30 Αυγ 2016

Η Γιουβέντους καλείται ν’ αποδείξει μέσα σε λίγες ώρες κάτι απλό αλλά σημαντικό…

Η Γιουβέντους, τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον, μας έχει μάθει πως λειτουργεί πάντα βάσει σχεδίου. Μας αρέσει, δε μας αρέσει, πάντα υπάρχει πλάνο.

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Αυτό καλείται να αποδείξει η διοίκηση μέσα στις επόμενες ώρες. Πως είχε σχέδιο όταν πουλούσε τον Πολ Πογκμπά.

Η μεταγραφική περίοδος φτάνει στο τέλος της και οι πρωταθλητές και κυπελλούχοι Ιταλίας ψάχνουν τον βασικό τους ποδοσφαιριστή που θα αγωνίζεται στο κέντρο. Ψάχνουν έναν παίκτη κομβικής σημασίας. Αυτόν που θα ενώνει την άμυνα με την επίθεση και θα έχει έναν από τους σημαντικότερους ρόλους μέσα στο παιχνίδι.

Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τι έχουν στο μυαλό τους αλλά και πώς φτάσαμε ως εδώ. Στο παρά πέντε και να τρέχουμε για μια σημαντική μεταγραφή, αν αυτή θα γίνει τελικά.

Με τα έως τώρα δεδομένα, η διοίκηση πούλησε τον Γάλλο χωρίς να είχε ξεκάθαρο πλάνο αντικατάστασής του. Αν η διοίκηση διαψεύσει με την τελευταία της κίνηση την υπάρχουσα κατάσταση και ανατρέψει τα πάντα, τότε η λογική του τύπου «δώσε τον και βλέπουμε», δε θα υφίσταται. Μέχρι να γίνει αυτό όμως, μπορούμε να το πούμε.

Δίκιο είχε ο Μαρότα πως μας λείπει το κερασάκι στην τούρτα, αλλά η τούρτα είναι εξίσου όμορφη. Δεν τα πήγε άσχημα στο μεταγραφικό παζάρι η ομάδα αλλά έχει -και πάλι δίκιο- ο γενικός διευθυντής των μπιανκονέρι. Κάτι λείπει. Και μάλλον δεν είναι το κερασάκι στην τούρτα άλλα ένα σημαντικό κομμάτι της σύνθεσης.

Ο αντί-Πογκμπά δεν πρόκειται φυσικά να είναι κάτι ανάλογο του Πογκμπά γιατί πολύ απλά θα τον πουλούσε η ομάδα του περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ. Ούτε μπορείς να βρίσκεις πάντα ευκαιρίες, τύπου Πογκμπά, που θα αγοράζεις κάποιον καλό με… 300.000 ευρώ.

Το πρόβλημα είναι πως ενώ η διοίκηση είχε στο μυαλό της να πουλήσει τον παίκτη, δεν έχει στον προγραμματισμό της ένα σοβαρό μπάτζετ για να τον αντικαταστήσει. Από τις περιπτώσεις που έχουν γραφτεί και έχει ασχοληθεί η ομάδα (από τον Μπλες Ματουιντί μέχρι τον Αξελ Βίτσελ), δε φαίνεται διατεθειμένη να δώσει περισσότερα από 30-35 εκατ. ευρώ. Δηλαδή κάπου στο 1/3 απ’ όσα πήρε. Ίσως και λιγότερα.

Και αν πει κάποιος πως αγόρασε τον Γκονζάλο Ιγκουαΐν πραγματοποιώντας την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της, τότε η απάντηση είναι διπλή: πρώτον, δεν είναι μέτρο σύγκρισης ένας επιθετικός με έναν μέσο και δεύτερον, τον αγόρασε πριν πουλήσει τον Πογκμπά.

Αν επιμένει στο δεύτερο, τότε η προαναφερόμενη λογική του «δώσε τον και βλέπουμε», ενισχύεται περισσότερο. Προσοχή όμως, η τακτική στην τελευταία μεταγραφή της Γιουβέντους δεν ακυρώνει τη δουλειά που έχει γίνει το φετινό καλοκαίρι. Ούτε βγάζει την ομάδα έξω από κάποιον στόχο.

Το μόνο που «ενοχλεί», τουλάχιστον εμένα, είναι πως η Γιουβέντους δεν είχε πλάνο στην προκειμένη περίπτωση. Και στα σύγχρονα χρόνια της ασπρόμαυρης δυναστείας, οι μπιανκονέρι δεν άφηναν τίποτα στην τύχη. Υπάρχουν λίγες ώρες ακόμη για ν’ αποδείξει η ομάδα κάτι απλό και σημαντικό: πως πάντα έχει σχέδιο.

2 σχόλια:

  1. ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ.. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΛΕΤΕ ΤΑ ΠΟΡΑΓΜΑΤΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ.. ΑΛΛΩΣΤΕ, ΑΥΤΑ ΣΑΣ ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΑ ΣΧΟΛΙΑ.. ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΩ... ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΤΕ... ΑΠΛΑ ΞΑΝΑΓΥΜΙΖΩ ΓΙΑΤΙ ΠΗΓΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΓΩΙΣΤΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ (ΚΟΝΤΕ) ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗ ΓΙΟΥΝΕ, ΓΙΑΤΙ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΙ... Ο ΣΙΣΟΚΟ ΗΤΑΝ ΓΟΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ, ΑΝ ΟΧΙ Ο ΜΠΑΚΑΓΙΟΚΟ..ΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΠΟΓΚΜΠΑ..ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΞΕΧΝΟΥΣΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΜΕΣΩΣ... ΓΙΑ ΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ (ΟΠΩΣ ΣΨΣΤΑ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΑΜΡΕ ΤΗ ΝΑΠΟΛΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΓΚΟΥΑΙΝ ΚΑΙ ΤΗ ΡΟΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΑΝΙΤΣ ΗΤΑΝ Ο ΓΚΑΜΠΙΓΚΟΛ ΓΙΑ ΝΑ ``ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ`` ΚΑΙ ΤΗ ΙΝΤΕΡ... ΥΠΗΡΧΕ ΣΧΕΔΙΟ, ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΗΜΙΣΥ... ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΛΕΓΑ ΠΑΝΤΑ , ΟΤΙ ΔΗΛ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΤΟ ΚΑΣΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 40-50 ΕΚ. ΠΑΝΑΩ ΣΤΑ ΠΑΡΕ ΔΩΣΕ..ΦΙΑΤΙ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΣΑΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΕ ΔΙΑΨΕΥΣΕΤΕ..ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΙΣΟΚΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΦΗΝΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ Η ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ Ή ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΓΚΑΜΠΙΓΚΟΛ Η ΙΝΤΕΡ ΓΙΑ 5 ΕΚ.;;; ΜΕ ΣΙΣΟΚΟ ΚΑΙ ΓΚΑΜΠΙΓΚΟΛ ΗΜΑΣΤΑΝ ΤΟ ΝΟ 1 ΦΑΒΑΡΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ, ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΙΝΑΜΕ Ή ΟΧΙ.. ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΓΡΑΦΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΑΣ ΕΓΡΑΦΑ ΣΑ ΣΧΟΛΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ..ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ..(CHRIS IL CAPO)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστός φίλε σε αυτά που λες, ίσως όμως η διοίκηση είναι υπερβολικά προσεκτική στο να μην ξεφύγουν με ανοίγματα τα οποία θα δημιουργήσουν αρνητικούς ισολογισμούς. Το σίγουρο είναι ότι από την επόμενη μεταγραφική περίοδο θα φτάσουμε σε ένα επίπεδο που θα χρειάζεται απλά συντήρηση του ρόστερ και όχι μπαλώματα στις περισσότερες θέσεις. Οι μεταγραφές θα είναι πιο ουσιαστικές και τα οικονομικά μας ακόμα καλύτερα. Μεγαλώσαμε και σύντομα φτάνουμε εκεί που πραγματικά ανήκουμε. Γιώργος Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή