18 Απρ 2016

Πότε γίνεται και επίσημα πρωταθλήτρια η Γιούβε, τα σενάρια κατάκτησης του σκουντέτο

Η εβδομάδα που άρχισε σήμερα ενδέχεται να είναι πολύ όμορφη για τους Γιουβεντίνους αφού δεν αποκλείεται να έχουμε... scudetto την Κυριακή!

Η ήττα της Νάπολι στο Μιλάνο από την Ιντερ και η νίκη της Γιούβε επί της Παλέρμο, έστειλε την διαφορά στο +9 για τους μπιανκονέρι και απομένουν πέντε αγωνιστικές.

Μέχρι και πέρυσι, αυτό θα σήμαινε ότι η Γιούβε χρειάζεται δύο νίκες στα πέντε ματς που απομένουν για να κατακτήσει τον τίτλο αφού στους αγώνες με τη Νάπολι θα είχε την ισοβαθμία. Από φέτος, όμως, είναι αλλιώς τα πράγματα...

Η Lega άλλαξε κάποια πράγματα το περασμένο καλοκαίρι και ένα από αυτά ήταν και το τι ισχύει σε περίπτωση ισοβαθμίας... Στην Gazzetta dello Sport διαβάζουμε ότι από φέτος μετράει πρώτα η συνολική διαφορά τερμάτων και μετά όλα τα υπόλοιπα ενώ και ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι στάθηκε σε αυτό στις δηλώσεις του μετά το 4-0 επί της Παλέρμο. Πώς είναι η διαφορά τερμάτων αυτή την στιγμή; Στο +8 η Γιουβέντους (62-17) σε σχέση με τη Νάπολι (66-29).

Πάμε να δούμε τώρα πώς και πότε μπορεί να τελειώσει και μαθηματικά η υπόθεση τίτλος... Καταρχάς, αν οι παρτενοπέι δεν νικήσουν το βράδυ της Τρίτης την Μπολόνια στο Σαν Πάολο, η Γιούβε θα ξέρει ότι με δύο νίκες την Τετάρτη (Λάτσιο εντός) και την Κυριακή (Φιορεντίνα εκτός) θα είναι και μαθηματικά πρωταθλήτρια για 5η σερί χρονιά, τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Αν η Νάπολι νικήσει την Μπολόνια και οι μπιανκονέρι πάρουν την Λάτσιο την Κυριακή και φύγουν με τους τρεις βαθμούς και από την Φλωρεντία την Κυριακή, τότε θα είναι και πάλι πρωταθλητές από την 35η αγωνιστική αν η Νάπολι δεν νικήσει την Δευτέρα στο Ολίμπικο την Ρόμα.

Γενικά, για να το απλοποιήσουμε το πράγματα, στις πέντε αγωνιστικές που απομένουν, η Γιουβέντους θέλει επτά βαθμούς, ή και έξι αν διατηρήσει την καλύτερη διαφορά τερμάτων.

Από εκεί και πέρα, κάθε βαθμός που θα χάνεται για τη Νάπολι, θα σημαίνει ότι θα χρειάζεται όλο και λιγότερους η Κυρία για να πανηγυρίσει το 5ο σερί και 34ο συνολικά πρωτάθλημα της ιστορίας της!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου