11 Απρ 2016

Ανάλυση της Gazzetta dello Sport: Το σκουντέτο είναι ήδη την τσέπη της Γιούβε, απομένει να αρχίσουν οι πανηγυρισμοί

Εξι αγωνιστικές πριν το τέλος, η Gazzetta dello Sport εξηγεί γιατί η Γιουβέντους είναι σχεδόν βέβαιη πρωταθλήτρια.

Το ματς με την Μίλαν στο Σαν Σίρο ήταν κομβικής σημασίας και η νίκη των μπιανκονέρι μοιάζει με το τελειωτικό χτύπημα στη Νάπολι, στη φετινή μάχη του τίτλου. Αυτό πιστεύει και η Gazzetta dello Sport, όπως παρουσιάζει σε ένα άρθρο για το πρόγραμμα από εδώ και πέρα.

Ο τίτλος του κειμένου είναι «Γιούβε, το scudetto στην τσέπη: Ούτε το πρόγραμμα δεν βοηθάει τη Νάπολι» και το τι γράφει, το παραθέτουμε αυτούσιο...

Ο Αλέγκρι το είπε σε όλα τα κανάλια και με κάθε τρόπο: 76 βαθμοί δεν φτάνουν. Εχει δίκιο, δεν υπάρχει αμφιβολία: Αν η Γιούβε χάσει όλα τα ματς από εδώ και πέρα, το 5ο σερί πρωτάθλημα θα γίνει πρακτικά αδύνατο. Αφήνοντας στην άκρη τα μαθηματικά, πάντως, αυτό που μοιάζει πραγματικά αδύνατο είναι να χάσει αυτόν τον τίτλο η Γιούβε: Γιατί έχει έξι βαθμούς πλεονέκτημα έναντι της Νάπολι έξι αγωνιστικές πριν το τέλος και γιατί, χωρίς να ξεχνάμε ότι οι μπιανκονέρι έχουν 21 νίκες και μία ισοπαλία σε 22 αγωνιστικές, ακόμη και το πρόγραμμα είναι κακό για τους παρτενοπέι.

Πλεονέκτημα Γιούβε: Μία εβδομάδα προπονήσεων και μετά τρεις αγώνες σε επτά μέρες, με μία αγωνιστική μεσοβδόμαδα. Στο τέλος αυτού του μίνι-κύκλου, με τα Φιορεντίνα-Γιουβέντους και Ρόμα-Νάπολι, οι μπιανκονέρι μπορούν να αρχίσουν να βγάζουν τις σαμπάνιες από το ψυγείο ή να αρχίσουν να κλείνουν το κλαμπ για την φιέστα.

Η Φιορεντίνα, που έχει να νικήσει από τις 21 Φεβρουαρίου, σίγουρα προκαλεί λιγότερο φόβο από την Ρόμα και είναι το τελευταίο πραγματικό εμπόδιο στην πορεία της Γιούβε προς τον τίτλο. Από εδώ και μέχρι το τέλος, η Γιουβέντους έχει εντός έδρας τα τέσσερα από τα έξι παιχνίδια, με αντιπάλους τις Παλέρμο, Λάτσιο, Κάρπι και Σαμπντόρια ενώ το άλλο (πλην της Φιορεντίνα) εκτός έδρας ματς είναι στη Βερόνα, η οποία ιστορικά είναι μοιραία αλλά όχι για την Μεγάλη Κυρία.

Μειονέκτημα Νάπολι: Το 3-0 στη Βερόνα χρειαζόταν περισσότερο για να ξανάρθει ηρεμία και λιγότερο για να διατηρήσει το όνειρο: Το βράδυ του Σαββάτου ο Μαουρίτσιο Σάρι θα αντιμετωπίσει την Ιντερ στο Μιλάνο και θα είναι η πρώτη από τις τουλάχιστον δύο σκληρές εκτός έδρας αναμετρήσεις (η άλλη είναι η Ρόμα), χωρίς να παραβλέπουμε ότι η αναγεννημένη Τορίνο δεν είναι εύκολος αντίπαλος. Οσο για τα τρία εντός έδρας ματς είναι με αντιπάλους Μπολόνια, Αταλάντα και Φροζινόνε.

Η ουτοπία-scudetto προφανώς παραμένει ζωντανή μόνο με νίκη στο Μιλάνο και -σε περίπτωση στραβοπατήματος της Γιούβε- με νίκη και στη Ρώμη. Στην πραγματικότητα, περισσότερο και από το να κρατήσει ζωντανή μια μικρή έστω ελπίδα για τον τίτλο, ο αγώνας στη Ρώμη θα είναι καθοριστικός για την 2η θέση (και την απευθείας συμμετοχή στους ομίλους του Champions League).

Ο Αλέγκρι άλλωστε, στις δηλώσεις του στο Sky, κάνοντας ξανά τους υπολογισμούς, ξέχασε τη Νάπολι και ανέφερε μόνο την Ρόμα: «Προσοχή αν νικήσει όλα τα ματς...». Αν νικήσει όλα τα ματς, θα φτάσει στους 84 βαθμούς, ίσως να μπορέσει να ξεπεράσει τη Νάπολι αλλά το να μην πάρει η Γιουβέντους άλλους εννιά βαθμούς ως το τέλος του πρωταθλήματος μοιάζει μη ρεαλιστικό. Το scudetto είναι ήδη την τσέπη. Απομένει να δούμε πότε θα αρχίσουν οι πανηγυρισμοί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου