15 Απρ 2016

Οι 2+1 νέες έδρες που θα δοκιμαστεί του χρόνου η Γιουβέντους

Η σεζόν οδεύει προς το τέλος οπότε είναι μια καλή ευκαιρία για να ρίξουμε στα ματιά στη Serie B για να δούμε σε ποια γήπεδα θα πάει η Γιουβέντους την επόμενη σεζόν.

Το πρωτάθλημα της 2ης κατηγορίας βρίσκεται επτά αγωνιστικές πριν το τέλος και μετά θα ακολουθήσουν τα πλέι οφ ανόδου για την 3η ομάδα, αφού οι δύο πρώτες θα ανέβουν απευθείας. Αυτές, εκτός κι αν συμβεί κάτι εξωφρενικό στις επτά τελευταίες αγωνιστικές, είναι οι Κροτόνε και Κάλιαρι. Οσο για την 3η θέση, εκεί βρίσκεται αυτή την στιγμή η Μπάρι.

Κροτόνε - Ezio Scida
Η πρωτοπόρος Κροτόνε αγωνίζεται στο Ezio Scida, οι εργασίες για την κατασκευή του οποίου άρχισαν το 1935 και τα εγκαίνιά του έγιναν το 1946. Από τότε, φυσικά, έχουν γίνει κάποια βελτιωτικά έργα ενώ τον Φεβρουάριο του 2014 ο δήμος ανακοίνωσε ότι θα γίνουν εργασίες για τον εκσυγχρονισμό του γηπέδου, κυρίως σε ό,τι αφορά κάποιες εξέδρες και τους εσωτερικούς χώρους του.

Η χωρητικότητα του Ezio Scida είναι μόλις 9.631 θεατών, πράγμα που σημαίνει ότι η Κροτόνε ενδέχεται να αναζητήσει άλλο γήπεδο για την Serie A αφού υπάρχει όριο σε ό,τι αφορά την κατώτερη χωρητικότητα για την 1η κατηγορία.

Κάλιαρι - Sant' Elia
Το Sant' Elia είναι ένα γήπεδο που το ξέρουμε πολύ καλά όλοι μας, υπό την έννοια πως όσο θυμόμαστε την Κάλιαρι, άλλο τόσο θυμόμαστε κι αυτό. Οι εργασίες για την κατασκευή του άρχισαν το 1965, τα εγκαίνια έγιναν το 1970 και από τότε υπήρξαν πολλές φορές έργα για τον εκσυγχρονισμό του.

Τέτοια έγιναν το 1989, το 2003 και το 2014 ενώ έχει μείνει στην ιστορία η προσπάθεια του πρώην προέδρου, Μάσιμο Τσελίνο, να φτιάξει νέο γήπεδο αλλά ποτέ δεν κατάφερε να φτάσει σε συμφωνία με την δημοτική αρχή. Επειδή ο Τσελίνο είναι... γνωστός, σίγουρα είχε δίκιο ο δήμος.

Το νέο αφεντικό της Κάλιαρι, άλλωστε, δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει σε συμφωνία για την κατασκευή νέου γηπέδου, χωρητικότητας 21.000 θεατών, στη θέση που βρίσκεται το νυν γήπεδο. Η χωρητικότητα του Sant' Elia αυτή την στιγμή είναι στις 16.000 θέσεις.

Μπάρι - San Nicola
Εντυπωσιακό γήπεδο ως κατασκευή, επιβλητικό αλλά είναι πολύ δύσκολο να γίνει έδρα αφού δεν είναι καθαρά ποδοσφαιρικό. Το San Nicola άρχισε να χτίζεται το 1987 και εγκαινιάστηκε το 1990, στο Μουντιάλ που διοργάνωσε η Ιταλία.

Μιλάμε για ένα γήπεδο χωρητικότητας 58.270 θεατών και δεν είναι λίγες οι φορές που οι οπαδοί της Μπάρι το έχουν γεμίσει. Στην πόλη, άλλωστε, λατρεύουν το ποδόσφαιρο και στηρίζουν την ομάδα τους.

Το πρόβλημα με το San Nicola είναι ότι δεν μπορεί να γεμίζει σε κάθε ματς, με συνέπεια η ομάδα να μην έχει συνεχώς την στήριξη του κόσμου της, ενώ είναι φανερό ότι χρειάζεται κάποια έργα εκσυγχρονισμού αφού δεν έχουν γίνει βελτιωτικές εργασίες από τα εγκαίνια του κι έπειτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου