9 Μαΐ 2016

Ο αναλυτικός μεταγραφικός σχεδιασμός της Γιουβέντους

Όποιος θεωρεί πως η Γιουβέντους θα σαρώσει στο μεταγραφικό παζάρι που έρχεται, μάλλον θέλει να το πιστεύει επειδή επιθυμεί να γίνει κάτι τέτοιο και όχι γιατί υπάρχουν σημάδια μιας τέτοιας κίνησης.

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Οι τελευταίες δηλώσεις του Μπέπε Μαρότα φανερώνουν συγκρατημένες κινήσεις και όχι σπατάλη, κάτι που έτσι κι αλλιώς δε διακρίνει τη Γιούβε και δεν είναι στη φιλοσοφία της.

Οι στόχοι της ομάδας είναι ξεκάθαροι…

Πρώτος, σημαντικότερος και πιο ουσιαστικός, να μην έχει απώλειες από τον κορμό που έκανε φέτος τη μεγάλη ανατροπή και έφερε στο Τορίνο το 5ο σερί πρωτάθλημα. Κάτι τέτοιο φαίνεται σχετικά εύκολο.

Στο τέρμα έχουμε τον Μπουφόν. Από αυτόν ξεκινάει η ενδεκάδα. Αν υπάρξει εξέλιξη με τον Νέτο, οι μπιανκονέρι θα κινηθούν για δεύτερο γκολκίπερ. Πάμε στην ακριβώς επόμενη γραμμή της ομάδας…

Στην άμυνα υπάρχουν ήδη έξι παίκτες που θα τους δούμε και του χρόνου: Μπονούτσι, Μπαρτσάλι, Κιελίνι, Ρουγκάνι, Λιχστάινερ, Αλεξ Σάντρο. Ψάχνουμε δύο παίκτες στις θέσεις των Κάσερες (που φεύγει) και του Εβρά (αν αποφασίσει ο ίδιος πως θέλει να επιστρέψει μετά από χρόνια στην πατρίδα του). Οι νέοι αμυντικοί αναμένεται να είναι καλοί παγκίτες που θα μπορούν να προσφέρουν και η κάθε μεταγραφή θα κοστίσει πάνω-κάτω στα 10 εκατ. ευρώ.

Στο χώρο του κέντρου τώρα… Πογκμπά, Μαρκίσιο, Κεντίρα είναι η σίγουρη τριάδα. Λεμινά (που η ομάδα αγόρασε τα δικαιώματά του), Στουράρο, Παντοΐν, Ασαμόα φαίνονται αμετακίνητοι και θα εξαρτηθεί τι θα γίνει με τους Ερνάνες, Περέιρα. Για τον πρώτο λογικά ψάχνουν ομάδα ενώ για τον δεύτερο έχει ακουστεί πως μπορεί να δοθεί και ο έμψυχο αντάλλαγμα για μια μεταγραφή στο κέντρο.

Μαρότα και Αλέγκρι λογικά θέλουν έναν ή δύο ποδοσφαιριστές για τη μεσαία γραμμή. Το σχέδιο μάλλον είναι πως ο ένας θα είναι βασικός και ο άλλος καλός αναπληρωματικός. Στην πρώτη περίπτωση η Γιουβέντους θα αναγκαστεί να δώσει χρήματα (χωρίς όμως να μπει σε ακατανόητους πλειστηριασμούς), στη δεύτερη θα είναι μια πιο… ανώδυνη μεταγραφή (η οποία μπορεί και να μη γίνει αν παραμείνει ο Περέιρα).

Ας δούμε πως διαμορφώνονται τα πράγματα στη γραμμή κρούσης. Ο Πάουλο Ντιμπάλα θα είναι ο βασικός και αναντικατάστατος επιθετικός των πρωταθλητών και τη νέα χρονιά. Παρτενέρ του θα είναι ο Μάριο Μάντζκουκιτς ή ο Αλβαρο Μοράτα. Για τον πρώτο ο Αλέγκρι έχει εξαιρετική εικόνα, για τον δεύτερο απομένει να δούμε τι θα γίνει με τη Ρεάλ. Οι ευκαιρίες, πάντως, θα του δοθούν.

Αν ο Ισπανός παραμείνει στο Τορίνο, θα κοντραριστεί με τον Μάντζουκιτς για το ποιος θα είναι βασικός. Όπως και να ’χει και οι τρεις είναι στα σχέδια της νέας Γιουβέντους. Σχετικά με τον Σιμόνε Τζάτζα η ομάδα έχει αποφασίσει πως θα τον δώσει μόνο αν το θελήσει ο ίδιος. Η αλήθεια είναι πως στη διοίκηση θα έχουν κουραστεί με τα παράπονα του και ίσως να μη θέλουν να ζήσουν μια χρονιά déjà vu. Τα πάντα όμως εξαρτώνται από τον ίδιο.

Επειδή συνήθως υπάρχουν ανατροπές και καραμπόλες, η αίσθηση που υπάρχει είναι πως ίσως χρειαστεί μια μεταγραφή στην επίθεση. Μπορεί να «στραβώσει» η περίπτωση Μοράτα, μπορεί να βρει καλή πρόταση ο Τζάτζα, μπορεί να έρθει μια καλή προσφορά για τον Μάντζουκιτς και η ομάδα να τον δώσει αν και δεν υπάρχει πλάνο πώλησή του. Μάλλον θα αποκτηθεί και ένας επιθετικός.

Θα μπει στο παιχνίδι του Καβάνι η Γιουβέντους; Οι μέχρι τώρα δηλώσεις δείχνουν ασπρόμαυρο ενδιαφέρον. Αυτό δε σημαίνει πως θα τον πάρει όπως και να ’χει. Με γνώμονα πως η μέχρι τώρα ανάλυση δε βγάζει από τα ταμεία της ομάδα πολλή λεφτά για μεταγραφική ενίσχυση, ίσως να θέλει ο Αντρέα Ανιέλι να κάνει ένα δώρο στους τιφόζι και να φέρει τον Ουρουγουανό στο Τορίνο.

Εν κατακλείδι, όσοι περιμένουν να δουν μια νέα Γιουβέντους στο γήπεδο την ερχόμενη σεζόν, θα διαψευσθούν. Τη φετινή ομάδα θα δούμε με μία ή δύο βασικές προσθήκες θα δούμε. Αυτό δεν είναι απαραιτήτως κακό γιατί και η φετινή ομάδα που είδαμε νέα ήταν με σημαντικές αλλαγές.

Του χρόνου, με τους φετινούς παίκτες να έχουν δέσει ακόμη καλύτερα και με την προσθήκη δύο ενδεκαδάτων, η ομάδα αναμένεται να παρουσιαστεί ακόμη πιο δεμένη και ακόμη πιο ισχυρή. Θα διαβάζουμε πολλά και δεκάδες ονόματα έχουν ήδη παρελάσει για τη Γιούβε. Ας κρατάμε μικρό καλάθι γιατί έτσι κι αλλιώς η ομάδα μπορεί να γίνει σούπερ με δύο ουσιαστικές κινήσεις.

Δείτε όλες τις μεταγραφικές εξελίξεις της Γιουβέντους στην ειδική ενότητα Μεταγραφές.

2 σχόλια:

  1. Και για τον Κουαδράδο; Αν φύγει ποιος θα τον αντικαταστήσει..και θα κάνει τις ίδιες εμφανίσεις στην Ευρώπη; Για τον Μαρκίζιο δεν ξέρουμε αν και πότε..., ο -κατά τα άλλα συμπαθής- Παντοίν είναι να μπει μόνο αν η ομάδα έχει 3 γκολ διαφορά... Πρέπει να βρεθεί οπωσδόποτε ένα ``αστέρι`` να δέσει με τους Πογκμπά - Κεντίρα στο κέντρο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχεις δίκιο για τον Κουαδράδο. Ως δια μαγείας… εξαφανίστηκε από την ανάλυση. Η λογική λέει πως επιστρέφει στο Λονδίνο καθώς τον ήθελε ο Κόντε επί Γιούβε, έτσι κι αλλιώς. Ο Κουαδράδο δεν είναι βασικός και έπαιζε ανάλογα με το σύστημα. Οπότε, θεωρούμε πως είναι στο πλαίσιο του δεύτερου παίκτη που θα αγοραστεί στο κέντρο.

      «Αστέρι», όπως αναφέρεις, για το κέντρο, φυσικά και πρέπει να βρεθεί. Δεν ξέρουμε κατά πόσο όμως είναι στη λίστα των προτεραιοτήτων. Αν θέλεις την άποψή μας, νομίζουμε πως θα κινηθούν ανάλογα και με τις προσφορές της αγοράς. Δε νομίζουμε πως θα δοθούν για παράδειγμα, 40-50 εκατ. ευρώ για ένα 10άρι. Αν και θα έπρεπε.

      Forza Juve!

      Διαγραφή