12 Ιουλ 2016

Ο Πιάνιτς μιλάει για τη δυναμική της Γιούβε, πώς τον αντιμετώπισαν στη Ρώμη και αποκάλυψε το νούμερο της φανέλας του

Ο Μίραλεμ Πιάνιτς παρουσιάστηκε επισήμως από την Γιουβέντους και λύθηκε και το μυστήριο με τον αριθμό της φανέλας του.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βόσνιος μέσος στην επίσημη παρουσίαση του στα ΜΜΕ.

Για την Γιουβέντους: «Ηξερα ως αντίπαλος τη δύναμη της Γιουβέντους και τώρα που είμαι εδώ έχω καταλάβει γιατί ήταν τόσο δύσκολο να τους προσπεράσεις. Εδώ δουλεύουν πολύ, θέλουμε να κατακτήσουμε όλους τους τίτλους που κατακτήθηκαν πέρυσι κι ακόμη περισσότερα. Από την πρώτη μου μέρα εδώ δέχθηκα μηνύματα από παίκτες που έχουν κατακτήσει πολλά, με έκαναν να αισθανθώ αμέσως ότι είμαι καλοδεχούμενος. Συνειδητοποιώ, επίσης, ότι εδώ δουλεύω διαφορετικά σε σχέση με το παρελθόν».

Για τους τιφόζι της Ρόμα: «Θα είμαι πολύ χαρούμενος όταν επιστρέψω στο Ολίμπικο και δω πολλούς φίλους. Θα είναι ένα ματς λίγο διαφορετικό, κόντρα σε μια ομάδα στην οποία πέρασα πέντε πολύ όμορφα χρόνια. Θα είμαι, όμως, πάντα συγκεντρωμένος στη Γιουβέντους και στην επίτευξη των στόχων μας. Το ξέρω ότι θα με αποδοκιμάσουν στο Ολίμπικο αλλά έτσι είναι αυτά. Είμαι χαρούμενος για την επιλογή μου».

Για τους πρώην συμπαίκτες του: «Ολοι οι πρώην συμπαίκτες μου, μου ευχήθηκαν αν και δεν τους άρεσε η απόφαση μου. Πριν υπογράψω μίλησα με τον Σπαλέτι και έστειλα sms σε Τότι και Ντε Ρόσι για να τους ευχαριστήσω για αυτά τα πέντε χρόνια. Εκανα την επιλογή που ήθελα. Το μήνυμα που δέχθηκα από τον Τότι, αλλά και από άλλους, με άγγιξε. Ετσι είναι το ποδόσφαιρο, ελπίζω να νικήσω στη Γιούβε έχοντας συμπαίκτες σπουδαίους ποδοσφαιριστές που θα με βοηθήσουν να πανηγυρίσω τίτλους. Αυτό είναι το όνειρο μου. Είμαι σίγουρος ότι έκανα την καλύτερη επιλογή για να νικήσω, η Γιούβε πάντα ενδιαφερόταν για μένα. Για μένα δεν υπήρχε καλύτερη επιλογή για να κάνω βήμα εμπρός στην καριέρα μου και να νικήσω».



Για τον ρόλο του Πίρλο: «Με τον Αλέγκρι είμαστε μια χαρά, θα συζητήσουμε και για τη θέση. Προς το παρόν με ενδιαφέρει να δουλέψω καλά, από εκεί και πέρα, θα παίξω όπου είμαι πιο χρήσιμος. Ο Αλέγκρι ξέρει καλά τα χαρακτηριστικά μου, θα προσαρμοστώ στην ομάδα. Οσο για τον Πίρλο, είναι ένας σπουδαίος, ήταν ο καλύτερος μέσος στην Ιταλία. Ηταν ένας απίστευτος ποδοσφαιριστής αλλά είμαστε διαφορετικοί στο γήπεδο. Θα δώσω το μάξιμουμ για να βελτιωθώ κι άλλο και να γίνω σημαντικός για την Γιούβε. Οσο πιο γρήγορα προσαρμοστώ, τόσο το καλύτερο. Είναι όμορφο να με παραλληλίζουν με τον Πίρλο αλλά το παιχνίδι μου είναι διαφορετικό».

Για τις εκτελέσεις φάουλ: «Δούλεψα δίπλα σε έναν σπεσιαλίστα, όπως ο Ζουνίνιο, στη Λιόν. Δουλεύω συνεχώς, προσπαθώ να είμαι όσο πιο επικίνδυνος γίνεται, συχνά τα ματς κρίνονται από μία στημένη φάση. Ξέρω, πάντως, ότι στη Γιούβε υπάρχουν κι άλλοι εκτελεστές. Θέλω να είμαι καθοριστικός».

Για τους στόχους: «Το σημαντικό είναι να κατακτήσουμε ό,τι κατακτήθηκε πέρυσι και από εκεί και πέρα είναι προφανές ότι η Γιουβέντους τα θέλει όλα. Προτεραιότητα είναι το πρωτάθλημα, να γραφτεί ιστορία. Εξι σερί πρωταθλήματα θα είναι κάτι πραγματικά θρυλικό».

Για τον Ντιμπάλα: «Θα προσπαθήσω να κάνω πιο εύκολη τη ζωή των συμπαικτών μου. Εδώ υπάρχει πολύ ταλέντο, είναι πολλοί οι παίκτες που μπορούν να κάνουν την καθοριστική ενέργεια, όχι μόνο ο Πιάνιτς ή ο Ντιμπάλα. Η Γιούβε έχει νικήσει τόσο λόγω του πνεύματος που έχει στα αποδυτήρια. Θα μοιράσουμε, πάντως, τα φάουλ για το καλό της ομάδας».

Για τον αριθμό της φανέλας του: «Επέλεξα το Νο5 γιατί ήταν ο αριθμός που είχε το είδωλο μου, ο Ζινεντίν Ζιντάν στη Ρεάλ».

Για τον Πογκμπά: «Μιλήσαμε για να του ευχηθώ τα καλύτερα στο Euro».

Για τον Μπενάτια: «Μιλάμε κάθε μέρα, είμαστε φίλοι. Είναι σπουδαίος ποδοσφαιριστής».

Για τα σενάρια περί Ιγκουαΐν-Γιούβε: «Δεν θα είναι έκπληξη για μένα αν ο Ιγουαΐν ή ένας άλλος σπουδαίος επιθετικός έρθει, γιατί εδώ στη Γιουβέντους δουλεύεις καλά για να κατακτήσεις τίτλους. Δεν θα είναι έκπληξη για μένα, βλέπω ότι η διοίκηση κάνει τα πάντα για να ενισχύσει την ομάδα».

Για το νέο κέντρο της Γιουβέντους: «Σίγουρα είμαστε δυνατοί. Δεν φοβάμαι τον ανταγωνισμό, είμαι εδώ για να βοηθήσω την ομάδα».

Δείτε όλες τις μεταγραφικές εξελίξεις της Γιουβέντους στην ειδική ενότητα Μεταγραφές.

1 σχόλιο:

  1. Αν και άργησε πολύ η επίσημη παρουσίαση και έγινε μετά το euro, τουλάχιστον -έστω και τώρα- λύθηκε όπως γράψατε και στον τίτλο το μυστήριο με τον αριθμό της φανέλας!! ORZA LA JUVENTUS!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή