8 Μαΐ 2016

Η προτροπή του Μάντζουκιτς στον Πογκμπά

Για όλα όσα ζει στη Γιουβέντους μίλησε ο Μάριο Μάντζουκιτς στους συμπατριώτες του, αποκαλύπτοντας και την συμβουλή που έχει δώσει στον Πολ Πογκμπά.

Ο διεθνής Κροάτης επιθετικός μίλησε στην εφημερίδα Sportske Novosti της πατρίδας του και αναφέρθηκε στον εαυτό του, τον προπονητή του, την ομάδα, την διοίκηση και ορισμένους συμπαίκτες του.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μάντζουκιτς.

Για την κατάκτηση του τίτλου: «Δεν έχουμε πανηγυρίσει ακόμη όπως πρέπει γιατί η σεζόν δεν τελειώσει και πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι. Θα έχουμε ένα πάρτι, όμως, στις 14 του μήνα με την Σαμπντόρια. Η διοίκηση οργανώνει κάτι στο Juventus Stadium και νομίζω πως θα είναι όμορφο».

Για την Γιουβέντους ως κλαμπ: «Ηξερα ότι είναι ένας μεγάλος σύλλογος με σπουδαία παράδοση αλλά μέχρι να το ζήσεις, δεν μπορείς να συνειδητοποιήσεις πόσο τέλεια οργανωμένο είναι. Η νοοτροπία της Γιουβέντους είναι μοναδική. Είμαι πραγματικά εντυπωσιασμένος με την οργάνωση και το λέω έχοντας παίξει και σε άλλες μεγάλες ομάδες. Ειδικά όταν ήμασταν σε κρίση, η διοίκηση και το προπονητικό τιμ προστάτευσαν την ομάδα».

Για την απόδοση του:
«Είμαι ευτυχισμένος εδώ και αισθάνομαι υπέροχα. Ημουν άτυχος με τους τραυματισμούς αλλά τώρα αισθάνομαι πολύ ωραία. Η αρχή δεν ήταν εύκολη αφού για πρώτη φορά στην καριέρα μου είχα μυικούς τραυματισμούς και έπρεπε να προσαρμοστώ στο ιταλικό ποδόσφαιρο. Πάνω από όλα, βέβαια, η ομάδα είχε 10 νέους παίκτες, άρα χρειαζόταν χρόνος για να γίνουμε ομάδα σε όλα. Η στιγμή που άλλαξαν όλα ήταν μετά την ήττα από τη Σασουόλο, αφού στα αποδυτήρια κοιτάξαμε ο ένας τον άλλο στα μάια και συζητήσαμε αναλυτικά για όλη την κατάσταση. Εκεί κατάλαβα ότι αυτό το γκρουπ έχει χαρακτήρα και η Γιούβε θα είχε μια σπουδαία σεζόν».

Για τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι: «Με βοήθησε πάρα πολύ. Με ήθελε στη Γιούβε, ήταν κοντά μου όταν δεν ήμουν καλά και πάντα με υποστήριζε. Αν ο Ντιέγκο Σιμεόνε είναι μονομάχος, ο Αλέγκρι είναι ένας άντρας με χαρακτήρα και τα αποτελέσματα μιλούν για αυτόν».

Για το μέλλον του:
«Θέλω να μείνω εδώ 100%. Είμαι χαρούμενος στη Γιουβέντους και τη νέα σεζόν μπορούμε να τα πάμε και καλύτερα. Το σημαντικό είναι να διατηρήσουμε την ομάδα και να μπουν σε αυτή 2-3 πολύ δυνατοί ποδοσφαιριστές. Ετσι θα μπορέσουμε να χτυπήσουμε το Champions League».

Για τον Πολ Πογκμπά: «Εχω δει πολλούς σπουδαίος χαφ στην καριέρα μου αλλά κανείς δεν μπορεί να συγκριθεί με τον Πογκμπά, αναλογιζόμενοι την ηλικία του, την ποιότητα του και την προοπτική του. Θα γίνει ένας από τους καλύτερους του κόσμου, αν όχι ο καλύτερος. Του το έχω ήδη πει: "Πρέπει να μείνεις στο Τορίνο για κάποια χρόνια ακόμη ώστε να ολοκληρώσεις αυτό το άλμα στην ποιότητα σου"».

Για το γεγονός ότι είναι κολλητός με τους Στέφαν Λιχτστάινερ και Σάμι Κεντίρα: «Μιλάμε γερμανικά και οι τρεις και είμαστε κοντά από το ξεκίνημα. Είμαι πολύ κοντά όμως και με τον Πατρίς Εβρά. Είναι o... γέρος σοφός αυτού του γκρουπ. Πραγματικά τον πάω πολύ γιατί είναι έξω από τα συνηθισμένα. Ξέρεις ότι πάντα μπορείς να βασιστείς πάνω του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου