22 Απρ 2016

Μεγάλη συνέντευξη Μπαρτσάλι με μια πολύ συγκινητική ατάκα για τον ίδιο και τη Γιούβε

Ο Αντρέα Μπαρτσάλι «ανακοίνωσε» την ανανέωση του συμβολαίου και δήλωσε ότι θα ήθελε να είναι πιο μικρός για να μπορέσει να μείνει περισσότερα χρόνια σε αυτή την Γιουβέντους.

Ο πολύπειρος διεθνής αμυντικός κάνει ακόμη μία εντυπωσιακή σεζόν και σε δηλώσεις του στην Tuttosport αναφέρθηκε στο πρωτάθλημα, στο κύπελλο, στο Champions League, στο νέο συμβόλαιο, στην αμυντική γραμμή της Γιουβέντους αλλά και στον Ντιμπάλα, τον οποίο οι αμυντικοί των μπιανκονέρι... περιορίζουν στις προπονήσεις.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μπαρτσάλι στην Tuttosport.

- Περίμενες μια τέτοια καριέρα όταν υπέγραφες στη Γιούβε το 2011;
«Σκέφτηκα ότι είναι η ευκαιρία μου, αυτή που περίμενα να έχω νωρίτερα. Παραδέχομαι ότι μετά το 2006, μετά το Μουντιάλ, ονειρευόμουν να πάω σε μια μεγάλη ομάδα. Δεν έγινε, είτε γιατί δεν πίστευαν ότι είμαι τόσο ικανός, είτε επειδή έτυχε. Οπότε όταν ήρθε η Γιούβε είπα αμέσως "ναι" γιατί ήθελα να δω αν μπορώ να σταθώ σε υψηλό επίπεδο και απέδειξα στον εαυτό μου ότι μπορώ. Για να είμαι ειλικρινής, αρκετές φορές λυπάμαι που έχω αυτή την ηλικία γιατί θα ήθελα να μείνω σε αυτή την ομάδα για περισσότερα χρόνια».

- Σου δίνει μεγαλύτερη χαρά το να ολοκληρώσετε την σεζόν σπάζοντας κάθε ρεκόρ στην άμυνα ή η κατάκτηση του 5ου σερί πρωταθλήματος;
«Και τα δύο. Το να πάρουμε πέντε σερί πρωταθλήματα θα είναι εκπληκτικό και είμαστε ένα βήμα πριν το κάνουμε. Θα μπούμε στην ιστορία της Γιουβέντους και ελπίζουμε να συνεχίσουμε έτσι. Το να κάνουμε παράλληλα και ρεκόρ στην άμυνα μετά το ρεκόρ που έκανε ο Τζίτζι θα είναι ο καλύτερος τρόπος για να ολοκληρωθεί αυτή η σπουδαία σεζόν. Είμαι αμυντικός, μου αρέσει πού και πού να κάνουμε κάποια ρεκόρ, είναι μια προσωπική ικανοποίηση, με δεδομένο ότι εμείς είμαστε πάντα πίσω και υποφέρουμε».




- Ποιο είναι το πραγματικό μυστικό μιας αδιαπέραστης άμυνας όπως η δική σας;
«Οταν λέμε ότι αμύνεται όλη η ομάδα, δεν το λέμε για να το πούμε, όποιος βλέπει τους αγώνες καταλαβαίνει ότι λέμε την αλήθεια. Είναι προφανές ότι πρέπει να έχεις δυνατούς αμυντικούς γιατί θα χρειαστεί να πάρεις και την προσωπική μονομαχία με τον επιθετικό. Είμαστε μια σημαντική άμυνα, μια δυνατή άμυνα όποιος κι αν παίζει. Είναι πολύ συμπαγής η αμυντική μας γραμμή και τα αποτελέσματα έρχονται πάντα. Πέρα από αυτό, πίσω μας έχουμε τον Μπουφόν, ένας τερματοφύλακας που σου δίνει πάντα σιγουριά».

- Τι σας λείπει για να κατακτήσετε το Champions League;
«Δεν νομίζω πως είναι μόνο θέμα τύχης. Πρέπει να συνηθίζουμε να παίζουμε συγκεκριμένα ματς. Στο Champions League υπάρχει σπουδαία ποιότητα και τα παιχνίδια είναι πιο ανοιχτά, είναι μια διοργάνωση διαφορετική από το πρωτάθλημα, όπου κι εμείς μερικές φορές μπορεί να κάτσουμε πιο πίσω για να μην δεχθούμε γκολ. Στο Champions League δεν είναι έτσι, πρέπει να απαντάς με χτύπημα σε κάθε χτύπημα που δέχεσαι είναι μια συνεχή μάχη. Οσο πιο πολύ το συνηθίσουμε, τόσο περισσότερες θα είναι οι πιθανότητες μας. Κατά τη γνώμη μου φέτος ήμασταν καλύτεροι στον όμιλο σε σχέση με πέρυσι, αν και στο τέλος αποκλειστήκαμε στους "16" για ένα λεπτό... Αν είχαμε περάσει από την Μπάγερν, ποιος ξέρει πού θα φτάναμε... Το σημαντικό είναι να είμαστε εκεί κάθε χρόνο και από εκεί και πέρα ο καθένας προσωπικά να ανεβάζει τον πήχη».

- Προτιμάς να πανηγυρίσεις το scudetto μπροστά στην τηλεόραση την Δευτέρα ή την επόμενη Κυριακή μπροστά στους τφόζι;
«Προτιμώ να το πανηγυρίσω. Από εκεί και πέρα, ας κατακτηθεί οποιαδήποτε στιγμή. Εχει ήδη τύχει να το πανηγυρίσουμε μπροστά στην τηλεόραση, το 2014. Τώρα πρέπει να πάμε στη Φλωρεντία με την ίδια αποφασιστικότητα και να μην χαλαρώσουμε πολύ. Εχουμε έναν τελικό κυπέλλου να παίξουμε, αν πάμε σε αυτόν χαλαροί επειδή θα πανηγυρίζουμε επί δύο εβδομάδες το πρωτάθλημα, θα κινδυνεύουμε να κάνουμε κακή εντύπωση στον τελικό».

- Ο Ντιμπάλα παίζει και στις προπονήσεις όπως στους αγώνες ή είναι πιο χαλαρός;
«Δεν παίζει έτσι γιατί στις προπονήσεις έχει εμάς απέναντι του και τον περιορίζουμε (γελάει)».

- Είστε έτοιμοι, εσύ και η διοίκηση, για να υπογράψετε το νέο συμβόλαιο;
«Με το συμβόλαιο είναι όλα ok, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Σύντομα θα το ανακοινώσει η διοίκηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου