10 Ιουν 2016

Κυκλοφορεί και πάλι το ελληνικό περιοδικό για τη Γιουβέντους!

Πριν από 101 χρόνια, 10 Ιουνίου του 1915 έδειχνε το ημερολόγιο, η Γιουβέντους κυκλοφορούσε ένα ενημερωτικό δελτίο, το οποίο ήταν ο προάγγελος του περιοδικού της.

Η επωνυμία «Hurrà» επιλέχθηκε για να αναπτερώσει το ηθικό όσων συμμετείχαν στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς το περιεχόμενο της συγκεκριμένης έκδοσης αναφερόταν σε όσους βρίσκονταν στο μέτωπο.

Το πρώτο ενημερωτικό δελτίο του «Hurrà» στις 10 Ιουνίου του 1915


Τυπώθηκε για περίπου ενάμιση χρόνο και σταμάτησε λόγω της έλλειψης πρώτων υλών.  Ο πόλεμος βλέπετε… Επανεκδόθηκε το 1919 μέχρι το 1925. Ανάμεσα στους συντάκτες του εντύπου ήταν και ο Βιτόρο Πότσο, ο Ιταλός προπονητής που οδήγησε, μετέπειτα, την Εθνική Ιταλίας στα πρώτα της δύο Παγκόσμια Κύπελλα.

Εξώφυλλο του περιοδικού της Γιουβέντους τον Φεβρουάριο του 1975


Το περιοδικό των μπιανκονέρι έβαλε φρένο στην έκδοσή του αλλά δεν έσβησε. Την δεκαετία του ’60, το «Hurrà Juventus» κυκλοφόρησε και πάλι και ήταν το επίσημο περιοδικό της Γιουβέντους.

Η ελληνική έκδοση
Οκτώβριος του 2006: Το πρώτο εξώφυλλο του ελληνικού περιοδικού Bandiera Bianconera
Στην Ελλάδα, η μοναδική έκδοση που υπήρξε ποτέ για την Κυρία του ιταλικού και ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου ήταν η Bandiera Bianconera. Ήταν Οκτώβριος του 2006 όταν ο Έλληνας οπαδός της Γιουβέντους κρατούσε στα χέρια του την Ασπρόμαυρη Σημαία. Το εξώφυλλο του περιοδικού έδινε αμέσως το στίγμα του: ένας τιφόζο της Γιούβε ανέμιζε μια ασπρόμαυρη σημαία. «Η Γιούβε είμαστε εμείς», ήταν ο τίτλος του.

Το εκδοτικό ταξίδι της Bandiera Bianconera κράτησε για 43 τεύχη (!!!), έως τον Μάρτιο του 2011, κάνοντας το το μακροβιότερο αθλητικό fanzine που κυκλοφόρησε ποτέ στην Ελλάδα. Στη μηνιαία έκδοση που δημιούργησε και επιμελούνταν η Πανελλήνια Λέσχη Φίλων Γιουβέντους φιλοξενήθηκε, μεταξύ άλλων, συνέντευξη του προέδρου της ομάδας αλλά και του Τζανλούκα Πεσότο. Πολλές οι επιτυχίες του εντύπου…

Το τελευταίο τεύχος που κυκλοφόρησε με αριθμό Νο 43, τον Μάρτιο του 2011


Σήμερα, κάτι παραπάνω από πέντε χρόνια μετά, η Bandiera Bianconera επιστρέφει! Επιστρέφει με το κύρος και τη δημογραφική σφραγίδα της συντακτικής ομάδας του forzajuve.gr και της Famiglia Bianconera. Επιστρέφει με την υποστήριξη και εποπτεία της Πανελλήνιας Λέσχης Φίλων Γιουβέντους, του ιδρυτή αλλά και του αρχισυντάκτη του περιοδικού.

Στην εποχή του ίντερνετ, των social media, των shares και των likes, κάποιοι παραμένουν πιστοί στις διαχρονικές αξίες επικοινωνίας: το χαρτί. Το project της Bandiera Bianconera (θεματολογία, περιοδικότητα κυκλοφορίας, τρόπος διανομής, κλπ) θα παρουσιαστεί αναλυτικά το επόμενο διάστημα.

Το ιστορικό περιοδικό των Ελλήνων μπιανκονέρι, με περισσότερα από 3.000 έντυπα, να έχουν διανεμηθεί σε ολόκληρη τη χώρα, είχε μότο: Γράφουμε την Ιστορία της Γιουβέντους στα ελληνικά.

Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε…

6 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια για την προσπάθεια και την θέληση σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμείς ευχαριστούμε που έχετε αγκαλιάσει το σάιτ και απολαμβάνετε την γιουβεντίνικη ενημέρωση. Froza Juve!

      Διαγραφή
  2. ΜΠΡΑΒΟ ΑΔΕΡΦΙΑ!!!!! Απλά αυτό φτάνει!! Και πάλι ΜΠΡΑΒΟ!! Καιρός να βγούνε και άλλοι έλληνες bianconero!! Πότε θα έχουμε το πρώτο τεύχος με το καλό;

    SOLO JUVE! FORZA JUVE!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστούμε Αλεξ. Θα υπάρξει σύντομα νεότερη αναλυτική ενημέρωση. Να ξέρεις πως αν το περιοδικό έπρεπε να φορέσει φανέλα, θα ήταν το… Νο 10.

      Solo Juve...

      Forza Juve!

      Διαγραφή
  3. Μπράβο πολυ καλο αυτο που κάνετε, ήταν ώρα.
    Forza Juve!
    Siamo tutti Juventus.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα ανακοινωθεί και η αναλυτική λειτουργία και τρόπος διανομής του περιοδικού ώστε να ξέρετε... με τι έχετε να κάνετε! Αλλά, όπως είπαμε και παραπάνω,αν το περιοδικό έπρεπε να φορέσει φανέλα, θα ήταν το… Νο 10.

      Forza Juve!

      Διαγραφή