9 Αυγ 2016

Η «απίθανη» δήλωση ενός ποδοσφαιριστή που φόρεσε τη φανέλα με το Νο 10 της Γιουβέντους

Ο Πολ Πογκμπά αποφάσισε να γυρίσει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Και το αποφάσισε με την καρδιά του, όπως είπε.

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Το τι νιώθει φυσικά η καρδιά του Γάλλου, το ξέρει μόνο ο ίδιος. Οι υπόλοιποι μπορούμε να κάνουμε μόνο υποθέσεις. Υποθέσεις, όμως, οι οποίες γίνονται με βάση αυτά που βλέπουμε, που ακούμε, που διαβάζουμε. Αυτά που βλέπαμε, που ακούγαμε και διαβάζαμε δηλαδή αυτά τα χρόνια που ο Πογκμπά ήταν στο Τορίνο.

Βλέπαμε, για παράδειγμα, τον Πολ να αλλάζει πανηγυρισμό στους τελευταίους μήνες της σεζόν και από το Dab Dance να πάει στα φιλιά στο σήμα της Γιουβέντους. Στο σημείο της καρδιάς του.

Ακούγαμε, για παράδειγμα, τον Πολ να τραγουδάει μαζί με τους οπαδούς το «non si vende Pogba» στη φιέστα για το 5ο σερί πρωτάθλημα. Οπως τον ακούγαμε να λέει ότι «αυτό είναι το πιο ωραίο σύνθημα».

Διαβάζαμε, για παράδειγμα, δηλώσεις του Πολ τον Οκτώβριο του 2014 αλλά και τον Σεπτέμβριο του 2015, στις οποίες έλεγε ότι η Γιουβέντους είναι η ομάδα της καρδιάς του και θέλει να κατακτήσει όλους τους τίτλους, όπως και την Χρυσή Μπάλα, με τη φανέλα της.

Με λίγα λόγια, βλέπαμε, ακούγαμε και διαβάζαμε την συμπεριφορά ενός ανθρώπου, ο οποίος δήλωνε απολύτως ευτυχισμένος εκεί που ήταν, δήλωνε δεμένος με τους συμπαίκτες του, τους προπονητές του, τους διοικούντες, τους τιφόζι, όλους όσοι πίστεψαν στις δυνατότητες του το 2012. Τότε που κάποιοι άλλοι δεν πίστευαν...

Ο Πολ Πογκμπά, φυσικά, δεν είναι ο πρώτος ή ο τελευταίος ποδοσφαιριστής που συμπεριφέρεται έτσι. Που αγαπάει σήμερα την μία ομάδα και αύριο θυμάται ότι η καρδιά του χτυπάει για κάποια άλλη. Είναι, όμως, ο πρώτος που φόρεσε τη φανέλα της Γιουβέντους με το Νο 10 και ζήτησε μεταγραφή ένα χρόνο μετά. Είναι ο πρώτος που αποφασίζει να επιστρέψει εκεί που δεν τον πίστεψαν και δεν του έδωσαν καμία ευκαιρία, δηλώνοντας ότι εκεί είναι το σπίτι του.

Ας είναι, τουλάχιστον, ο τελευταίος για τον οποίο θα υπάρξει έστω ένας Γιουβεντίνος που θα στενοχωρηθεί επειδή έφυγε. Μιλώντας στο κανάλι της Γιουνάιτεντ, μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής, ο Γάλλος είπε ότι «ήταν σαν να έλειπα για διακοπές και τώρα επέστρεψα σπίτι μου».

Ηταν σαν διακοπές τα τέσσερα χρόνια ως μπιανκονέρο... Χωρίς απολύτως καμία διάθεση να απαξιώσουμε τον ποδοσφαιριστή Πογκμπά, μπορούμε να πούμε ότι ο άνθρωπος Πολ αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων. Ή για να το πούμε με την... γλώσσα του, αποδείχθηκε φιλοξενούμενος.

Και οι φιλοξενούμενοι στη Γιουβέντους, καλό είναι κάποια στιγμή να φεύγουν. Και να μένουν αυτοί που καταλαβαίνουν τι σημαίνει Γιουβέντους. Κι ας μην φιλάνε την φανέλα όταν βάζουν γκολ...

8 σχόλια:

  1. Το Νο10 δεν επρεπε απο την αρχη να παει στο Πογκμπά ο μονος που το αξιζει πραγματικα και και το απεδειξε στην πρωτη του χρονια στην Γιουβεντους ηταν ο Dybala και ελπιζω να μην μας προδώσει ποτε να μεινει για χρονια στην Γιουβε και να την νιωση την φανελα.Οσο για τον Πογκμπά πραγματικα απογοητευτηκα για την επιλογη του πριν 4 χρονια δεν το ηξερα ουτε η μανα του μολις ηρθε στην ΟΜΑΔΑΡΑ!!!!!!!! εγινε παικτης και βρισκεται σε παγκοσμιο επιπεδο αλλα δυστηχως δεν τίμησε φανελα οσο επρεπε...............................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρεπει να καταλαβει οτι η Γιουβε τον εκανε οτι ειναι. δεν ηταν, τον εκαναν. αυτος δεν θυμαται το μεγαλειο της Γιουβε πριν την οικονομικη καταστροφη επειδη ηταν μπεμπης, κυριολεκτικα. τωρα ομως που η ομαδα επανερχεται στη φυσιολογικη της θεση, θα τα ξαναπουμε face to face

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός. Μέσω της Γιούβε έγινε ό,τι έγινε... Και του ταλέντου του. Αλλά έπεσε στην καλή Γιούβε και φάνηκε.

      Forza Juve!

      Διαγραφή
  3. Οκ έφυγε..ΤΕΛΟΣ ΤΩΡΑ!.. Να μη ξανασχοληθούμε μ` αυτόν, όπως για να ανεβάσουν το management style επιδίωξαν αυτός και ο μάνατζερ του .. και θα το επιδιώξουν πολλές φορές ακόμα! Μην κάνουμε όπως πέρσι με το τι κάνει ο Βιντάλ στη Μπάγιερν (ευτυχώς για λίγο ασχοληθήκαμε), γιατί είναι σα να δηλώνουμε μας λείπουν αυτοί από την ομάδα και να υποτιμούμε τους δικούς μας παίχτες!! ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ..και όχι με τούς ξένους, γιατί έτσι τους ανεβάζουμε το μάνατζμετ, αυτό που αυτοί δηλ. θέλουν..!! Σας ευχαριστω πολύ! Forza Juve!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Forza Juve πάνω απ' όλα...

      Το σάιτ γράφει για τη Γιούβε σε ποσοστό 85 με 90%. Δε γίνεται να μη γράψουν οι αρθρογράφοι κάτι που αισθάνονται ή θέλουν ακόμη κι αν αυτό δε σχετίζεται με τη Γιούβε. Έτσι δεν είναι;

      Μην μπερδεύουμε μια αρθρογραφία με το παράπονο ή οτιδήποτε σχετικό. Δεν είναι, ας πούμε, μια σελίδα στο facebook, όπου γράφει ο καθένας μπορεί να γράψει οτιδήποτε, από μία γραμμή μέχρι ένα ολόκληρο κείμενο. Δημοσιογραφική δουλειά γίνεται και σε αυτό το τέμπο θα συνεχίσουμε.

      Καταλαβαίνουμε απόλυτα τι λες όμως.

      Και όπως είπαμε... Forza Juve!

      Διαγραφή
    2. Nαι, καταλαβαίνω κι` εγώ, και έχετε δίκιο στο ότι θα γράφονται και για άλλου; παίχτες και ομάδες.. Απλά, εννοώ, να μην ασχολούμαστε συνέχεια με έναν εκτός Γιούβε, που δεν το κάνετε εσείς, απλά το αναφέρω.. FORZA JUVE!!!

      Διαγραφή
    3. Μαζί σου. Όπως είπαμε, καταλαβαινόμαστε. Forza Juve1

      Διαγραφή