18 Απρ 2016

Μαρότα: Κανένας ποδοσφαιριστής της Γιουβέντους δεν πωλείται

Ο Μπέπε Μαρότα τόνισε πως δεν πωλείται ο Πολ Πογκμπά και κανείς συμπαίκτης του, μίλησε για τον νικητή Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, επιβεβαίωσε την πολύμηνη απουσία του Κλαούντιο Μαρκίσιο ενώ σχολίασε ακόμη και το θέμα Τότι που έχει προκύψει στη Ρόμα.

Ο γενικός διευθυντής της Γιουβέντους μίλησε στη ραδιοφωνική εκπομπή «Radio anch'io lo Sport» και τοποθετήθηκε για μια σειρά από ζητήματα, με πιο σοβαρό το μέλλον του Πογκμπά. Ενα μέλλον που θα είναι στο Τορίνο όπως είπε, τονίζοντας πως ούτε η Γιούβε έχει πρόθεση να τον πουλήσει, ούτε ο Πολ να φύγει.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μαρότα…

Για το μέλλον του Πολ Πογκμπά: «Την περσινή χρονιά η διοίκηση έκανε μια ξεκάθαρη επιλογή στο θέμα Πογκμπά. Για εμάς ο Πολ είναι αγωνιστικά ένας καθοριστικός παράγοντας από τώρα και για κάποια χρόνια. Ο Πογκμπά είναι καλά μαζί μας, έχει ωριμάσει, έχει γίνει ένας πρωταθλητής, εδώ είναι το φυσικό περιβάλλον του. Πέραν αυτού, σε θέματα μεταγραφικά, πρέπει να υπολογίζουμε πάντα ότι από την μία πλευρά υπάρχει η διοίκηση που δεν θέλει να πουλήσει τους πιο σημαντικούς ποδοσφαιριστές, από την άλλη υπάρχει η επιθυμία των ποδοσφαιριστών να παραμείνουν. Σε κάθε περίπτωση, αυτή την στιγμή κανείς ποδοσφαιριστής της Γιουβέντους δεν πωλείται».




Για τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι: «Είναι ένας προπονητής νικητής. Γι' αυτό τον επιλέξαμε και είναι λογικό να συνεχίσει μαζί μας. Είναι ένα σημαντικό κομμάτι της Γιουβέντους, είναι ο ηγέτης του αθλητικού τομέα και των αποδυτηρίων. Με τον Αλέγκρι μπορούμε να δούμε μια Γιούβε που θα συνεχίζει να ωριμάζει τόσο σε ιταλικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα. Η θέληση του Αλέγκρι για νίκες ανταποκρίνεται σε αυτή του προέδρου Ανιέλι, στη δική μου, στη θέληση όλων. Ο στόχος της Γιουβέντους είναι να συνεχίσει να νικάει. Δεν θέλουμε να είμαστε κομπάρσοι αλλά πρωταγωνιστές, υπολογίζοντας πάντα την οικονομική σταθερότητα, κάτι που κάναμε πάντα αυτά τα χρόνια. Από την ημέρα που ανέλαβε ο πρόεδρος Ανιέλι, ο πρώτος ισολογισμός έκλεισε με απώλειες 90 εκατ. ευρώ, ο περσινός έκλεισε με θετικό πρόσημο. Παλεύουμε από την μία πλευρά για τα ποδοσφαιρικά αποτελέσματα, από την άλλη για να έχουμε αυτά τα αποτελέσματα με σωστή οικονομική διαχείριση».

Για τον τραυματισμό του Κλαούντιο Μαρκίσιο: «Επιβεβαιώνω τη διάγνωση που έγινε χθες. Ο Κλαούντιο είναι ένας σοβαρός επαγγελματίας, κεφάλαιο για την Γιουβέντους, είμαστε πολύ λυπημένοι με αυτή την είδηση. Δυστυχώς, όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, ο χρόνος αποθεραπείας είναι πολύ μεγάλος... Δεν περιμέναμε, φυσικά, κάτι τέτοιο αλλά δυστυχώς είναι μέρος του παιχνιδιού».

Για τη μάχη του τίτλου: «Αν δεν τελειώσει κάτι και μαθηματικά, δεν μπορείς να το πάρεις ως δεδομένο. Σίγουρος για κάτι είσαι μόνο όταν υπάρχει και η μαθηματική επιβεβαίωση, κάτι που προς το παρόν δεν συμβαίνει. Οπως και να έχει, η Νάπολι ήταν ο πιο επικίνδυνος αντίπαλος φέτος. Εκανε ένα καλό ξεκίνημα και ξεπέρασε κάθε προσδοκία, υπολογίζοντας και το γεγονός ότι το καλοκαίρι άλλαξε προπονητή. Ο Σάρι απέδειξε ότι είναι ένας καλός προπονητής, διαχειρίστηκε ένα γκρουπ σημαντικών ποδοσφαιριστών και τους έφερε στη 2η θέση».

Για την υπόθεση Τότι, ο οποίος πλακώθηκε με τον Λουτσιάνο Σπαλέτι μετά το 3-3 της Ρόμα στο Μπέργκαμο: «Δεν ξέρω τις λεπτομέρειες στο θέμα Τότι, επομένως δεν θέλω να μπω σε αναλύσεις. Ξέρω μόνο ότι στο ποδόσφαιρο πάνω από όλα είναι η σημασία της διοίκησης, το πόσο σημαντική είναι. Η Ρόμα έχει καλούς παράγοντες, οι οποίοι προφανώς θα ξέρουν και τι να κάνουν».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου