20 Φεβ 2016

Κάτι κουρασμένα παλικάρια, αλλά παραμένουν παλικάρια…

Η ομάδα βγάζει ένα ντεφορμάρισμα σε μια κρίσιμη αγωνιστική καμπή για την πορεία της σε Ιταλία και Ευρώπη. Μετά από μια τρελή πορεία 15 σερί επιτυχιών, είναι λογικό να έρθει η «κοιλιά».

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Συμφωνώ απόλυτα με το κύριο άρθρο της Famiglia Bianconera που δημοσιεύθηκε μετά το τέλος του ματς στην Μπολόνια (Διαβάστε εδώ το άρθρο με τίτλο: Σημάδια κούρασης από τη Γιούβε). Είχαμε δείγματα κακών εμφανίσεων το τελευταίο διάστημα αλλά δεν περιμέναμε να πετάξουμε δύο βαθμούς την Παρασκευή. Γιατί αυτό κάναμε.

Προς το τέλος της αναμέτρησης, η Γιούβε πίεσε, προσπάθησε. Όχι τίποτα φοβερό αλλά κάτι πήγε να κάνει. Αφού όμως πρώτα σπατάλησε περίπου 80 λεπτά αγώνα. Συμφωνούμε πως ο Ντοναντόνι μας γύρισε στις εποχές του κατενάτσιο. Είχε στήσει την ομάδα του για να μη χάσει και τίποτα παραπάνω. Αλλά έπρεπε να βρούμε λύσεις.

Το πρόβλημα στην παρούσα φάση είναι πως ακολουθούν οι αγώνες με την Μπάγερν αλλά και καθοριστικά ματς στο Καμπιονάτο. Εκεί που δεν υπάρχει πολυτέλεια λάθους. Σίγουρα θα είναι ένας εντελώς διαφορετικός αγώνας καθώς και το κίνητρο είναι μεγαλύτερο και από μόνο του ένα τέτοιο νοκ άουτ ματς σε πωρώνει και σε ωθεί να τα δώσεις όλα.

Το θέμα είναι τι αποθέματα έχουν να δώσουν οι συγκεκριμένοι 14-15 ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται. Αναγνωρίζουμε όλοι την υπερπροσπάθεια που έχει γίνει και το κατόρθωμα είναι μεγάλο. Αγνώμονες δεν είμαστε και όποιος τους κατακρίνει για ένα «Χ» θα κάνει μεγάλο λάθος.

Αν βάλουμε όπως τα πράγματα σε μία σειρά, η Γιούβε θα πάει να παίξει με τους Γερμανούς ενώ βρίσκεται στην πιο άσχημη αγωνιστική κατάσταση των τελευταίων τριών μηνών. Μια αγωνιστική κατάσταση καλύτερη από την αρχή της περιόδου αλλά κατώτερη από αυτά που βλέπαμε στο γήπεδο πριν ένα μήνα.

Με την Μπάγερν θα παίξουμε 180 λεπτά ή και κάνα μισάωρο παραπάνω αν χρειαστεί. Δε με φοβίζει ο αντίπαλος, δε με φοβίζει τίποτα παρά μόνο η κούραση η οποία αρχίζει να βγαίνει και φαίνεται πλέον. Παρόλα αυτά, αισιοδοξώ γιατί ξέρω πως σε τέτοια παιχνίδια οι παίκτες βρίσκουν αποθέματα.

Και κάτι τελευταίο για το πρωτάθλημα. Η ισοπαλία στην Μπολόνια ήταν αποτυχία αλλά υπάρχει συνέχεια. Το πρόγραμμα της Νάπολι, και αυτή θα κουραστεί κάποια στιγμή και δεν έχει δα τόσους καλούς παίκτες σε όλες τις θέσεις, είναι ένα «όπλο» υπέρ της Γιούβε. Δεν ανησυχώ τόσο πολύ για το σκουντέτο. Η πρόκριση επί της Μπάγερν με «καίει» αυτή τη στιγμή. Το μεγάλο ραντεβού πλησιάζει και πρέπει να είμαστε… κύριοι. Όπως αρμόζει στην Κυρία μας.

Forza Juve!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου