21 Φεβ 2016

Εβρά: Αν οι τιφόζι μας θέλουν να αποδοκιμάσουν Βιντάλ και Κομάν, ας το κάνουν…

Ετοιμος για το ματς με την Μπάγερν είναι ο Πατρίς Εβρά, ο οποίος αναφέρθηκε σε διάφορα θέματα. Ακόμη και στο πώς θα πρέπει να υποδεχθεί το Juventus Stadium τους Αρτούρο Βιντάλ και Κίνγκσλεϊ Κομάν.

Ο Γάλλος αριστερός μπακ είχε μιλήσει για τελευταία φορά μετά την ήττα από την Σασουόλο, στα τέλη Οκτώβρη, όταν η σεζόν έμοιαζε χαμένη για την Γιουβέντους. Τώρα τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα και από εκεί ξεκίνησε τις δηλώσεις του, για να αναφερθεί στη συνέχεια και σε κάποια άλλα θέματα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Εβρά στο Sky Italia.

Για το πώς έχει αλλάξει η Γιουβέντους σε σχέση με την τελευταία φορά που έκανε δηλώσεις: «Εχουμε βελτιωθεί, ωριμάσει αρκετά για να βγούμε από την κατάσταση στην οποία βρισκόμασταν στην αρχή της σεζόν, με τους νέους που δεν είχαν προσαρμοστεί και με τους παλιούς που δεν δείχναμε την ίδια.... πείνα. Συγχαρητήρια σε όλους αλλά είναι φυσιολογικό αυτό που κάναμε. Οταν παίζεις στη Γιουβέντους πρέπει να είσαι πάντα στις πρώτες θέσεις οπότε από την μία θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα και από την άλλη θέλω να πω ότι απλά κάναμε το καθήκον μας».

Για την ψυχολογική προετοιμασία ενόψει Μπάγερν: «Σε τέτοιες περιπτώσεις το σημαντικό είναι να είσαι ήρεμος γιατί αν σκέφτεσαι συνεχώς αυτόν τον αγώνα, σπαταλάς πνευματική ενέργεια. Εμείς θα πρέπει να πάμε σε αυτό το ματς αποφασισμένοι να το χαρούμε, να διασκεδάσουμε. Είναι πολύ ωραίο να παίζεις στο Juventus Stadium, είναι πάντα γεμάτο και σε ανεβάζει πολύ, σε κάνει να χαμογελάς όταν μπαίνεις και να θες να παίξεις για αυτούς τους οπαδούς. Αυτό πρέπει να νιώθουμε, ότι θέλουμε να παίξουμε για αυτούς τους οπαδούς, χωρίς να βάλουμε στους εαυτούς μας περισσότερη πίεση από όσο πρέπει. Δεν πρέπει να έχεις άγχος, πρέπει να έχεις την αγωνιστική... κακία και να νιώσεις όλα τα συναισθήματα που σου προκαλεί αυτό το γήπεδο».

Για τον Μάριο Μάντζουκιτς που θα είναι, όπως όλα δείχνουν, στη διάθεση του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι: «Ολοι οι ποδοσφαιριστές είναι σημαντικοί αλλά είναι επίσης πολύ σημαντικό να έχεις έναν ποδοσφαιριστή που θέλει όσο τίποτα άλλο να παίξει κόντρα στην πρώην ομάδα του. Θέλει να αποκλείσει την Μπάγερν και είναι σημαντικό αυτό, όπως και η εμπειρία του. Ο Μάριο δεν είναι ίσως ο επιθετικός που θα βάλει δεκάδες γκολ αλλά κάνει τρομερή δουλειά, την οποία δεν μπορούν να δουν, να καταλάβουν όλοι. Προσωπικά δεν έχω δει ποτέ κάποιον αμυντικό να βγαίνει χαλαρός από το γήπεδο όταν έχει να μαρκάρει τον Μάντζουκιτς. Κουράζει πολύ τους αμυντικούς, πιέζει συνεχώς από ψηλά και αυτό θα είναι πολύ σημαντικό απέναντι σε μια ομάδα όπως η Μπάγερν που θέλει να κρατάει την μπάλα στην κατοχή της. Ο Μάριο κάνει πολλή δουλειά για την ομάδα».

Για τους πρώην μπιανκονέρι Αρτούρο Βιντάλ και Αρτούρο Κομάν, τον συμπατριώτη Φρανκ Ριμπερί και το πώς θα τους υποδεχθεί το Juventus Stadium: «Ο Αρτούρο, ο Κομάν, ο Φρανκ, για μένα είναι όλοι φίλοι μου. Εχω πολύ καλή σχέση με όλους. Από την στιγμή που θα αρχίσει το ματς, όμως, αυτό δεν το σκέφτεσαι. Ελπίζω το Juventus Stadium να κάνει αυτό που θέλει. Αν θέλουν να αποδοκιμάσουν τους δύο πρώην μπιανκονέρι, ας το κάνουν, κανένα πρόβλημα για μένα».

Για την μάχη του τίτλου με τη Νάπολι: «Είτε είμαστε πρώτοι είτε δεύτεροι, απομένουν 12 αγωνιστικές. Δεν γίναμε πρωταθλητές επειδή νικήσαμε τη Νάπολι, ούτε θα χάναμε τον τίτλο αν δεν τους νικούσαμε. Η Νάπολι παίζει την Δευτέρα, δεν ξέρω καν ποιος είναι ο αντίπαλος της, δεν το σκεφτόμαστε αυτό, δεν είναι πρόβλημα για εμάς. Είτε νικήσει η Νάπολι είτε χάσει, εμείς πρέπει να νικήσουμε τα 12 ματς που έχουμε μπροστά μας και δεν θα μας ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου