3 Μαρ 2016

Γλίτωσε από έναν ταπεινωτικό αποκλεισμό η Γιούβε και τώρα πάρει να πάρει το νταμπλ

Στη διαδικασία των πέναλτι πέρασε η Γιουβέντους στον τελικό του Coppa Italia μετά την ήττα-σοκ από την Ιντερ με 3-0 στην κανονική διάρκεια του αγώνα. Τι σκέφτονταν οι 11 μπιανκονέρι που περίμεναν με αγωνία στο κέντρο του γηπέδου την εκτέλεση των πέναλτι;

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Να μην είναι αυτοί που θα χρεωθούν έναν τέτοιο ταπεινωτικό αποκλεισμό. Ευτυχώς, τέλος καλό, όλα καλά. Και στο «καλά» πάει μόνο η πρόκριση γιατί η συνολική εικόνα της ομάδας ήταν απογοητευτική.

Ο επαναληπτικός στο Μιλάνο ήταν ένα μεγάλο ταρακούνημα για την ομάδα. Για την διοίκηση, τον προπονητή και φυσικά τους παίκτες. Τίποτα δεν κατακτιέται αν δεν παλέψεις γι’ αυτό, τίποτα δεν το κερδίζεις στα λόγια.

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγρι φταίει για την επιλογή της ενδεκάδας και η ενδεκάδα για την απαράδεκτη εικόνα που παρουσίασε η Γιουβέντους στα 90 λεπτά της αναμέτρησης. Δεν είναι οι παίκτες άμοιροι ευθυνών, ειδικά όταν παίζουν με την Ιντερ και μάλιστα σε έναν ημιτελικό που σε στέλνει να διεκδικήσεις ένα τρόπαιο.

Ο προπονητής που έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης στο συγκεκριμένο παιχνίδι, παρέταξε μια εντελώς διαφορετική Γιουβέντους. Ποδοσφαιριστές που δεν είχαν παίξει μαζί, δευτεροκλασάτοι και κάποιοι από αυτούς και τριτοκλασάτοι. Οι έντεκα που κατέβηκαν στο Μεάτσα, δεν μπήκαν σε κανένα σημείο του ματς μέσα στις απαιτήσεις του ματς.

Όλοι έχουν τις κακές στιγμές τους και ο Αλέγκρι βίωσε μία από αυτές. Ευτυχώς όπως είπαμε, χωρίς κόστος. Για τους παίκτες που όφειλαν να αδράξουν την ευκαιρία είναι κάπως διαφορετικά τα πράγματα. Μπορούμε να πούμε πως σε κάποιο σημείο ο προπονητής προδόθηκε από ποδοσφαιριστές που εμπιστεύτηκε, χωρίς να δικαιολογείται ο λανθασμένος καταρτισμός της ενδεκάδας.

Η συγκεκριμένη αναμέτρηση θα πρέπει να είναι και ένα μάθημα για τη διοίκηση που οφείλει να ενισχύει την ομάδα με αξιόλογους παίκτες, ακόμη και στα μέσα της περιόδου, και να μην αγοράζει μόνο νεαρούς που μπορεί να της βγουν και να κερδίσει στην μεταπώληση.

Από τη στιγμή που η ομάδα δεν αποκλείστηκε, δεν ήταν τόσο κακό που ζήσαμε αυτό το εκνευριστικό και συνάμα απογοητευτικό  90λεπτο και φλερτάραμε με ένα σοκαριστικό αποκλεισμό. Αρκεί να μάθουν. Γιατί η συγκεκριμένη αναμέτρηση ήταν ένα μεγάλο μάθημα για όλους. Ακόμη και για τους οπαδούς που δεν πρέπει να ξεχνούν για 90 ή 120 λεπτά τι έχει γίνει ολόκληρους μήνες και να αφορίζουν τους πάντες και τα πάντα.

Ας δούμε και τα θετικά της υπόθεσης…

Αποκλείστηκε σαδιστικά η Ιντερ που πίστεψε την ανατροπή και πάμε στη Ρώμη να παίξουμε με τη Μίλαν για το κύπελλο. Όπως δείχνουν τα πράγματα, μια πιθανή κατάκτηση του τροπαίου, θα ισοδυναμεί με ένα δεύτερο σερί νταμπλ.

Και στο τέλος του Μαΐου, αν όλα πάνε καλά, κανείς δεν πρόκειται να θυμάται τον επαναληπτικό του Μιλάνου και την πρόκριση στα πέναλτι. Όλοι θα θυμούνται τις επιτυχίες. Γιατί την Ιστορία τη γράφουν οι νικητές…

Forza Juve!

Famiglia Bianconera 

7 σχόλια:

  1. Είσαι άδικος φίλε.
    Πες μου ποιός απο τους 13(εκτος λεμίνα) δεν θα έπαιζε βασικός στην Ίντερ;
    Απλά ήταν το χειρότερο ματς μας και το καλύτερο τους.
    Μην τα ισωπεδόνουμε ολα.
    Σκυλιάσαν οι αλλοι και σε εμάς δεν βγήκε τίποτα.
    Αν το έβαζε ο ζάζα στην αρχή τωρα θα λέγαμε άλλα.
    Έλεος πια με τις κωλοτούμπες.
    Νίκος Θες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νίκο, είναι προφανές πως δε διάβασες το κείμενο. Και αν το διάβασες, δεν το κατάλαβες.
      Μας γράφεις «Μην τα ισοπεδώνουμε όλα» και «Έλεος πια με τις κωλοτούμπες» τι στιγμή που η ανάλυση αναφέρει:

      - Όλοι έχουν τις κακές στιγμές τους και ο Αλέγκρι βίωσε μία από αυτές. Ευτυχώς όπως είπαμε, χωρίς κόστος

      - Ακόμη και για τους οπαδούς που δεν πρέπει να ξεχνούν για 90 ή 120 λεπτά τι έχει γίνει ολόκληρους μήνες και να αφορίζουν τους πάντες και τα πάντα.

      - Ας δούμε και τα θετικά της υπόθεσης…

      - Και στο τέλος του Μαΐου, αν όλα πάνε καλά, κανείς δεν πρόκειται να θυμάται τον επαναληπτικό του Μιλάνου και την πρόκριση στα πέναλτι. Όλοι θα θυμούνται τις επιτυχίες. Γιατί την Ιστορία τη γράφουν οι νικητές…

      Δεν υπάρχει καμία ισοπέδωση και φυσικά δεν υπάρχει καμία κωλοτούμπα. Αποροούμε πού τα βρήκες όλα αυτά. Επίσης, εδώ δε γράφουμε «άλλα», ανάλογα με το αποτέλεσμα. Αν είσαι αναγνώστης του σάιτ θα το έχεις διαπιστώσει αλλά μπορείς να το κάνεις και τώρα ανατρέχοντας σε παλαιότερα θέματα.

      Άστοχο το σχόλιό σου.

      Διαγραφή
    2. Καθόλου άστοχο και γιαυτό άλλωστε γράφεις Double και όχι Treble.

      Μάλλον δεν μπορείς να δικαιολογηθείς αλλά καλή η προσπάθεια σου.

      Δεν χρειάζεται να αναλύσουμε κάτι άλλο.
      Νικος θες.

      Διαγραφή
    3. Τελικά το δεύτερο σχόλιό σου είναι πιο άστοχο από το πρώτο Νίκο…

      Διαγραφή
  2. ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ. ΨΥΧΡΑΙΜΗ ΚΑΙ ΣΩΣΤΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή το επιχείρημα πως θα έπαιζαν βασικοί στην Ιντερ είναι τώρα επιχείρημα; Η Ιντερ πέρσι δε βγήκε Ευρώπη και φέτος πάει Γιουρόπα. Τι σημαίνει αυτό; Πως ολοι της Γιούβε στο χθεσινό ματς είναι σούπερ; Όχι ρε φίλε. Εγώ ας πούμε δε θέλω να βλέπω τον Παντοιν στην ενδεκάδα. Και αυτός ο Ρουγκάνι που τον βάφτησαν νέο... Σιρέα (ήμαρτον) ήταν πηγή κινδύνου. Ας είμαστε λίγο σοβαροί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα σε όλους τους Γιουβεντίνους. Θα τοποθετηθώ μόνο και μόνο για ένα λόγο. Παρακολουθώ το μπλογκ από τις πρώτες μέρες του και έχω σχολιάσει αρκετές φορές κάνοντας κι εγώ την κριτική μου. Επειδή είναι η μοναδική πηγή αποκλειστικής και σοβαρής ενημέρωσης για όλους εμάς τους οπαδούς της μεγάλης κυρίας, συμφωνώ και θεωρώ κι εγώ με τη σειρά μου άστοχο το σχόλιο. Φίλε και συνοπαδέ Νίκο, δε γίνεται καμία ισοπέδωση. Ας στηρίζουμε κάτι δικό μας. Ενα σωρό διαμάντια διαβάζουμε από δω και από εκεί. Εγώ έτσι το βλεπω. Αν είμαι λάθος μου λετε. Forza Juve για όλους μας παίδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή