26 Απρ 2016

Το παλαιότερο περιστατικό που θυμήθηκε ο Μαρτσέλο Λίπι και σχετίζεται με την υπόθεση Πογκμπά

Ο Μαρτσέλο Λίπι αποθέωσε την Γιουβέντους για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και πάνω από όλους τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, λέγοντας πως είναι ο καλύτερος Ιταλός προπονητής!

Ο «Πολ Νιούμαν» μίλησε στη Gazzetta dello Sport και εστίασε, φυσικά, στη διατήρηση των σκήπτρων από την Γιούβε, η οποία ισοφάρισε το ρεκόρ με την κατάκτηση πέντε σερί πρωταθλημάτων. Ακολουθούν τα κυριότερα από όσα είπε ο Λίπι.

Για την κατάκτηση του τίτλου: «Αυτό είναι το scudetto όλων, όπως πάντα. Δεν υπάρχει scudetto ενός μόνο, ακόμη κι αν βάλει κάποιος 30 γκολ όπως ο Ιγκουαΐν. Είναι το πρωτάθλημα των παικτών. Είναι το πρωτάθλημα της διοίκησης που μεταδίδει μοναδική ψυχολογία σε όλους. Είναι το πρωτάθλημα των ιστορικών πρωταθλητών, όπως ο Μπουφόν, που μετέφεραν αυτές τις αξίες στους νέους. Και είναι το πρωτάθλημα ενός προπονητή που ενσαρκώνει τέλεια την κουλτούρα του ιταλικού ποδοσφαίρου: Πρακτικός, σοφός, πάντα έτοιμος. Ο Αλέγκρι κατάφερε να έχει την ομάδα πάντα συγκεντρωμένη κι να μην χαθεί ποτέ η εμπιστοσύνη, ακόμη κι όταν υπήρχε πραγματικός κίνδυνος».

Για τον Αλέγκρι: «Ο Μαξ ήταν παραπάνω από καλός. Εχει μια συνεχή ωρίμανση, μια εντυπωσιακή ωρίμανση και σήμερα είναι ο καλύτερος Ιταλός προπονητής. Εχει όλα αυτά που χρειάζονται και δεν αναφέρομαι μόνο στο τακτικό κομμάτι, το οποίο μπορεί να είναι και το λιγότερο σημαντικό. Είναι σωστός στο πώς χειρίζεται το rotation, στο πώς κάνει όλους τους ποδοσφαιριστές να νιώθουν σημαντικοί και μέρος του πρότζεκτ».

Για τον Πογκμπά και αν πρέπει να πουληθεί για 100 εκατ. ευρώ ή να παραμείνει: «Μια μέρα ο Avvocato μου είπε: "Αγαπητέ Μαρτσέλο, σου έχω ένα άσχημο νέο, πρέπει να πουλήσουμε τον Ζιντάν αλλά θα επενδύσουμε αυτά τα λεφτά. Σκέψου έναν άλλο Ζιντάν". Του απάντησα: "Οχι, δεν υπάρχει, πρέπει να σκεφτούμε κάτι άλλο". Πήραμε τους Μπουφόν, Νέντβεντ, Τιράμ και ήμασταν το ίδιο δυνατοί ή και περισσότερο. Από ό,τι καταλαβαίνω, στο θέμα Πογκμπά, η πρόθεση είναι να τον κρατήσουν. Θα ήταν η απόδειξη μιας μεγάλης δύναμης, η απόδειξη ότι ο στόχος πλέον είναι η Ευρώπη, το Champions League».

Σχετικά θέματα 

http://www.forzajuve.gr/2016/04/juventus-nea_816.html
Δέκα πράγματα που ίσως δε γνωρίζετε για τον Μαρτσέλο Λίπι. Ο Μαρτσέλο Λίπι θα είναι για πάντα ένα τεράστιο κεφάλαιο στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου αλλά και για τη Γιουβέντους, με την οποία κατέκτησε (σχεδόν) τα πάντα. [Ολόκληρο το θέμα +]



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου