2 Ιουλ 2016

Η «επικίνδυνη» ηρεμία μετά από τη μίνι μεταγραφική καταιγίδα

Μετά τη μίνι (μεταγραφική) καταιγίδα, ηρεμία. Η Γιουβέντους έχει παρουσιάσει ήδη δύο μεταγραφικά της αποκτήματα. Πρώτα τον Μίραλεμ Πιάνιτς και μετά τον Ντάνι Αλβες.

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Η αλήθεια είναι πως και οι δύο κινήσεις έγιναν σχετικά γρήγορα. Από τη στιγμή που γράφτηκε το θέμα του Πιάνιτς, μετά από λίγο έκλεισε η μεταγραφή. Το ίδιο συνέβη και με τον Βραζιλιάνο.

Η τακτική των δύο αυτών κινήσεων, δείχνει πως είχαν μελετηθεί από πριν. Είχαν δουλευτεί από την πλευρά της Γιουβέντους στο παρασκήνιο, χωρίς να δοθεί ιδιαίτερη έκταση.

Και τώρα, σήμερα, ηρεμία…

Αναμφισβήτητα, και οι δύο ποδοσφαιριστές αναμένεται να αποτελέσουν βασικές μονάδες στη Γιούβε που θα φτιάξει ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι στην προετοιμασία. Τι ακολουθεί κανείς δεν ξέρει.

Εχει δουλέψει και τις άλλες κινήσεις της με αντίστοιχο τρόπο η Γιούβε; Ή στην παρούσα φάση η διοίκηση δε βιάζεται γιατί θεωρεί πως έχει καλύψει σε μεγάλο βαθμό τις ανάγκες της;

Το σίγουρο είναι πως η ομάδα χρειάζεται και άλλους ποδοσφαιριστές. Χρειάζεται επιθετικό, ίσως και για βασικό. Χρειάζεται σίγουρα αμυντικό αλλά και μέσο. Παράλληλα, επιχειρείται η ελάφρυνση του ρόστερ με παίκτες που έχουν κάνει τον κύκλο τους. Και σε αυτό το επίπεδο, υπάρχει στασιμότητα.

Έως τώρα, μόλις δύο έχουν φύγει. Ο Κάσερες και ο Ρουμπίνιο. Ο δεύτερος δεν υπολογίζεται καν ως απώλεια αφού δεν αγωνιζόταν ποτέ, ενώ για τον πρώτο όλοι γνώριζαν πως ήταν «τελειωμένος» από τον Δεκέμβριο.

Είναι πρόθυμη η διοίκηση για τουλάχιστον μία ακόμη καλή μεταγραφή; Και το «καλή» μεταφράζεται με παίκτη επιπέδου, όπως του αναστήματος του Πιάντιτς και του Ντάνι Αλβες; Εδώ οι πληροφορίες συγκρούονται.

Κάποιοι λένε «ναι», γιατί στην ουσία η ομάδα δεν έχει δαπανήσει μεγάλα ποσά έως τώρα, κάποιοι λένε πως περιμένουν να μπουν κάποια λεφτά στα ταμεία πρώτα αλλά και να ξεσκαρτάρει το ρόστερ.

Η ομάδα σε λίγες ημέρες ξεκινάει το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας της. Βρισκόμαστε στις αρχές του Ιουλίου και υπάρχει αρκετός χρόνος για να γίνουν καλές και ουσιαστικές μεταγραφές.

Επειδή η διοίκηση δεν αφήνει τίποτα στην τύχη, αν δεν έχει προετοιμάσει ήδη το έδαφος για τις νέες μεταγραφές, πάει να πει πως η μεγαλύτερη «δουλειά» έχει γίνει ήδη. Πάντως, η ομάδα χρειάζεται και άλλους παίκτες…

Δείτε όλες τις μεταγραφικές εξελίξεις της Γιουβέντους στην ειδική ενότητα Μεταγραφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου