5 Ιουν 2016

Η μεγάλη αλλαγή στο φετινό μεταγραφικό σχεδιασμό της Γιουβέντους

Η Γιουβέντους προχωράει με μελετημένες κινήσεις τις μεταγραφές της. Το φετινό καλοκαίρι ίσως να είναι λίγο διαφορετικό από τα τελευταία που έχουμε ζήσει.

Ο Μπέπε Μαρότα και οι συνεργάτες του, σε απόλυτη αρμονία με τα «θέλω» του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, δε σκοπεύουν να προχωρήσουν σε μεταγραφές απλά για να γίνουν.

Κινήσεις τύπου Ερνάνες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Ιταλών δημοσιογράφων, δεν πρόκειται να γίνουν. Η ομάδα θα κινηθεί στοχευμένα, με παίκτες που θέλει και μπορούν να βοηθήσουν και όχι με παίκτες που μπορεί να της βγουν.

Πέρσι έγιναν αρκετές κινήσεις. Κάποιες απέδωσαν, κάποιες όχι. Φέτος, οι μεταγραφές θα είναι λιγότερες σε αριθμό και πιο ουσιαστικές. Ο βασικός κορμός υπάρχει έτσι κι αλλιώς και η ομάδα θα στηριχτεί σε αυτούς που έφεραν το νταμπλ κάνοντας σημαντικές προσθήκες όπως του Ντάνι Αλβες ή του Ντομένικο Μπεράρντι.

Βέβαια, δεν αποκλείεται ένα μεγάλο «μπαμ». Το μεταγραφικό μπάτζετ για μια δυνατή μεταγραφή υπάρχει. Ποδοσφαιριστές υπάρχουν που μπορούν να κάνουν τη διαφορά αλλά στη Γιουβέντους δε θέλουν να πιαστούν… κορόιδα σε ό,τι αφορά το κόστος μιας τέτοιας μεταγραφής.

Αν κάποιος αξίζει, για παράδειγμα, 30 εκατομμύρια ευρώ και η τιμή του αυξάνεται μόνο και μόνο επειδή η άλλη ομάδα μιλάει με τη Γιουβέντους (βλέπετε την περίπτωση Αντρέ Γκόμες και τη στάση της Βαλένθια), οι μπιανκονέρι δε σκοπεύουν να ενδώσουν.

Θα «ψωνίσουν» ό,τι έχουν ανάγκη σε τιμές που πρέπει. Αυτή η φιλοσοφία στο θέμα των μεταγραφών αναμένεται να τηρηθεί πιστά. Εξάλλου η Γιουβέντους έχει φτάσει σε ένα σημείο που μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα από κάθε ιταλική ομάδα το ταμείο της και να επενδύσει πραγματικά και όχι να κάνει κινήσεις απλά για να εντυπωσιάσει.

Το θέμα είναι να γίνουν καλά μελετημένες κινήσεις. Και αν πάρουμε παράδειγμα αυτή του Ντάνι Αλβες, τότε οι οπαδοί μπορούν να αισθάνονται πως η ομάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Σχετικά θέματα

http://www.forzajuve.gr/2016/06/juventus-nea_32.html
Αυτό θέλει ο Αλέγκρι να είναι το επόμενο μεταγραφικό χτύπημα της Γιουβέντους. Ο Ντάνι Αλβες, όπως αποκαλύπτει η Gazzetta dello Sport, ήταν επιλογή του Μασιμιλιάνο Αλέκρι. [Ολόκληρο το θέμα +]




Δείτε όλες τις μεταγραφικές εξελίξεις της Γιουβέντους στην ειδική ενότητα Μεταγραφές.

3 σχόλια:

  1. Ναι αλλά και με αλχημείες μόνο δε μπορείς να έχεις στόχο το τσαάμπιονς λιγκ.. Θα σας αναφέρω μόνο ένα απλό παράδειγμα για να γίνει κατανοητό... Ποια ήταν πέρσι η πιο ακριβή μεταγραφή της ομάδας;;;;; Στα 32 εκ. ευρώ!!! Ο Ντιμπάλα..... λοιπόν ννννν!!!!! Ποιος ήταν ο καλύτερος παίχτης;;;;;; Αυτός της πιο ακριβής μεταγραφής...!!!! Αν η ομάδα μου δεν είναι ικανή να δώσει 40 εκ. για μια μεταγραφή που είναι κύριος στ'όχος της..., τότε λυπάμαι.., σκέφτομαι ότι δεν είναι μεγάλη π΄μάδα..ή είαι μόνο για να πα΄΄όρνει και όχι για να δίνει..και το δούλεμα πάει σύνεφο.... Λυπάμαι, αλλά θέλω να πιστεύω πως δεν είναι έτσι, πως δηλ., η Γιούβε έχει βάλει στόχο το τσάμπιονς... και εδώ και τόσα χρόνια.. δε μπορεί να δώσει 40 εκ. για έναν παίχτη που το ζητάει ο προπονητής... και ΟΛΟΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Ντιμπάλα ήταν ο καλύτερος παίκτης τη ομάδας. Σωστό είναι αυτό (και κόστισε 40 εκατ. ευρώ) αλλά είναι νόμος αυτός. Φυσικά και δε χρειάζεται να ρίχνει ζαριές η διοίκηση και πρέπει να ξοδέψει λεφτά. Είναι πολύ εύκολο να αποκλειστείς από το Champions League για μία λεπτομέρεια. Όπως είναι πολύ εύκολο να προκριθείς, πάλι για μία λεπτομέρεια. Οσο πιο καλούς παίκτες έχεις, οι πιθανότητες είναι μαζί σου.

      Forza Juve!

      Διαγραφή
    2. Συμφωνούμε απόλυτα!!!

      Διαγραφή