2 Ιουν 2016

Μια μεγάλη αλήθεια για τον διπλωμάτη Αλβαρο Μοράτα

Το τελευταίο ρεπορτάζ από το στρατόπεδο του Αλβαρο Μοράτα που σας μετέφερε το forzajuve.gr είναι πράγματι πιο αισιόδοξο από τα προηγούμενα που ήθελε και τη Γιούβε και τη Ρεάλ και έκλεινε το μάτι στην Αγγλία. Ας πούμε όμως μια μεγάλη αλήθεια για τον Ισπανό. Και δεν έχει να κάνει με τις αγωνιστικές του ικανότητες.

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Ξεκαθαρίζω πρώτα απ' όλα πως είμαι από αυτούς που θέλει να μείνει ο Μοράτα στη Γιούβεντους. Οι λόγοι είναι λίγο πολύ γνωστοί και ίδιοι για τους περισσότερους που τον παρακολουθούμε δύο χρόνια με την μπιανκονέρα φανέλα. Μια ευκαιρία θα πρέπει να την έχει από τη Γιούβε. Πάμε στην πραγματικότητα τώρα.

Ο Μοράτα δεν είναι Ιταλός. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Είναι ένας Ισπανός που προέρχεται από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Και εκεί θέλει να καταλήξει. Από εκεί ξεκίνησε, αυτός είναι ο προορισμός του. Υποκειμενικά μπορεί να μας ξενίζει, αντικείμενα όμως είναι μια λογική επιθυμία για τον Μοράτα.

Ο απώτερος και ανώτερος σκοπός του είναι να καταλήξει βασικός στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ξεκάθαρα πράγματα...

Πριν λίγες ημέρες οι Μαδριλένοι πήραν το Champions League. Ο Μοράτα τους ευχήθηκε μέσω social media και σίγουρα θα ήθελε, περισσότερο από καθέναν ίσως στη Γιούβε αυτή τη στιγμή, να ήταν και αυτός μέλος εκείνης της ομάδας.

Σέβεται τη Γιούβε γατί είναι η ομάδα που τον πήρε όταν τον παραχωρούσε η Ρεάλ. Σέβεται την ομάδα μας γιατί μέσω αυτής ενδέχεται να επιστρέψει στην πρωτεύουσα της Ισπανίας, όταν και αν ενεργοποιηθεί η ρήτρα.

Οι δηλώσεις του δεν είναι ψεύτικες αλλά τις κρίνω περισσότερο διπλωματικές. Χτες είπε άλλα, σήμερα άλλα,. Αύριο ίσως πει διαφορετικά. Κρατάει αποστάσεις γιατί δεν ξέρει τι θα γίνει. Δεν είναι ψεύτης. Μπερδεμένος είναι. Και δεν είναι Ιταλός.

Γι' αυτό, πάνω απ' όλα, θέλει να επιστρέψει εκεί που ανήκει. Στη Ρεάλ...

7 σχόλια:

  1. Σωστό και λογικό είναι αυτό. Άλλωστε δεν το κρύβει και ο ίδιος! Φέτος, για να λέμε και την αλήθεια, αδικήθηκε που δεν ήταν βασικός. Δε νομίζω ο Μάντζουκιτς να είναι καλύτερος, γιατί είναι αργός και δεν κολλάει και με τη σπιρτάδα του Ντυμπάλα! Αν δε γινόταν η αλλαγή στο Μόναχο (εννοώ Μοράτα - Μάντζουκιτς, είμαι σίγουρος ότι το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό, όπως και όλη η διαδρομή της Γιούβε στο Champios League! Αν π΄λι είναι να μείνει μόνο για ένα χρόνο ακόμα, τότε καλύτερα να φύγει από τώρα..και να πάρουμε έναν πολύ δυνατό φορ..μαζί με το νΤΥΜΠΆΛΑ..ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΠΑΛΙΚΆΡΙΑ ΙΤΑΛΟΊ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΊΖΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΊ (ΤΖΆΤΖΑ, ΜΕΡΆΡΝΤΙ) Ο Μάντζουκις καλός είναι, αλλά σχετικά αργός..και δε νομίζω να ταιριάζει με το γρήγορο παιχνίδι.... Forza Juve!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνούμε σε όλα μάλλον. Και σε αυτά που διαπραγματεύεται το άρθρο και σε όσα σχολίασες εσύ. Ναι, αν είναι να φύγει του χρόνου, ας το κάνει τώρα.

      Forza Juve!

      Διαγραφή
  2. ..αλήθεια, εκείνος ο νεαρός ψηλός ιταλός που βάζαμε το καλοκαίρι στα φιλικά..και τον δώσαμε δανεικό (στην Κάλιαριή κάπου αλλού ..δε θυμάμαι τώρα και το όνομάτου) τι γίνεται;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρέπει να ανατρέξουμε στα φιλικά για να δούμε ποιον λες. Εκτός αν τον θυμήθηκες :)

      Forza Juve!

      Διαγραφή
  3. Αν φυγει του χρονου ομως, νομιζω η ομαδα κερδιζει καμια 10ρια εκατομμυρια παραπανω. Ισως αυτο της κανει πιο ευκολο να βρει αντικαταστατη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. An figi I an meni einai sto xeri tis juventus afti ti stigmi dn tu simferi toy morata na girisi stn real ,to theli I juventus omos?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι στο χέρι της Γιούβε, το αντίθετο. Υπάρχει ρήτρα που αν την ενεργοποιήσει η Ρεάλ θα τον πάρει. Το θέμα είναι τι υποσχέσεις θα του δώσει η Ρεάλ και τι θα αποφασίσει η Γιούβε.

      Forza Juve!

      Διαγραφή