13 Ιουλ 2016

Στη γέφυρα των αυτοκτονιών μπορεί να αλλάξει ο οπαδικός χάρτης των Ultras της Γιούβε

Το τραγικό περιστατικό που συνέβη το περασμένο Σάββατο μπορεί να επιφέρει μεγάλες ανακατατάξεις στο συνδεσμιανό κίνημα των Γιουβεντίνων και στην curva sud.

Καλά πληροφορημένες πηγές από την Ιταλία, μετέφεραν στο forzajuve.gr την αίσθηση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στους μεγαλύτερους συνδέσμους των μπιανκονέρι. «Όλοι είναι σοκαρισμένοι», μας είπε ένας οργανωμένος οπαδός από το Τορίνο. «Ο Ciccio ήταν ένα μεγάλο κεφάλαιο για τους Ultras της Γιούβε και κανείς δεν περίμενε να συμβεί αυτό το γεγονός».

Τι γίνεται, όμως, από και πέρα;

Ποια μπορεί να είναι η επόμενη μέρα;

Ο Ραφαέλο Μπούτσι, ηγετικό στέλεχος των Drughi, είχε αποσυρθεί από την curva sud τα τελευταία χρόνια, χωρίς όμως να έχει χάσει τη δύναμή του και την επιρροή του στο πέταλο των οργανωμένων. Εμφανιζόταν περισσότερο σε άλλες θύρες του Juventus Stadium καθώς η ενασχόλησή του με τη Γιουβέντους ήταν πλέον διαφορετική.

Οι Drughi, ο μεγαλύτερος και δυνατότερος σύνδεσμος των μπιανκονέρι, κυριαρχεί στη γιουβεντίνικη επικαιρότητα λόγω του γεγονότος. «Σίγουρα στη διοίκηση δε θα άρεσε αυτό που έγινε», μας λέει ο οπαδός της Κυρίας από το Τορίνο. «Μπορεί να μην εμπλέκεται η ομάδα σε ό,τι διαβάζουμε αλλά σίγουρα δεν ακούστηκαν όμορφα όλα αυτά στα γραφεία στη Γκαλιλέο Φεράρις. Δεν πρόκειται όμως να γίνουν σπασμωδικές κινήσεις».

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει να δούμε πώς αντιμετωπίζουν τα υπόλοιπα μεγάλα γκρουπ της Γιουβέντους αυτές τις εξελίξεις. Κάποια κλαμπ στάθηκαν από την αρχή δίπλα στους Drughi, κάποια μετέφεραν τα συλλυπητήρια τους, κάποιοι δεν ασχολήθηκαν καθόλου.

Κανείς δε γνωρίζει αν η υπόθεση του Ραφαέλο Μπούτσι θα δρομολογήσει άμεσα αλλαγές αλλά το σίγουρο είναι πως κάποιοι θα θελήσουν να επωφεληθούν από το γεγονός και να αμφισβητήσουν την κυριαρχία των Drughi.

Από την άλλη, οι Drughi είναι ένας τεράστιος σύνδεσμος που κουβαλάει πίσω του πολύ κόσμο και σίγουρα έχει εδραιωθεί πολύ καλά τόσα χρόνια στο συνδεσμιακό κίνημα της Γιουβέντους. Όσους εχθρούς έχει, άλλοι τόσοι είναι και οι φίλοι που είναι πρόθυμοι να σταθούν δίπλα τους και να τους βοηθήσουν όποτε και αν χρειαστεί.

«Είναι νωρίς να δούμε κάποιες αλλαγές», μας λέει ο Τορινέζος οπαδός «αλλά δε σημαίνει πως από κάποιους δε μεθοδεύονται κιόλας». Το σίγουρο είναι πως ο θάνατος του Μπούτσι και όσα συνδέονται με αυτόν θα ξυπνήσει τις κόντες του παρελθόντος.

Και δεν είναι τόσο μακριά όλα αυτά. Μόλις πριν 11 χρόνια είχε γίνει μια μεγάλη «επιχείρηση» για… ξεκαθάρισμα, ενώ πριν έξι χρόνια τα συνδεσμιακά θέματα απασχόλησαν και πάλι του ultras της Γιουβέντους.

Μην ξεχνάμε πως μέχρι να δημιουργηθεί το Juventus Stadium, η curva sud και η curva nord ήταν δύο ξένα «στρατόπεδα» στο ίδιο γήπεδο. Έβαλαν στο περιθώριο τις κόντρες τους και κάθισαν στο ίδιο πέταλο στη νέα εποχή της Γιουβέντους. Η αυτοκτονία του Ciccio μπορεί να ξεθάψει τις κόντρες.

Η γέφυρα που αυτοκτόνησε ο οπαδός της Γιουβέντους θεωρείται ένα σημείο που έχουν συμβεί πολλά τέτοια γεγονότα. Εκεί έβαλε τέλος στη ζωή του ο γιος του Τζάνι Ανιέλι. Εκεί, στη γέφυρα των αυτοκτονιών ίσως να αλλάξει ο οπαδικός χάρτης των Ultras της Γιουβέντους…

Σχετικά θέματα

http://www.forzajuve.gr/2016/07/juventus-nea_633.html
Αυτοκτονία-μυστήριο ενός ηγετικού στελέχους των Ultras της Γιούβε. Μυστήριο υπάρχει γύρω από την αυτοκτονία ηγετικού στελέχους της curva Sud. [Ολόκληρο το θέμα +]

http://www.forzajuve.gr/2016/07/juventus-nea_372.html
Περιπλέκεται το μυστήριο γύρω από την αυτοκτονία αρχηγού των οπαδών. Το μυστήριο με την αυτοκτονία του ηγετικού στελέχους των Drughi συνεχίζεται με την αναζήτηση ενός ακόμη αφού υπάρχει θέμα με τα εισιτήρια και την Μαφία. [Ολόκληρο το θέμα +]


http://www.forzajuve.gr/2016/07/juventus-nea_490.html
Θα φέρει ανακατατάξεις ο θάνατος του ηγέτη των Drughi στους Ultras της Γιούβε; Ο Ραφαέλο Μπούτσι αποτελούσε ένα τεράστιο κεφάλαιο στον μεγαλύτερο σύνδεσμο της Γιουβέντους, στους Drughi. [Ολόκληρο το θέμα +]

http://www.forzajuve.gr/2016/07/juventus-nea_189.html
Ποια είναι σήμερα τα μεγάλα και ιστορικά κλαμπ της Γιουβέντους. Η Γιούβε κουβαλάει πολύ κόσμο μαζί της. Οργανωμένοι ή μη, οι τιφόζι των μπιακονέρι είναι εκατομμύρια. Κάποιοι από αυτούς ανήκουν στους μεγάλους και ιστορικούς συνδέσμους. [Ολόκληρο το θέμα +]

http://www.forzajuve.gr/2016/07/juventus-nea_131.html
Φωτογραφίες-φόρος τιμής από τους Drughi στην κηδεία του αρχηγού τους. Κηδεύτηκε το πρωί της Τρίτης ο ηγέτης των Drughi Ραφαέλο Μπούτσι. [Ολόκληρο το θέμα +]





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου