13 Φεβ 2016

Το ντέρμπι των δύο κόσμων και η επόμενη μέρα…

Όλοι μας σαν οπαδοί θέλουμε πάντα η αγαπημένη μας ομάδα να κερδίζει ειδικά όταν το επόμενο μάτς είναι ένα ντέρμπι ή νίκη είναι μονόδρομος.

Γράφει αποκλειστικά για τo forzajuve.gr ο blogger Il giovane bianconero

Κάθε ντέρμπι στην Ιταλία είναι ξεχωριστό και με μεγάλη ιστορία, το επερχόμενο ντέρμπι ανάμεσα στην Γιουβέντους και την Νάπολι θα το χαρακτήριζα ως «το ντέρμπι των δύο διαφορετικών κόσμων».

Από την μια η Γιουβέντους με τους τόσους τίτλους στο ενεργητικό της και με καταγωγή από τον πλούσιο βιομηχανικό βορρά και από την άλλη η Νάπολι μια ομάδα με τεράστια θέληση για τρόπαια και δόξα, μια ομάδα με έναν μεγάλο λαό από πίσω και με καταγωγή από τον φτωχό αγροτικό ιταλικό νότο.

Το συγκεκριμένο ντέρμπι αποτελεί ξεχωριστό και για τον φίλαθλο κόσμο του νότου όπου η Γιουβέντους έχει ισχυρή δύναμη και ειδικότερα στην περιφέρεια της Καλαβρίας.

Το σημερινό μάτς θα είναι η καλύτερη διαφήμιση του Ιταλικού calcio και όλα τα φώτα της ποδοσφαιρικής Ευρώπης καθώς και όλων των φιλάθλων παγκοσμίως θα είναι στραμμένα στην πρωτεύουσα του Πιεμόντε.

Γιατί όμως το συγκεκριμένο παιχνίδι κατά την άποψη μου δεν είναι τόσο σημαντικό για αγωνιστικούς λόγους;

Πρώτον, το πρωτάθλημα έχει δρόμο ακόμη και δεν σημαίνει πως όποιος κερδίσει σήμερα έχει πάρει και αυτόματα το πρωτάθλημα.

Δεύτερον η Νάπολι έχει πιο δύσκολο έργο στη συνέχεια από την Κυρία. Ναι, μπορεί η Γιούβε να παίζει Champions League και να είναι υποχρεωμένη να αντιμετωπίσει στην Μπάγερν Μονάχου σε διπλούς αγώνες αλλά οι παρτενοπέοι έχουν σχεδόν όλα τα ντέρμπι εκτός.

Δηλαδή καλούνται να αντιμετωπίσουν τη Φιορεντίνα, τη Ρόμα, την Ιντερ και τη Τορίνο εκτός έδρα (μόνο τη Μίλαν θα αντιμετωπίσουν στο Σαν Πάολο την επόμενη βδομάδα).

Και τρίτον το πρωτάθλημα θα το πάρει αυτός που θα έχει περισσότερο την θέληση και το μέταλλο για να ανακάμψει τα εμπόδια του μέλλοντος.

Fino alla Fine, forza Juventus!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου