημους ποδοσφαιριστές που συνέδεσαν την καριέρα τους με την ομάδα. Το γήπεδο εγκαινιάστηκε επίσημα από τον πρόεδρο του συλλόγου, Αντρέα Ανιέλι, και τον δήμαρχο του Τορίνου, Πιέρο Φασίνο.

Ο Τζαμπιέρο Μπονιπέρτι και ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο στο κέντρο του γηπέδου, σφράγισαν την εκδήλωση, δίπλα στο ιστορικό παγκάκι στο οποίο, το 1897, κάποιοι μαθητές γυμνασίου ίδρυσαν τον σύλλογο Γιουβέντους.



Μνημονεύτηκαν επίσης οι δύο αδελφοί Ανιέλι, Τζάνι και Ουμπέρτο, ο Γκαετάνο Σιρέα και τα θύματα της τραγωδίας του Χέιζελ. Ακολούθησε ο φιλικός αγώνας ενάντια στη Νοτς Κάουντι που έληξε 1-1. Το πρώτο επίσημο παιχνίδι στο καινούργιο στάδιο πραγματοποιήθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου 2011 απέναντι στη Πάρμα, για την δεύτερη αγωνιστική της Σέριε A 2011-12.

Τελικός Europa League
Το 2012 το Juventus Stadium ορίστηκε ως έδρα του τελικού του Europa League 2013-14, τον οποίο φιλοξένησε στις 14 Μαΐου 2014 και έληξε με τη νίκη των Ισπανών της Σεβίλλης απέναντι στην Πορτογαλική Μπενφίκα (4-2 στα πέναλτι). Το στάδιο έγινε έτσι το πρώτο στην Ιταλία, στο οποίο έλαβε χώρα η τελική πράξη, σε έναν μόνο αγώνα, της δεύτερης μεγαλύτερης ευρωπαϊκής διοργάνωσης σε επίπεδο συλλόγων.

Εν τω μεταξύ, στις 10 Σεπτέμβρη του 2013 το γήπεδο της Γιουβέντους καλωσόρισε για πρώτη φορά την εθνική ομάδα της Ιταλίας, η οποία νίκησε την Τσεχία (2-1) σε έναν αγώνα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014.

Η έρευνα
Στις 20 Οκτωβρίου 2011, ο εισαγγελέας του Τορίνου, μετά από καταγγελία, άνοιξε έρευνα σχετικά με την κατασκευή του γηπέδου, και συγκεκριμένα αναφορικά στην περίπτωση της χρήσης μιας υποτιθέμενης παρτίδας χάλυβα, μη συμβατού με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από τους εργολάβους.

Ο νομάρχης και ο δήμαρχος της πόλης, ωστόσο, επιβεβαίωσαν τη δομική αρτιότητα του γηπέδου, το οποίο κρίθηκε κατάλληλο για χρήση και δράση. Από την πλευρά της η Γιουβέντους επανέλαβε τη δομική ασφάλεια του συστήματος.

Ακολούθως της έρευνας, ο Δήμαρχος Πιέρο Φασίνο κανόνισε, με διάταξη, η Γιουβέντους να αναλάβει μια τριμηνιαία παρακολούθηση της ασφάλειας της κατασκευής, μέχρι το τέλος της δικαστικής έρευνας, ενώ η εισαγγελία έδωσε εντολή σε εξωτερικούς συμβούλους να διενεργούν επιθεωρήσεις και έρευνες στο στάδιο. Στις 28 Ιανουαρίου 2014, η εισαγγελία του Τορίνου υπέβαλε αίτημα αρχειοθέτησης της υπόθεσης, στο οποίο η Γιουβέντους δεν υπέβαλλε αντίρρηση.

Το όνομα
Η μελλοντική ονομασία «εμπορική» του Juventus Stadium θα είναι συνδεδεμένη με έναν χορηγό, όπως συμβαίνει σε πολλά άλλα γήπεδα ευρωπαϊκά. Η εταιρεία «Sportfive» έλαβε για 75 εκατομμύρια Ευρώ και για τα 12 μετέπειτα χρόνια από τα εγκαίνια του σταδίου (δηλαδή έως τις 30 Ιούνη 2023), το αποκλειστικό δικαίωμα να βρει τις επιχειρήσεις που θα συνδέσουν το όνομά τους με τη δομή.

Σύμφωνα με τη σύμβαση που έχει υπογραφεί, ο χορηγός που θα βάλει τη μάρκα του στο γήπεδο δεν θα είναι ανταγωνιστής του τεχνικού προμηθευτή της Γιουβέντους (Nike παλαιότερα, Adidas τώρα) ή μια αυτοκινητοβιομηχανία (λόγω της σχέσης μεταξύ του συλλόγου και της Fiat).

Πέντε συνεχόμενες φιέστες
Το Juventus Stadium είναι το μόνο γήπεδο που έχει δημιουργηθεί για να… διοργανώνει κάθε χρονιά φιέστες καθώς από την πρώτη χρονιά έως και σήμερα, η Γιουβέντους έχει σηκώσει εκεί πέντε συνεχόμενα πρωταθλήματα… Σήμερα, από αυτό το γήπεδο ξεκινάει η πορεία για το έκτο σερί σκουνέτο!

Αφιερώματα στη Γιουβέντους




http://www.forzajuve.gr/2016/08/juventus-nea_889.html
Πώς γεννήθηκε η κόντρα της Φιορεντίνα κατά της Γιούβε και ο προκλητικός Φράνκο Τζεφιρέλι! Είναι, θαρρείς, μια ποδοσφαιρική αντιπαλότητα που κρατά από τα γεννοφάσκια τους, απέχθεια με την πρώτη ματιά, αλλά δεν είναι έτσι. [Ολόκληρο το θέμα +]

http://www.forzajuve.gr/2015/12/blog-post_26.html
Η ιστορία του Ντέλε Αλπι, του κακότεχνου γηπέδου της Γιουβέντους που δεν έγινε ποτέ έδρα. Το Ντέλε Αλπι (Stadio delle Alpi) ήταν η έδρα της Γιουβέντους (1990-2006) και της Τορίνο (1990-2006). [Ολόκληρο το θέμα +]

http://www.forzajuve.gr/2015/11/blog-post_14.html
Η ζωή δύο μεγάλων «στρατηγών» της Γιούβε ως παράγοντες. O Πάβελ Νέντβεντ είναι εδώ και καιρό ο αντιπρόεδρος της Γιουβέντους βαδίζοντας στα χνάρια άλλων δύο μεγάλων παιχτών του παρελθόντος. [Ολόκληρο το θέμα +]

http://www.forzajuve.gr/2015/07/stadio-comunale.html
Η ιστορία του θρυλικού Stadio Comunale που μεγαλούργησε η Γιουβέντους. Είναι το γήπεδο που μεγαλούργησε η Γιουβέντους και μέσα σε αυτό έγινε η καλύτερη ομάδα της Ιταλίας. [Ολόκληρο το θέμα +]

http://www.forzajuve.gr/2015/11/30.html
Ποιος ήταν ο Τζανπιέρο Κόμπι, ο… Μπουφόν της δεκαετίας του ’30. Τον Τζανλουίτζι Μπουφόν, τον Ντίνο Τζοφ και τους γκολκίπερ που πέρασαν σε αυτό το διάστημα τους γνωρίζουμε πολύ καλά. [Ολόκληρο το θέμα +]




11 σχόλια:

  1. auto me thn onomasia tou ghpedou dn to katalava ?? exei kleisei kapoion xorhgo ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι, ακόμη δεν υπάρχει κάτι επίσημο για χορηγό. Αυτό που είναι γνωστό είναι πως δεν πρόκειται να διαφημιστεί κάποιος που έχει επιχείρηση που συγκρούεται με τις δουλειές της οικογένειας Ανιέλι. Και είναι πολλές αυτές…

      Διαγραφή
  2. Το γήπεδο είναι πανέμορφο και εντυπωσιακό!! Όμως, να μην κρυβόμαστε, οι 41000 θεατών είναι λίγοι για το πρεστίζ της ομάδας μας στα μάτια ενός ουδέτερου θεατή ανά τον κόσμο! Θα έπρεπε να ήταν των 50000 με αποκρυπτόμενες τις 5000 σε μη σημαντικούς αγώνες! Ίσως να περιμένουν τις άλλες ομάδες να κάνουν τα δικά τους και μετά να το επεκτείνουν, .ωστε να είναι πάλι το καλύτερο! ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΤΕΛΕΙΟ ΜΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ: ΣΤΙΣ ΚΟΥΡΒΕΣ EST KAI OVEST (ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΥΣ) ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΕΘΟΥΝ 2 Ή 3 ΣΕΙΡΕΣ ΘΕΑΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ..ΠΡΟΣ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ, ΩΣΤΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΟΣΟ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΑΙΣΘΗΤΙΚΑ ΟΙ ΥΑΛΙΚΕΣ ΜΠΑΡΕΣ ΜΕ ΤΑ ΣΤΗΡΙΓΜΑΤΑ ΤΟΥΣ! ΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΦΟΥ Η UEFA ΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΗ Σ ΑΥΤΕΣ ΣΤΑ 6 ΜΕΤΡΑ..ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ 7,5 ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ. ΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΙΣ ΚΟΥΡΒΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΣΤΙΕΣ, ΟΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ 7,5 ΜΕΤΡΑ..ΟΜΩΣ Σ` ΑΥΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΜΟΝΟ ΟΙ ΜΠΑΡΕΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΜΠΟΔΙΖΕΤΑΙ Η ΘΕΑΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΩΤΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ..ΠΟΥ ΑΠΟΚΡΙΠΤΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΧΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ! Σ` ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΟΥΡΒΕΣ (SUD KAI NORD) ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΕΘΕΙ ΠΑΝΩ ΠΑΝΩ ΚΑΙ Η 33η ΣΕΙΡΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ OVEST (ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΩ ΔΙΑΖΩΜΑ ΠΑΝΤΑ) ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΕΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ 34η ΣΕΙΡΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΕΣ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΤΩΝ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΩ ΔΙΑΖΩΜΑ ΤΗΣ SUD ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ… ΣΤΟ ΠΑΝΩ ΔΙΑΖΩΜΑ ΜΠΟΡΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΤΕΘΟΥΝ 1-2 ΣΕΙΡΕΣ… ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΚΟΛΩΝΕΣ.. ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΙ 4 ``ΤΙΡΑΝΤΕΣ`` ΣΤΙΣ ΓΩΝΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΗ ΘΕΑΣΗ… ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΔΙΑΖΩΜΑ..ΚΑΙ ΣΤΙΣ 4 ΓΩΝΙΕΣ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΠΡΟ ΜΑΥΡΟ ΕΝΑΛΑΣΣΟΜΕΝΟ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΟΣΟ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΤΑ ΚΕΝΑ.., ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΡΒΑ SUD ΠΡΟΣ ΤΗ ΜΕΡΙΑ ΤΗΣ EST, ΟΠΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΣΥΓΚΕΝΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΚΑΛΥΠΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΝΟ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΝΤΙΑΙΣΘΗΤΙΚΑ…!! ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΕ 2-3 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ… ΚΑΙ ΤΟ STADIUM ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΤΕΛΕΙΟ!!! FORZA JUVE!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε για την ανάλυση. Κατανοητή και δεν έχεις άδικο. Πραγματικά είναι ένα φοβερό γήπεδο αλλά θα μπορούσε να ήταν λίγο μεγαλύτερο. Κάπου στις 50.000 θα ήταν ιδανικό. Forza Juve…

      Διαγραφή
  3. ..ΠΡΙΝ ΕΝΝΟΟΥΣΑ ΟΤΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΔΙΑΖΩΜΑ Η 33η ΣΕΙΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ EST ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟVEST ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ SΚΥ BOXES! ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΜΕ ΤΙΣ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΕΟΑΝΕΦΕΡΑ..ΚΑΙ ΤΗ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΤΣΙ ΣΤΙΣ 43-44000 ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ, ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ, ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΟ ΣΧΕΔΟΝ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το πρώτο σε σερί φιέστες είναι το Γήπεδο Καραισκάκη με 5 στα 5 πρωταθλήματα του Ολυμπιακού από τα εγκαίνια του το 2004 εώς και το 2009.Αυτό αν συγκρίνουμε,βέβαια,τα πρώτα χρόνια λειτουργία τους.Αν,λοιπόν,κατακτήσει το πρωτάθλημα φέτος η Γιουβέντους,που το θεωρώ πιθανότατο,θα ισοφαρίσει το 5/5 του Καραισκάκη και Ολυμπιακού και θα δούμε στην συνέχεια την εξέλιξη του ρεκόρ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να δούμε για το 5Χ5, έχει δρόμο αλλά υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία και δίψα για μία ακόμη κατάκτηση. Μακάρι να το πετύχει η Γιούβε…

      Διαγραφή
    2. Θα ήθελα να σας δώσω συγχαρητήρια για το υπέροχο site-blog σας και την κοσμιότητα και το ήθος και των αναρτήσεων και των σχολίων.Εντελώς τυχαία έπεσε στην αντίληψή μου μόλις χτες και παρότι δεν υποστηρίζω κάποια ομάδα στην Ιταλία,διάβασα με ενδιαφέρον αρκετά θέματα.Καλή συνέχεια.

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια. Χαράζουμε μια πορεία που θεωρούμε σωστή και την υπηρετούμε. Ξέρεις, μπορείς να γράψεις και να επικοινωνήσεις με ανθρώπους χωρίς να «πουλήσεις» φανατισμό, καφριλίκι και δήθεν καταστάσεις. Και στο πέρασμα του χρόνου αυτό μένει.

      Πάντως είναι πολύ σημαντικό να μας λένε καλά σχόλια άνθρωποι που λένε πως δεν υποστηρίζουν την Γιουβέντους ή άλλη ιταλική ομάδα ενώ το blog έχει τέτοια θεματολογία. Να είσαι καλά φίλε!

      Διαγραφή
    4. Nα είστε και σεις καλά και να συνεχίσετε ακριβώς έτσι.Και σας μιλάει ένας οπαδός του Ολυμπιακού,που και τις 2 φορές που είδα από κοντά την Γιουβέντους,ήταν στο ιστορικό 1-1 του 1999(μάλιστα ο Κόντε πανηγύρισε ακριβώς μπροστά στην θύρα που καθόμουν...)και στο 1-3 του Κυπέλλου Ουέφα πάλι στο ΟΑΚΑ,δηλαδή και τις 2 φορές δεν έφυγα χαρούμενος από το γήπεδο.Αλλά αυτό δεν έχει να κάνει σε κάτι,πραγματικά εξεπλάγην με το επίπεδο και την ποιότητα των αναρτήσεων σας.Βλέπετε,ζούμε σε έναν Δημοσιο-καφρικό και Εκδοτικό-Μηντιακό Βούρκο και Υπόνομο,που θεωρείται φυσιολογικό να δηλητηριάζεται ο κόσμος με εμετικά άρθρα-ρεπορτάζ-κατασκευασμένες ειδήσεις και ΕΣΚΕΜΜΕΝΗ παραπληροφόρηση...Δεν τολμάς να γράψεις ένα σχόλιο και να μην σου επιτεθούν φραστικά διάφορα αφιονισμένα ανθρωπάκια,πολύ χαμηλού επιπέδου και ηθικής.Σε έναν φυσιολογικό κόσμο και κοινωνία,δεν θα χρειαζόταν να ανταλλάσουμε συγχαρητήρια και φιλοφρονήσεις για πράγματα που ΕΠΡΕΠΕ να είναι αυτονόητα.Χάρηκα ιδιαίτερα για την επικοινωνία μας.

      Διαγραφή
    5. Μην συγκρίνεις ανόμια πράγματα,είναι ιεροσυλία η Γιούβε να συγκρίνεται με το Ελληνικές ομάδες.

      Διαγραφή