7 Μαρ 2016

Τον «Χρυσό Πάγκο» κατέκτησε ο Αλέγκρι

Το 2015 ήταν τέλειο για τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι και αυτό επισημοποιήθηκε με την βράβευση του ως προπονητής της χρονιάς.

Η «Panchina d' oro», δηλαδή ο «Χρυσός Πάγκος», είναι ένας διαγωνισμός που έχει θεσπιστεί εδώ και χρόνια για να ξεχωρίσουν οι καλύτεροι προπονητές της κάθε χρονιάς. Το ωραίο, μάλιστα, είναι ότι οι κορυφαίοι δεν προκύπτουν από ψήφους δημοσιογράφων αλλά προπονητών και οι συνάδελφοι του Αλέγκρι δεν μπορούσαν να κλείσουν τα μάτια σε όσα έκανε το 2015 με την Γιουβέντους.

Ο Μαξ ήταν το φαβορί και τα προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν καθώς πήρε άνετα την πρώτη θέση, με τον Στέφανο Πιόλι της Λάτσιο να έρχεται δεύτερος ενώ στην τρίτη θέση ήταν ο Μαουρίτσιο Σάρι (Εμπολι/Νάπολι).

Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, κατά την απονομή του βραβείου, ο Αλέγκρι -ο οποίος είχε πει ότι θα ψηφίσει τον Πιόλι- τόνισε: «Ευχαριστώ πρώτα από όλους τους παίκτες μου γιατί αν νίκησα, οφείλεται κατά βάση σε αυτούς. Θέλω, όμως, να ευχαριστήσω και τους συνεργάτες μου, όπως και όλους τους συναδέλφους που με ψήφισαν».

Στη συνέχεια, όταν ήρθε η ώρα των δηλώσεων, αφού επανέλαβε τα γνωστά για την μάχη του τίτλου και για την ρεβάνς με την Μπάγερν, ρωτήθηκε ξανά για το μέλλον του, για να δώσει την εξής απάντηση: «Την επόμενη σεζόν θα είμαι κανονικά ο προπονητής της Γιουβέντους γιατί έχω συμβόλαιο. Θέλουμε να τελειώσουμε την σεζόν κατακτώντας πρωτάθλημα-κύπελλο και θα δούμε τι θα γίνει στο Champions League. Είμαι καλά στη Γιούβε και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου