10 Μαρ 2016

Πόσα παίρνει ο Μαρότα από τη Γιούβε αλλά και πόσα ξοδεύονται συνολικά στο δεκαμελές Διοικητικό Συμβούλιο

Το ποσό που πληρώνει η Γιουβέντους στο διοικητικό συμβούλιο της, παρουσίασε ιταλικό σάιτ.

Ιστοσελίδα που ειδικεύεται στα οικονομικά θέματα του ποδοσφαίρου, αποφάσισε να ασχοληθεί με λεφτά που εισπράττουν ετησίως τα μέλη των Δ.Σ. των σημαντικότερων ιταλικών ομάδων. Στην πρώτη θέση της λίστας, λοιπόν, είναι η Γιούβε, η οποία δίνει σε ετήσια βάση το ποσό των 4 εκατ. ευρώ στα δέκα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Αυτός που παίρνει τα περισσότερα, όπως είναι λογικό να συμβαίνει, είναι ο Μπέπε Μαρότα, ο οποίος έχει αρκετούς τίτλους. Συγκεκριμένα, ως μέλος του Δ.Σ. παίρνει 25.000 ευρώ, ως CEO παίρνει 1,2 εκατ. ευρώ και ως γενικός διευθυντής στον αθλητικό τομέα παίρνει άλλες 502.000 ευρώ. Παράλληλα, στο συμβόλαιο του Μαρότα προβλέπεται και μπόνους ύψους 638.000 ευρώ για κατάκτηση του πρωταθλήματος ή του Champions League.

Στο ρεπορτάζ γίνεται αναφορά και στον Αντρέα Ανιέλι, ο οποίος παίρνει ετησίως 648.000 ευρώ. Ως βασικός μέτοχος βέβαια, μαζί με τα ξαδέρφια Τζον και Λάπο Ελκαν, θα μπορούσε να μην εισπράττει τίποτα αλλά από την στιγμή που η Γιουβέντους είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο, δε γινόταν να εμφανίζεται ο πρόεδρος της ότι δουλεύει... δωρεάν ή για ένα πολύ χαμηλό ποσό. Αν και για τον Ανιέλι και τα οικονομικά δεδομένα της οικογένειας, χαμηλό θεωρείται και αυτό των 648.000 ευρώ.

Από εκεί και πέρα, σε ό,τι αφορά τις άλλες ομάδες, η Ρόμα δίνει 2,8 εκατ. ευρώ ετησίως και τα περισσότερα πάνε στον CEO Ιτάλο Τζάντζι (1,5 εκατ. ευρώ) και τον διευθυντή Μάουρο Μπαλντισόνι (760.000) ενώ στην Μίλαν οι... δύο CEO, Αντριάνο Γκαλιάνι και Μπάρμπαρα Μπερλουσκόνι, μοιράζονται 2,5 εκατ. ευρώ ετησίως.

Στη Νάπολι δεν υπάρχει κανείς ακριβοπληρωμένος (δίνει μόλις ένα εκατ. ευρώ ετησίως από τα 5,5 που έδινε το 2013) ενώ για την Ιντερ δεν υπήρξε αναλυτική παρουσίαση καθώς ο σύλλογος προτίμησε να μην δημοσιοποιήσει αυτά τα στοιχεία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου