27 Αυγ 2016

Δεν κρύβεται, δε φοβάται και ελέγχει πλήρως την κατάσταση

Δεν κρύβεται και δε φοβάται να αναλάβει το κόστος κάθε επιλογής του. Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι δείχνει πως είναι το απόλυτο αφεντικό στ’ αποδυτήρια της Γιουβέντους.

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Η απόφαση του Ιταλού προπονητή ν’ αφήσει για δεύτερο παιχνίδι εκτός ενδεκάδας τον Γκονζάλο Ιγκουαΐν και τον Μίραλεμ Πιάντιτς, τις δύο πιο ακριβές μεταγραφές της ομάδας, δείχνει έναν προπονητή που δε φοβάται να πάρει αποφάσεις και μοιράζει την τράπουλα όπως ο ίδιος νιώθει.

Για να μείνουν εκτός από την αναμέτρηση με τη Λάτσιο, προφανώς έχει δει ο αλενατόρε πως δε βρίσκονται στην κατάσταση που θα ήθελε. Θα μπορούσε όμως να τους βάλει στο αρχικό σχήμα και κανείς δε θα του έλεγε κάτι. Παράλληλα, στέλνει μήνυμα σε όλους τους παίκτες.

Πρώτον, δεν υπάρχει κάποιος που έχει καπαρώσει τη θέση εις βάρος κάποιου άλλου. Δεύτερον, δεν υπάρχουν βεντέτες. Τρίτον, όλοι είναι ίσοι και παίζουν αυτοί που αξίζουν.

Η ομάδα είναι πάνω απ’ όλους και πάνω απ’ όλα. Και μία ομάδα ξεκινάει από τον προπονητή. Και όταν ο κόουτς δε διστάζει να αφήσει εκτός ενδεκάδας δύο παίκτες που κόστισαν πολλά στο σύλλογο, τότε δείχνει πως ελέγχει πλήρως την κατάσταση.

Βέβαια, προκύπτει και ένα σημαντικό ερώτημα. Είναι καλό που δεν είναι έτοιμοι Ιγκουαΐν και Πιάνιτς; Σε καμία περίπτωση...

4 σχόλια:

  1. Δεν έχει να κάνει τόσο με το αν είναι οι Pjanic και Higuain σε καλή κατάσταση ή όχι, έχει να κάνει περισσότερο με τη διατήρηση ενός καλού κλίματος στην ομάδα μακροπρόθεσμα, που προϋποθέτει απουσία γκρίνιας από όσους δεν θα παίζουν στα πιο κρίσιμα παιχνίδια αργότερα μέσα στη σεζόν. Στόχος είναι η ομαδα να παίζει το καλύτερο της ποδόσφαιρο στο τέλος της σεζόν (διεκδικώντας 3 στόχους) και όχι στην αρχή.
    Για παράδειγμα, δεν μπορείς να παίζεις με Higuain βασικό από τον αυγουστο μέχρι το μαιο, γιατί δε θα αργήσει να αισθάνεται άσχημα ο Mandzukic στον πάγκο, και θα δημιουργηθούν προβλήματα που ο Allegri δε θέλει να έχει να λύσει στη μέση της σεζόν. Οπότε θα παίξει ο Mandzukic τώρα που 'ειναι νωρις και δεν πειράζει ακόμα αν δεν παίζουμε τελεια' και όταν ο Higuain δε θα βγαίνει με τιποτα από την εντεκάδα, προσπαθώντας να πραγματοποιήσει τα όνειρα μας για ένα champions league, ο Mandzukic θα είναι στον πάγκο χαρούμενος και ετοιμοπόλεμος, έχοντας παίξει ήδη βασικός νωριτερα. Και θα είναι όλοι ικανοποίημενοι και συγκεντρωμένοι στο στόχο της νίκης :)
    Δε γράφω για τους άλλους, θα σας κουρασω

    Forza juve

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε κατι θα γίνει αν ο Μάντζουκιτς χωλαίνει στον πάγκο; Και ο Τζάτζα χώλαινα, γκρίνιαζε και τον διώξαμε.. Αν γκρινιάζει κι αυτός ν α φύγει.. Τι διαφορά έχει δηλ. από τον Τζάτζα..Προσωπικά δεν τον θεωρώ καλύτερο, ειδικά στην αποτελεσματικότητα και στην ταχύτητα..

      Διαγραφή
  2. Για το κέντρο θέλει να αλλάξει το ρόλο του Πιάνιτς, αυτόν που διακρίθηκε στη Ρόμα, του τρεκουαρτίστα δηλ., για να μπορεί να παίζει και ο Μαρκίσιο όταν επιστρέψει.. Αυτό είναι όλο το θέμα και δεν ξέρω κατά πόσο είναι σωστό..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας μην πει ο Αλέγκρι ότι δε θέλει να υπάρχουν ``φίρμες`` στην ομάδα..Γιατί πέρσι ο Πογκμπά δηλ. δεν το παιζε φίρμα; Δεν πήρε και το ν 10 στη φανέλα επειδί γούσταρε; Τόλμησε ποτέ να του τρίξει τα δόντια και να τον αφήσει μια φορά στον πάγκο;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή