9 Αυγ 2016

Πώς αποχαιρέτησε η Γιουβέντους τον Πογκμπά

Το κεφάλαιο Πολ Πογκμπά έκλεισε για τη Γιουβέντους. Πλέον ο Γάλλος είναι ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Διαβάστε και δείτε πώς αποχαιρέτησαν τον Πολ Πογκμπά οι μπιανκονέρι.

Ο Γάλλος ήρθε ως ελεύθερος το καλοκαίρι του 2012 και τέσσερα χρόνια μετά αποχωρεί, αφήνοντας τουλάχιστον στο ταμείο το μεγαλύτερο ποσό που πήρε ποτέ ομάδα για να πουλήσει κάποιον παίκτη της.

Λογικό ήταν επομένως -το κάνει με όλους άλλωστε- η Γιουβέντους να τον αποχαιρετήσει μέσω της ιστοσελίδας της. Τόσο με ένα κείμενο, όσο και με ένα βίντεο.

Πρώτα το κείμενο...

«Ευκινησία. Δύναμη, Κλάση.

Και θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε αναφερόμενοι στην ποιότητα και τις δυνατότητες στο γήπεδο του Πολ Λαμπιλέ Πογκμπά, ο οποίος για τέσσερα χρόνια ενθουσίασε, κάθε Κυριακή, το κοινό του Juventus Stadium και όλων των γηπέδων της Ιταλίας, με τις ενέργειες του, τις εφευρέσεις του, την κλάση του.

Εντός και εκτός γηπέδου, ο Πολ είναι ένας από αυτούς τους ποδοσφαιριστές που δεν ξεχνιούνται αλλά μένουν χαραγμένοι στη συλλογική φαντασία, τόσο για εκείνες τις απρόσμενες βόμβες από μακριά, οι οποίες ονομάστηκαν Pogboom, όσο και για τον οίστρο του, για παράδειγμα στους πανηγυρισμούς (πρώτα το PogDance και μετά το Dab Dance παρέσυρε πολλούς).

Με την Γιουβέντους κατέκτησε εννιά τρόπαια, από τα δέκα συνολικά της τελευταίας πενταετίας: Τέσσερα πρωταθλήματα, δύο κύπελλα, τρία Σούπερ Καπ.

Στο Τορίνο ο Πογκμπά βρήκε το ιδανικό περιβάλλον για να αναπτυχθεί, με εκρηκτικό τρόπο, και για να παίξει πάρα πολύ, με δεδομένο ότι μόνο οι Μπουφόν και Μπονούτσι έχουν περισσότερες από τις δικές του 178 συμμετοχές από το 2012, σε όλες τις διοργανώσεις. Πλήρης χαφ, ήταν ταυτόχρονα στην προστασία της άμυνας (1152 μπάλες ανέκτησε) και κινητήρας της επιθετικής λειτουργίας (416 τελικές προσπάθειες, 32 ασίστ και 34 γκολ).

Οι τέσσερις σεζόν που ζήσαμε μαζί δεν γίνεται να ξεχαστούν. Και τώρα που αποφάσισε να συνεχίσει αλλού την καριέρα του, δεν μπορούμε παρά να τον αποχαιρετίσουμε με αγάπη και να τον ευχαριστήσουμε για την υπέροχη περιπέτεια που μοιραστήκαμε».

Και τώρα το βίντεο...



Δείτε όλες τις μεταγραφικές εξελίξεις της Γιουβέντους στην ειδική ενότητα Μεταγραφές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου