25 Απρ 2016

Αλέγκρι: Τον Πογκμπά τον κρατάω εδώ και πάμε για το Champions League

Ο Μαξ Αλέγκρι προανήγγειλε την υπογραφή του συμβολαίου εντός της εβδομάδας, «έδεσε» τον Πολ Πογκμπά, αποθέωσε τον Μάριο Μάντζουκιτς και εξέφρασε ξανά την μεγάλη του πίστη στην ομάδα που χτίζει η Γιουβέντους.

«Φτάνουμε σε ένα στόχο που τον Οκτώβριο δεν μπορούσε καν να το σκεφτεί κάποιος, όλοι μας θεωρούσαν τελειωμένους και έλεγαν ότι πρέπει να φύγει ο προπονητής. Είχαμε μια πολύ... χαρούμενη εκκίνηση στη σεζόν αλλά καταλάβαμε ότι έπρεπε να αλλάξουμε. Τώρα απομένει πολύ λίγο. Πού θα δω το Ρόμα-Νάπολι; Θα έχουμε προπόνηση και μετά θα μάθουμε το αποτέλεσμα» είπε ο προπονητής μετά τη νίκη επί της Φιορεντίνα και στη συνέχεια μίλησε για κάποιους παίκτες του ξεχωριστά.

«Ηταν σχεδόν αδύνατο να κάνουμε 24 νίκες σε 25 ματς. Ο αγώνας με την Φιορεντίνα έγινε περίπλοκος γιατί μπερδευτήκαμε κι εμείς κάποια στιγμή, σε διαφορετική περίπτωση θα μπορούμε να νικήσουμε πολύ ήρεμα. Ο Μπουφόν; Ηταν εκπληκτικός αλλά αυτό δεν είναι είδηση. Είναι σε σπουδαία κατάσταση. Προτίμησα τον Λεμινά από τον Ερνάνες γιατί ξέρει να βγαίνει από πίσω με την μπάλα στα πόδια και γιατί είναι σωστό να αλλάζεις κάποιους παίκτες, ο Ερνάνες έπαιξε την Τετάρτη. Εδώ θέλει να χειροκροτήσω τον Μάντζουκιτς. Ο Ντιμπάλα σου κλέβει την προσοχή γιατί είναι γρήγορος και εκλεκτικός αλλά ο Μάριο είναι ένας τεχνίτης επιθετικός, αν και πολλοί δεν το είχαν αντιληφθεί αυτό. Δεν κάνει ποτέ λάθος στις πάσες».

Από εκεί και πέρα, για να μην υπάρξουν ξανά ερωτήσεις για την ανανέωση του συμβολαίου, ο Αλέγκρι είπε ότι αυτό θα συμβεί μέσα στην εβδομάδα και παράλληλα αναφέρθηκε στο μπιανκονέρο μέλλον του Πογκμπά και στον στόχο της κατάκτησης του Champions League.

«Στο ποδόσφαιρο, όπως και στη ζωή, μετράνε τα αποτελέσματα, όλα τα άλλα είναι λόγια. Η υπογραφή στο νέο συμβόλαιο θα έρθει μέσα στην εβδομάδα, είναι δεδομένο ότι θα παραμείνω. Συμφωνώ με το πλάνο της διοίκησης γιατί η Γιούβε δουλεύει καλά και χτίζει ομάδες για τα επόμενα χρόνια. Δεν ξέρω πόσες μεταγραφές θα γίνουν για τη νέα σεζόν, σίγουρα θα είναι νέοι και με μεγάλη προοπτική. Οσο για τον Πογκμπά, τον κρατάω εδώ, στο κάτω-κάτω τα 100 εκατ. ευρώ δεν προορίζονται για μένα (γελάει). Οπως και να έχει, πρέπει να πιστέψουμε ότι μπορούμε να κατακτήσουμε το Champions League. Το να σκεφτόμαστε μόνο το πρωτάθλημα και το κύπελλο είναι κάτι που μας περιορίζει. Πρέπει να βελτιωθούμε στην κατοχή μπάλας όταν είμαστε υπό πίεση ή όταν προηγούμαστε. Για να φτάσεις σε συγκεκριμένο επίπεδο στην Ευρώπη πρέπει να έχεις μεγαλύτερη σιγουριά στην κατοχή μπάλας, έτσι ξεπερνάς στιγμές δυσκολίας».

3 σχόλια:

  1. Μπράβο Μαξ ..έτσι είναι πρέπει να το πιστέψεις για να νικήσεις και συγχαρητήρια που το φωνάζεις συνεχώς γιατί μεταφερεται αυτόματα και στους παίκτες... Συνεχίστε έτσι τα καλύτερα έρχονται.. Forza juve!!

    Υ.γ..ο Μπουφόν με έκανε να ανατριχιασω χτες...είναι αιώνιος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Μαξ δεν έχει καμία σχέση με τον προπονητή που ήρθε πέρσι το καλοκαίρι και τον έκραζαν. Εχει κάνει τρομερή δουλειά και φαίνεται μέσα στο γήπεδο αυτό. Οσο για τον Τζίτζι, ό,τι και να πεις είναι απλά… λίγο!

      Forza Juve!

      Διαγραφή
  2. Ο Αλεγκρι εξελίσσεται ακόμα και αυτό είναι στα υπέρ του.
    Ελπίζω να κυκλοφορήσει ένα βιντεακι με τις κραυγες του κατά την διάρκεια των αγώνων. Τενορος ο Μαξ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή