1 Μαρ 2016

Μια… άλλη Γιούβε θα παρατάξει Αλέγκρι στον επαναληπτικό με τη Ιντερ

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι χαρακτήρισε σημαντικό τεστ για όλους την ρεβάνς με την Ιντερ στο κύπελλο και επιβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές στην 11άδα.

Η Γιουβέντους είναι με το 1,5 πόδι στον τελικό μετά το 3-0 του πρώτου ματς, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει απλά να είναι σοβαρή στο Μιλάνο το βράδυ της Τετάρτης.

Αυτό θέλει να δει ο προπονητής, ο οποίος αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- και στη μάχη του πρωταθλήματος, όπου οι μπιανκονέρι είναι πλέον στο +3 από τη Νάπολι.

Οσα είπε ο Αλέγκρι στη συνέντευξη Τύπου.

Για την πρόκριση στον τελικό: «Είναι από το 1959-60 που η Γιουβέντους δεν πάει σε δύο σερί τελικούς Copp Italia. Είναι ένα σημαντικό τεστ για όλους, πρέπει να βάλουμε γκολ αλλιώς μπορεί να ρισκάρουμε... Στο ποδόσφαιρο μπορεί να συμβούν τα πάντα. Το να χάνεις δεν είναι καλό, ακόμη κι αν προκρίνεσαι με ήττα».

Για την μάχη του πρωταθλήματος: «Απομένουν 11 αγώνες, πρέπει να κάνουμε κι άλλες νίκες για να φτάσουμε στους 86 βαθμούς, επίδοση που κατά τη γνώμη μου θα δώσει τον τίτλο, αν και η Νάπολι μπορεί να φτάσει στους 91 αν κάνει 11 νίκες. Μετά το 1-1 στο Φιορεντίνα-Νάπολι όλοι λένε ότι έχουμε ήδη κατακτήσει το πρωτάθλημα αλλά δεν είναι έτσι, δεν έχουμε κάνει τίποτα ακόμη. Το +3 σίγουρα είναι σημαντικό αλλά ακόμη όλα παίζονται. Πλην της Νάπολι, μπορεί να ξαναμπούν στη μάχη οι Ρόμα και Φιορεντίνα».

Για την καλή κατάσταση της Γιουβέντους: «Δεν εμπιστεύομαι την Ιντερ. Θα παίξουν επιθετικά από την αρχή, θα είναι μια μάχη για 90 λεπτά. Είμαστε σε μια καλή περίοδο αλλά αυτό δεν θα λέει τίποτα αν δεν πάρουμε την πρόκριση για τον τελικό του κυπέλλου, αν δεν κατακτήσουμε το πρωτάθλημα ή αν δεν αποκλείσουμε, αν και είναι δύσκολο, την Μπάγερν».

Για τις αλλαγές που σκέφτεται να κάνει: «Κάποιοι έχουν παίξει περισσότερο και θα ξεκουραστούν, άλλοι είναι καλά και αξίζουν να παίξουν. Ο Μαρκίσιο σήμερα θα δοκιμάσει στην προπόνηση, αν είναι καλά θα είναι και στην αποστολή. Δεν θα επηρεαστούν οι επιλογές μου από το γεγονός ότι κάποιοι είναι στο οριο καρτών και μπορεί να λείψουν από τον τελικό, θα κάνω επιλογές με βάση αυτό που χρειάζεται η ομάδα. Ο Περέιρα μπορεί να παίξει, εξαρτάται από το αν θα επιλέξω το 5-3-1-2 ή το 3-5-2. Ο Εβρά λείπει για δύο μέρες λόγω ενός οικογενειακού προβλήματος, επιστρέφει σήμερα αλλά θα μείνει εκτός. Ο Μπαρτσάλι μπορεί να ξεκουραστεί. Στο τέρμα θα είναι ο Νέτο και στην επίθεση οι Μοράτα-Τζάτζα».

Για το αν έχει ρισκάρει φέτος, με αφορμή τις ενοχλήσεις του Κιελίνι με την Ιντερ, βάζοντας παίκτες που μόλις είχαν επιστρέψει από τραυματισμό:
«Ποτέ δεν αναγκάστηκα να ρισκάρω, αν και κάποιες φορές στη ζωή πρέπει να ρισκάρεις και λίγο. Ο Κιελίνι έπαιξε με την Ιντερ επειδή ήταν καλά, σήμερα θα έχουμε τα αποτελέσματα των εξετάσεων και θα δούμε πώς έχει η κατάσταση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου