26 Μαρ 2016

Ώρα να τελειώνουμε με τους μέτριους παίκτες στη Γιουβέντους

Δε γίνεται μια ομάδα να έχει μια 18άδα με αστέρια και παιχταράδες που κάνουν τη διαφορά. Οσο και να θέλουν κάτι τέτοιο οι οπαδοί, δε γίνεται. Υπάρχουν οι τοπ κλάσης ποδοσφαιριστές, υπάρχουν οι ρολίστες, υπάρχουν οι καλοί, υπάρχουν και αυτοί που βοηθούν στο rotation.

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Με αφορμή την περίπτωση Μάρτιν Κάσερες, που όλα δείχνουν πως θα φύγει από το Τορίνο, καλό θα ήταν να γίνει μέσα στα επόμενα χρόνια, ξεκινώντας από φέτος το καλοκαίρι, ένα ακόμη ξεσκαρτάρισμα στην ομάδα.

Ο Κάσερες δεν ανήκει στην κατηγορία των παικτών που είναι κάτω από τη βάση, αλλά σίγουρα είναι παίκτης που η προσφορά του δε θα λείψει. Μπορείς να βρεις ένα σωρό… Κάσερες στο ευρωπαϊκό ή λατινοαμερικάνικο ποδόσφαιρο.

Καλό θα ήταν να μπει ένα τέλος στης μετριότητες και η ομάδα να πάρει, με τα ίδια λεφτά, καλύτερους παγκίτες. Παίκτες τύπου Παντοΐν, Ερνάνες, Ασαμόα και Κάσερες δεν πρέπει να είναι στη λογική της Γιουβέντους των επόμενων χρόνων.

Θα πρέπει το τμήμα σκάουτινγκ και το μάτι του Μαρότα να «χτυπούν» καλύτερες περιπτώσεις, όχι απαραίτητα πιο ακριβές. Όλοι θυμόμαστε τους… Μπέντνερ και τους Ανελκά που έρχονταν στο Τορίνο λίγα χρόνια πριν και τελικά δεν πρόσφεραν τίποτα.

Η φετινή πορεία της ομάδας μπορεί να μας διδάξει κάποια πράγματα. Από τις καταστροφικές πρώτες δέκα αγωνιστικές, στην κορυφή του Καμπιονάτο και φαβορί για ένα ακόμη πρωτάθλημα.

Σε αυτό το τρελό come back δεν έχει κανένα, μα κανένα μερίδιο (θετικής) ευθύνης ο Παντοΐν, ο Ερνάνες, ο Ασαμόα ή ο Κάσερες. Έπαιξαν ή δεν έπαιξαν, σε μια καταλυτική καμπή της ομάδας δεν ήταν εκεί, για τον Α ή Β λόγο. Θα πρέπει να δούμε τελικά τι προσφέρουν τέτοιου τύπου ποδοσφαιριστές.

Και ψάχνουμε «δυαντούς» παγκίτες κυρίως στην άμυνα και στο κέντρο. Η επίθεση με την τετράδα Ντιμπαλά, Μάντζουκιτς, Μοράτα και Τζάτζα είναι μια χαρά. Αν χρειάζεται κάποια ενίσχυση εκεί, θα είναι με παίκτη τοπ κλάσης (πχ Καβάνι που γράφεται το τελευταίο διάστημα) και όχι κάποιον για να μην παίζει ακόμη περισσότερο ο -πολύτιμος κατ’ εμέ- Σιμόνε Τζάτζα.

Χρειαζόμαστε να βρούμε ποδοσφαιριστές, για παράδειγμα, για τη θέση του Λιχστάινερ ή για το κέντρο της μεσαίας γραμμής. Υπάρχουν φορές σε έναν αγώνα που ζητάς τη βοήθεια από τους παγκίτες. Και όταν την έχεις ως ομάδα, βλέπεις και τη διαφορά. Και δε θα τη δεις σε αγώνα με την Εμπολι ή την Παλέρμο.

Θα τη δεις απέναντι στη Μίλαν, στη Ρόμα ή ακόμη απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου ή στην Μπαρτσελόνα…

Σχετικά θέματα

http://www.forzajuve.gr/2016/03/juventus-nea_80.html
Αντρέα, αφού έφτιαξες μια ομάδα που τη σέβονται, φτιάξε τώρα μια ομάδα που θα τη φοβούνται. Οι ευρωπαϊκές εμφανίσεις της ομάδας τα δύο τελευταία χρόνια έχουν δείξει πως η Γιουβέντους οφείλει, πρέπει και μπορεί να μπει σε τροχιά κατάκτησης Champions League. [Ολόκληρο το θέμα +]


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου