3 Μαρ 2016

Τι έχει συμβεί στους τρεις τελικούς κυπέλλου που έχουν παίξει Γιούβε και Μίλαν

Η προϊστορία είναι υπέρ της Γιουβέντους σε τελικούς Coppa Italia με την Μίλαν, όχι όμως στη Ρώμη.

Μπορεί να είναι οι δύο μεγαλύτερες ιταλικές ομάδες αλλά μπιανκονέρι και ροσονέρι έχουν βρεθεί μόλις τρεις φορές αντιμέτωποι σε τελικού κυπέλλου, με την Γιούβε να προηγείται με 2-1.

Η αρχή έγινε την σεζόν 1941-42, με τον τελικό να είναι διπλός. Στο πρώτο ματς, στο Σαν Σίρο, η Γιουβέντους προηγήθηκε με τον Μπελίνι αλλά στις καθυστερήσεις ο Καπέλο ισοφάρισε (1-1). Στη ρεβάνς στο Τορίνο, πάντως, οι μπιανκονέρι δεν είχαν όρεξη για αστεία και πήραν την κούπα επικρατώντας με 4-1.

Ο δεύτερος τελικός ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν την σεζόν 1972-73, ήταν μονός και έγινε στη Ρώμη. Οπως τώρα δηλαδή. Η Γιούβε προηγήθηκε με τον Μπέτεγκα, οι Μιλανέζοι ισοφάρισαν με τον Μπενέτι, στην παράταση δεν μπήκε γκολ και στη διαδικασία των πέναλτι οι ροσονέρι επικράτησαν με 4-3 και πήραν το κύπελλο.

Το τρίτο και τελευταίο μέχρι φέτος ραντεβού σε τελικό, ήταν την σεζόν 1989-90. Και ήταν διπλό. Ο πρώτος τελικός έγινε στο Τορίνο και έληξε χωρίς γκολ, με τα πάντα να είναι ανοιχτά για την ρεβάνς στο Μιλάνο.

Εκεί, το γκολ του Τζιοβάνι Γκάλι από νωρίς έδωσε στη Γιουβέντους τη νίκη και το κύπελλο, σε μια σεζόν που ολοκληρώθηκε ακόμη πιο ωραία με την κατάκτηση και του κυπέλλου UEFA.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου