14 Μαρ 2016

Ο Αλέγκρι αντιμετωπίζει διαφορετικά τον αγώνα με τη Μπάγερν για να κρατήσει όρθια της Γιούβε

Με διαφορετικό τρόπο σε σχέση με τα συνηθισμένα προσεγγίζει την ρεβάνς με την Μπάγερν ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Ο προπονητής είπε αρκετές φορές την τελευταία εβδομάδα μία φράση: «Η Μπάγερν δεν πρέπει να είναι εμμονή». Ο λόγος που επιμένει σε αυτό, όπως αναφέρει η La Stampa, είναι επειδή ο Αλέγκρι θέλει να μην επηρεαστεί καθόλου στον ψυχολογικό τομέα η Γιουβέντους μετά την ρεβάνς του Μονάχου.

Ο Αλέγκρι δεν είναι τρελός, πιστεύει στην πρόκριση αλλά ξέρει ότι τα πράγματα είναι πραγματικά δύσκολα μετά το 2-2 του πρώτου ματς, όπου οι Βαυαροί για 60 λεπτά έδειξαν ότι μπορούν να βάλουν πραγματικά πολύ δύσκολα στους μπιανκονέρι.

Γι' αυτό, λοιπόν, δεν θέλει να επικρατήσει μια λογική του τύπου «η ομάδα κρίνεται από το τι θα κάνει στο Μόναχο» γιατί υπάρχουν άλλα δύο μέτωπα ανοιχτά: Η μάχη του πρωταθλήματος με τη Νάπολι που δεν τα παρατάει και ο τελικός του κυπέλλου.

Αυτό που θέλει να διαχειριστεί ο Αλέγκρι, αν και εύχεται να μην χρειαστεί, είναι ο πρώτος αποκλεισμός της Γιούβε με αυτόν στον πάγκο. Γιατί μέχρι τώρα δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο.

Στο περσινό Champions League οι μπιανκονέρι απέκλεισαν τους πάντες και έφτασαν στον τελικό, όπως συνέβη και στο Coppa Italia τόσο πέρυσι όσο και φέτος. Σε διπλές αναμετρήσεις, δηλαδή, η Γιουβέντους έχει μόνο προκρίσεις με τον Αλέγκρι στον πάγκο και είναι ένα θέμα το πώς θα αντιδράσει η ομάδα σε ενδεχόμενο πρώτο αποκλεισμό.

Γι' αυτό ο προπονητής έχει αλλάξει τις συνήθειες του... Δεν θα υπάρξει κλείσιμο σε ξενοδοχείο πριν την αναχώρηση για Μόναχο, έχει μιλήσει όσο το δυνατόν λιγότερο στους παίκτες του για την ρεβάνς της Τετάρτης και γενικά προσπαθεί να περάσει στους παίκτες του την λογική ότι «δεν θα κριθεί στο Μόναχο αν είστε καλοί ή όχι, όπως δεν θα κριθεί στο Μόναχο η σεζόν γιατί υπάρχει ένα νταμπλ που περιμένει».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου