5 Μαρ 2016

Γιατί η Μπολόνια ζητάει αποζημίωση 83 εκατ. ευρώ από τη Γιουβέντους

Ο πρώην πρόεδρος της Μπολόνια ζητάει αποζημίωση για το Calciopoli και νομίζει ότι θα την πάρει από τη Γιουβέντους.

Το Farsopoli, γιατί τέτοιο αποδείχθηκε, συνεχίζει να απασχολεί τις δικαστικές Αρχές, οι οποίες δεν βοήθησαν ώστε να τελειώσει μια και καλή όλο αυτό. Οι δικαστικές αποφάσεις -και μιλάμε για την ποινική δικαιοσύνη και όχι την αθλητική- ήταν εντελώς συγχυσμένες αφού στο τέλος αθωώθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι, κυριολεκτικά όλοι, πλην των Λουτσιάνο Μότζι, Αντόνιο Τζιράουντο και ένα διαιτητή.

Μόνο αυτοί οι τρεις καταδικάστηκαν τελικά, αν και στο τέλος το Ανώτατο Δικαστήριο για να μην τους αθωώσει αφού δεν υπήρχαν αποδείξεις, προτίμησε την λύση της... παραγραφής.

Ολα αυτά, έχουν ως συνέπεια να μην μπορεί να δοθεί καμία εξήγηση νομικά για το τι έγινε και αυτή την... ό,τι να 'ναι κατάσταση θέλει να εκμεταλλευτεί ο πρώην πρόεδρος της Μπολόνια, Τζουζέπε Γκατσόνι Φρασκάρα, ο οποίος προσέφυγε στη δικαιοσύνη και ζητάει αποζημίωση ύψους 83 εκατ. ευρώ. Αυτή την αποζημίωση, μάλιστα, την θέλει από την Γιουβέντους επειδή ο Μότζι δούλευε σε αυτή, άρα η Γιούβε φταίει -σύμφωνα με την λογική του- για τον υποβιβασμό της ομάδας του.

Η ποινική δικαιοσύνη πάντως, για να καταλάβουμε όλοι τι αλαλούμ προκάλεσε με τις αποφάσεις της, διαχώρισε τη Γιουβέντους από τον Μότζι. Αθώα η Γιούβε, ένοχος ο Μότζι ενώ υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να είναι αθώος και ο Μότζι ή ένοχη και η Γιουβέντους. Αυτοί όμως, για να μην αναγκαστούν να δικάσουν με βάση τα πραγματικά γεγονότα όπως αυτά αποκαλύφθηκαν από κάτι... εκατοντάδες κασέτες που -όλως τυχαίως- ανακαλύφθηκαν αφού πέρασε η 5ετία και υπήρχε παραγραφή για... κάποιους, αθώωσαν την Γιουβέντους και έριξαν όλη την ευθύνη στον Μότζι.

Αυτό, εν κατακλείδι, είναι και το υπερασπιστικό όπλο της Γιούβε τώρα στην αίτηση αποζημίωσης του πρώην προέδρου της Μπολόνια. Πριν ένα χρόνο, πάντως, όταν ο Αντρέα Ανιέλι είχε ερωτηθεί σχετικά με το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση ο Τζουζέπε Γκατσόνι Φρασκάρα, είχε τονίσει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Αν, άλλωστε, η δικαιοσύνη δικαιώσει τώρα τον πρώην πρόεδρο της Μπολόνια, θα γίνει στη συνέχεια ένας πανικός με τις αποζημιώσεις που θα ζητάνε όλοι από όλους.

Και πάνω από όλους, φυσικά, η Γιουβέντους από την ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία: 444 εκατ. ευρώ...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου